Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Polog življenskih prihrankov v gotovini na svoj trr na banki

Polog življenskih prihrankov v gotovini na svoj trr na banki

jaz sem tudi nekje do 25 leta imela več kot 30 jurjev našparano. To niso bila samo darila od rojstnih dnevov itd, večina je bila tudi študentsko delo, vsako leto sem zaslužila okrog 7000 eur in to mi je vse ostalo.
[/quote]
on je v prvem postu trdil da je dobil denar od žepnine,darilo za rojstni dan ne pa da je delal.

resno
seveda sem delal, in še kako sem delal. celo otroštvo.

žepnina pa sem rekel zato, ker denarju ki mi ga da oče, ne morem ravno reči plača glede na to da nisem bil zaposlen kot otrok. ali pač?

on je v prvem postu trdil da je dobil denar od žepnine,darilo za rojstni dan ne pa da je delal.

[/quote]

Res je, ampak jaz, sem recimo samo od mojega strica iz Nemcije vsako leto dobila vec kot 1000 eur. Mogoce ima pa on vec takih sorodnikov..

res?veš koliko otrok dela CELO otroštvo.in to ZASTONJ.
bodi vesel da te je oče plačal ker ne poznam kmeta ki bi otroku plačeval da si dela kupček…

oh, sem v vodah, ko davkarija hitro skoči na tak denar in ga pohopsa
davkarija je tista, ki pol reče – ta denar je pa ilegalnega izvora, ZDAJ PA TI DOKAŽI DRUGAČE
in potem ti hopsnejo ta denar v CELOTI

sem v strokovni reviji brala članek, da so to naredili mladoporočenemu paru, ko je prišel položit denarna darila, ki sta jih dobila na poroki. je bilo nekih deset tisoč evrov, ena foušeritna je prijavila, priletela davkarija in pobrala vse skup. dejstvo, da so par dni nazaj imeli poroko ni veljalo nič. bi morala vsako denarno darilo na poroki takoj prijavit.

tak da, banka gleda v tvoje dobro tukaj, verjemi
take pologe, ali pa pogoste pologe v manjših zneskih na račun morajo tudi prijavit
[/quote]

Torej pride DURS in brez odredbe sodišča vzame denar?! Daj verodostojno povezavo na to temo. V sloveniji je pravo zasnovano tako, da ti država dokazuje krivdo in ne ti nedolžnost. Pri financah za pravne osebe se dokazno obreme tudi obrača, ampak primer za fizične osebe pa še nisem slišal. Tako da bi prosil za link iz sodne prakse ali podobnega vira.

Strokovni reviji?! Prvič slišim, da imamo v Sloveniji strokovne revije na to temo. Zato prosim, če poveš ime revije in kdaj okvirno je bil članek objavljen.

Manjših zneskov po slovenski zakonodaji banki ni potrebno prijavljati, zato ne vem zakaj bi si banka delala dodatno delo?

Torej pride DURS in brez odredbe sodišča vzame denar?! Daj verodostojno povezavo na to temo. V sloveniji je pravo zasnovano tako, da ti država dokazuje krivdo in ne ti nedolžnost. Pri financah za pravne osebe se dokazno obreme tudi obrača, ampak primer za fizične osebe pa še nisem slišal. Tako da bi prosil za link iz sodne prakse ali podobnega vira.

Strokovni reviji?! Prvič slišim, da imamo v Sloveniji strokovne revije na to temo. Zato prosim, če poveš ime revije in kdaj okvirno je bil članek objavljen.

Manjših zneskov po slovenski zakonodaji banki ni potrebno prijavljati, zato ne vem zakaj bi si banka delala dodatno delo?
[/quote]

nope
to, kar ti trdiš, velja za kazenski postopek – breme dokaza je na državi
za davčni postopek pa velja obratno. urad v inšpekcijskem postopku ugotovi neko stanje – torej, da je inšpicirano premoženje ilegalnega izvora, TI PA POTEM DOKAZUJEŠ KONTRA

prvič slišiš, da imamo v sloveniji strokovne revije na temo davčnega svetovanja???? ti to resno?????

https://www.finance.si/8848511/Tudi-poroka-je-davcna-past?cctest&

zgodba je bila v financah. ker dvomim, da imaš dostop, ti jo lepim v celoti

Denimo, da se želite zaradi bolj ali manj romantičnih razlogov poročiti. Organizirate pravo ohcet, nanjo povabite vse tete in strice iz Amerike, družinske bizniserje z mercedesi … Skratka, tudi tiste, od katerih pričakujete kar lepa darila.

Namesto da bi z davčno amnestijo kaj zaslužili in znižali davke vsem, se gremo čistune.

