polpeton
Hej! V moji it.kuharici je kar nekaj receptov za “Polpottone”,glede na vrsto mesa in dodatkov(z zelenjavo,s sunko,jajci,prsutom,parmezanom…)
Ce vsaj priblizno ves,katerega zelis,posljem recept.Bi bilo malo dolgo pisati
vse.Osnova je v bistvu to,kar sem ze napisala pod mesna struca. Saj to tudi pomeni polpettone. Lep pozdrav Babi
Hej,123! Ta tvoj nik mogoce prosi za 123 – hiter odgovor?
Upam,da prihajam se pravocasno!!
No,gremo.Jaz delam kar brez recepta svojo mesno struco ;v testu ali brez.
Zate sem poiskala najblizjo varianto.Dva polpettona,ki sta tu opisana ,celo kuhamo v dobri juhi.To te verjetno ne zanima.Ti bi ga pekla.
500g mesa(izberes po svoje- meni je vsec iz teletine ali mesanica vec vrst mesa,tudi temni deli purana)
50 g surovega prsuta
50 g mortadele
50 g parmigiana-naribanega
2 jajci
2 zlici suhih gob
1 korencek
1 majhen kuhan krompir
1 mlo pekoca paprika
kruhova suha sredica
mleko,belo vino
50 g masla
sol,poper,m. oresek,petersilj,cebula,cesen,curry
(celo ena manjsa repa-sladka)
tanke rezine pancete(za socnost – s tem ovijes popolpettone)
Jaz sem napisala vse.Kaj bos ti uporabila,bos videla.
Krompir,korencek,(repo) skuhas.
Na malo masla poprazis cebulo, dodas se kuhano zelenjavo,namocene gobice in malce zdusis. Ohlajeni mesanici dodas v mleku namocen kruh,
cesen,petersilj in zacimbe. Temu dodas se pretlacen krompir,jajca,malo vina,meso,narezan prsut, mortadelo in nariban parmezan ter vse dobro premesas v homogeno maso.Oblikujes struco,v katero lahko po zelji zatlacis se dve trdo kuhani jajci(ne vem,ce si mislila jajca za polpettonovo maso ali se posebej trdo kuhana).
Tebe zanima dolocena zel,ki je dala svoj specificni okus. Mogoce je res bila
zelena,malo dvomim,ker ima zelo mocno aromo. Jaz bi v to gotovo dala kaksen listic svezega zajblja ali pa suh.Zajbelj imam pri mesnih jedeh rada.
Vse to lepo zavijes v tanke rezine pancete,da je skoraj prekrito in prevezes
s kuhinjsko rafijo ali spago.
Struco malo popeci na mesanici olja in masla,nato pa v pec ali peces kar na stedilniku.Dolijes malo vina,da izhlapi,potem pa malo juhe in s tem od casa do casa polivas.Tu pise priblizno eno uro na srednje vroci temperaturi,oziroma blagem ognju.
To bo kar izdatna jed. Sama delam veliko bolj preprosto.
Hej,ce imas priliko,poglej novemb.Liso.Tam je na strani 31 slika take mesne struce z vsemi zacimbami in postopkom.Med zacimbami so se nastete:timijan,pimenta,tabasko,brinove jagode,lovorov list.
Preberi,izberi in se odloci. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.