Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Polž ogrc-recept

Polž ogrc-recept

Ima kdo kakšen recept za tega okusnega polžka? Kolikor vem, se kuha, ampak ne vem koliko časa, kakšno omako čez…Verjetno samo maslo in česen? Ali na buzaro?
Prosim za pomoč!
Hvala in lep pozdrav!

Kaj pa je to? Kako izgleda? LP

Mene tudi zanima ta polž ogrc. A je to meso, ali kaj? Do zdajle mi še ni uspelo ne iz kuharskih knjig ne od znank. Morda bo pa Mimi, naša enciklopedija vedela?-)))))))))))))))))))

To je tisti miceni polžek, katerega vsako leto, na obali in v plitvini, srečate na morju.
Je baje zelo okusen. Sem pa do sedaj izvedela že nekaj receptov. Bolj kot ne, se dejansko pripravlja na buzaro, se pa lahko pripravi tudi kot rižoto, nekateri pa ga celo kuhajo kar naravno v morski vodi in jejo kar tako…
Vsekakor sem ga do sedaj ignorirala, prihodnji teden pa odhajam na obalo in upam, da se ga bo dalo kaj “nabrati”, + tiste prilepljenke, za katere sem do sedaj mislila, da so školjke, v resnici pa so polži. Svašta 🙂
Upam, na eno dobro rižoto, ali pa buzaro 🙂

A Babi pa ni? 🙁

Nam so to pripravili domačini na Ugljanu. Nabereš polžke, jih skuhaš v morski oz. rahlo soljeni vodi. Nato kuhano meso s pomočjo igle pobereš iz lupin in zabeliš v solati z oljčnim oljem, kisom, peteršiljem in česnom. Nam so bili všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close