Najdi forum

polpete

Iščem kakšen dober recept za polpete, tiste običajne in morda še kakšne izpeljanke – polpete iz bučk sem že zasledila na forumu, sem pa sigurna da obstajajo še kakšne druge variante polpetov. Prosila pa bi tudi za nasvet, kaj naj poleg polpetov postrežem, če izvzamem običajne priloge kot so krompirjeva solata, pire krompir,…

Sem še bolj kuharica – začetnica, zato iz tega foruma črpam ideje in jih, vsaj mislim, kar uspešno “pričaram” na krožnik. Upam, da bom lahko kmalu tudi sama postregla s kakšnim nasvetom in pomagala komu drugemu.

Hvala vsem že vnaprej !!!

NEJČKA ZRAVO – neke spomladi sem poslal recept , za tvojo željeno jed ,
za to potrebuješ -mleto meso , začimbe , parmezan , drobtine in
povrtnine za omako . S TEM je ogromno dela -je pa dobro , vprašaj če te mika . OGI

ZA mesne polpete malo drugače :

za 4 os. :
60 dag 2x mleto meso- mešano ali samo ene vrste mesa (mesarja poprosi, da ti čez mašino 2 x spusti meso)
3 kumarice kisle, (srednje velikosti-naribane na drobno-zagotovo ne pokvarijo okusa)
1 žličko senfa
sol, poper
majeron, bazilika, rdeča paprika (bodi radodarna- z vsemi 3)
5 zdrobljenih česnov
1 mala drobno narezna čebula (zelo drobno)
2 žlici drobtin
2 jajca – tudi lahko spustiš, če jih dodaš dodaj malo več drobtin

To vse skupaj dobro premešaj, pusti stati nekaj časa (1/2 ure, če nimamš časa pa naredi takoj). Lahko potem oblikuješ polpete, čim bolj tanke, ker se skrčijo, potem pa jih daš na pekač na katerega poliješ cca. 1 dcl vode(nemastna verzija), da ni veš pekač pokrit in polagaš en zraven drugega….pečeš na 180C cca. 25 minut…ali spečeš v ponvi brez maščobe ali pa s maščobo, če ti polpeti ostajajo jih lahko za nasljednji dan spraviš v omako(paradižnikovo kot čufte)…….zraven mi ponavadi jemo blitvo po dalmatinsko, lahko pire in zelenjavno omako (kolerabo v smetanovi omaki, tople kumare, špinačo….ali mešano zelenjavo v mesni omaki), ali pa boranjo brez mesa……ali pa mešane solate in kruh………..

Pred kratkim sem ugotovila, da so mesne polpete zelo mehke in rahle, če dodam masi skuto in sicer 3-4 velike žlice na približno en kg mesa.

Ogi, bi te prosila za recept, tudi če je več dela – ni problema, sem še zagnana. Če si spomladi to že pisal na forum verjetno najdem v iskalniku – samo pomagaj mi pod kaj naj iščem. Pod “polpete” mi namreč ne vrže nič.

Kroki, tvoj recept mi je zelo všeč, bom sigurno poizkusila, samo da vidim kaj ima Ogi dobrega v rokavu.

Hvala obema !

Evo, danes pa mi v iskalniku pod “polpete” vrže vse živo – očitno je včeraj iskalnik nekaj štrajkal. Ogi, sem našla tudi tvoje in se jih lotim.

Jaz sem že večkrat delala zeljne, lahko bi jim rekla tudi zeljni zrezki, vendar recepta ne vem na pamet, ti ga napišem, če želiš. Res je z njimi malo več dela, so pa zelo dobri.

Neny, če ti ni odveč bi te prosila za recept, sliši se namreč zanimivo.

Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close