Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomagajte mi prosim – TORTA?!?!

Pomagajte mi prosim – TORTA?!?!

Imam par vprašanj okrog torte – spekla jo bom namreč svoji pikici, ker praznuje 1 rojstni dan!
Seveda bi rada, da je dobro in lepo.

Ker bom imela kar nekaj gostov, bom naredila 2 – eno kar v pravokotni pekač (Schwartzvaldsko, samo z jagodami, recept za biskvit je ful dober).

Drugo pa bi naredila po enem receptu, ki ga imam za mufine. Notri so koščki jedilne čokolade, banana, kisla smetana… Skratka mufini pridejo zelo dobri.

ALI MISLITE, DA JE VSEENO ČE VSO TESTO ZA 12 MUFINOV DAM PAČ V OKROGEL TORTNI PEKAČ IN SPEČEM TAKŠNO TORTO???

Potem pa bi jo okrasila mogoče kot pikapolonico. Kako vi to naredite? Kako dobite rdečo barvo?

Hvala za pomoč; Pika

Vroča debata o pikapolonici:

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Mislim, da bi testo za mufine bilo v redu; verjetno bos pa dobila v sredini en tak visji hribcek – nic zato:)))

Lp Babi

pika,

bi hotela napisati recept za te muffine? Zanimivo se mi zdi, ker je v njem kisla smetana.

Glede rdeče barve: mi smo imeli lani pikapolonico za 3. RD in pol. Bila je močno roza barve, ker nisem uspela scoprati rdeče. Pa je bila kljub vsemu prav luštna…

Natassa

Evo recept za mufine:
(ker ne spremljam redno foruma lahko celo da je bilo o tem že kaj napisanega?!?!)
280 g moke
100 g rjavega sladkorja
1 pecilni
1 vanili sladkor
150 g črne jedilne čokolade – narežeš na male kocke
1 banana
250 g kisle smetane
150 g masla
1 jajce

Zmešaš vse kot biskvit, nič posebnega, le čokolado daš na koncu, da niso mufini čokoladni, ampak svetli z delčki čokolade notri – drugače se malo spacajo in je mufin bolj čokoladen. – Ma je ravno tako dobro; njami!

Pa lep pozdrav, Pika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close