Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika POMAGAJTE MI SKUHATI KOSILO

POMAGAJTE MI SKUHATI KOSILO

Takole je. Na mizi imam sestavine: svež zluščen fižol, testenine, malo prekajenega mesa. Kaj naj naredim iz tega, da bo dobro in sitostno? Mogoče kakšno pašto?
Hvala vsem, Jade

Skuhaj enolončnico iz fižola in slanine, kot prilogo, namesto krompirja, pa naredi testenine zabeljene z drobtinami.

Mnjami… vsekakor sem za pretlačeno fižolovo juho z makaroni.
Skuhaš fižol do mehkega kar skupaj z mesom, odliješ (vodo prihraniš za zalivanje juhe!) in fižol prepasiraš. Ker nimam pasirke, jo zmeljem kar s paličnim mešalnikom (nekaj fižolčkov prihranim celih) in spustim skozi cedilo, da lupinice ostanejo gor, če se slučajno niso vse zmlele… lahko tudi pretlačiš skozi cedilo brez mletja, a to je težje. Prepražim malo čebulice, dodam strt česen, morda žlico paradižnika (odvisno od okusa), zalijem z nekaj vode v kateri se je kuhal fižol, dodam fižolovo “kašo”, po potrebi dosolim in zakuham makarone. Dodaš še meso in malo peteršilja.
Dober tek!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

K Vladkini ” pasta fazoi” ponudim nekaj sladkega ( skutine ali navadne palacinke) in vsi imamo krasno kosilo. Ce ne utegnes, pa kupljeno sladico.

Lp in dober tek Babi

V fižolovo juho poleg naštetega še peteršilj, lovor in šatraj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close