A glej ga, zlomka! Poroko (posebej, če ste malce bolj znani ali imate nevoščljive sosede) lahko opazujejo tudi davčni inšpektorji. Če smo natančnejši: če dobite denimo daril za nekaj deset tisoč evrov, pa tega ne morete dokazati, in si po poroki na hitro privoščite stanovanje ali dober avto, vaš izgovor, da ste keš dobili na poroki (pa tudi, če je celo res), inšpektorjev pač ne bo zadovoljil. Udariti vas bodo želeli s 70-odstotnim davkom na neprijavljeno premoženje! Pa ne mislite, da karikiramo le zaradi zgodbe. Nekaj podobnega se je po pripovedovanju enega od davčnih svetovalcev, ki ne želi biti imenovan, zares pripetilo. Zgodba je prav absurdna. Naj ob tem opozorimo, da če gre za darila v vrednosti, višji od pet tisoč evrov, ki jih niste dobili denimo od staršev, bi nanje po zakonu morali plačati davek na darilo – a ta je precej nižji od zagrožene 70-odstotne obdavčitve.

Torej pazljivo, ko vstopate v zakonski stan – tako ali drugače.

Primerov je še malo morje in o njih pišemo v sosednjem članku.

Preberite tudi
Poslujete s kešem, ga polagate na banko? Previdno, da vas inšpektor ne lopne po glavi
Seveda pa ne gre zgolj za to, da so naše inšpekcije bizarne, da morate dokazovati, da ste denar res imeli v štumfu, in podobno. Pri nas je na drugi strani tudi veliko tistih, ki denar res utajujejo. Ki si premoženje nagrebejo prek davčnih oaz, davčnih vrtiljakov, neprijavljene dejavnosti, ne nazadnje tudi prek čisto običajnih, klasičnih kraj. In takšne je treba oglobiti. Lopove pa magari dati za zapahe.

Kje je torej težava?

Prvič v tem, da se ne razlikuje med tistimi, ki denar dobesedno nakradejo, in tistimi, ki ga pač dobijo nekaj več, pa ne znajo čisto dobro dokazati, da na ohceti. Da se vse meče v isti koš in obdavči 70-odstotno.

Drugič v tem, da so davki res nenormalno visoki. Pri tem mislimo na vse dajatve, prispevke, tudi na cel kup obveznosti, ki vas doletijo (in stanejo), če hočete pošteno opravljati dejavnost. In zato raje kaj naredite na šverc. Seveda to ni prav, vendar spet – naj država uredi okolje, v katerem se da delati, in potem lomasti in kaznuje.

Tretjič pa je za državo bolje, da je kdaj pragmatična, ne pa pravičniška bolj od papeža. Od tega bi imeli vsi skupaj več. Mislim seveda na davčno amnestijo, ki so se je do zdaj otepale še vse vlade, češ da ni pravična do poštenih davkoplačevalcev. Pa to drži? Ne. Res je sicer, da se z njo po eni strani pomaga utajevalcem, ki hočejo prestopiti na pošteno stran (ob prijavi premoženja dobijo namreč nižjo davčno stopnjo), vendar je tudi res, da tako dobimo denar nazaj v državo, za davkoplačevalce, tistega, ki ga sicer ne bi. Poglejte, denimo, kaj so naredili v Italiji. Tamkajšnji davčni rezidenti, ki so pred domačimi davčnimi organi v tujini skrivali bančne račune, vrednostne papirje in drugo premoženje, a so se odločili za samoprijavo, so državnemu proračunu priskrbeli prihodke v višini 3,8 milijarde evrov. Ob samoprijavi so bili deležni poračuna davka po znižani davčni stopnji (pri nas se lahko s samoprijavo zgolj izognete dodatni kazni). Hkrati pa je vlada Mattea Renzija letos lahko znižala davke vsem državljanom – da bi spodbudila porabo, je odpravila davek na prvo nepremičnino (torej na nepremičnino, v kateri rezident živi). Niso pa Italijani edini, ki so se šli amnestijo – predlanskim so zaradi nje Francozi pobrali za 1,3 milijarde evrov dodatnega davka, Nizozemci pa za 450 milijonov evrov.

Kaj pa se gremo pri nas? Rezov davkov ne. Če bi že malenkostno znižali obdavčitev plač, bi zvišali druge davke. In vztrajamo pri »čistunstvu« – torej bognedaj, da bi uvedli davčno amnestijo. Po drugi strani pa podpiramo za davkoplačevalske žepe popolnoma neracionalne projekte, kot je reševanje raznih tekstilnih in turističnih podjetij. Namesto da bi te prodali (mislimo tudi na Lipico) in tako podjetjem omogočili, da jih upravlja nekdo, ki to zna, davkoplačevalcem pa, da živimo za plačane davke bolje (ali pa da nam te znižajo).

V življenju ni dobro brcniti vsakega psa, ki laja nate. Torej tvoj “task” je, da položiš denar na banko, iz nje na brokerja in tam kupiš delnice. Če se boš preveč zapletal z neznanci in jim razlkagal od kje ti denar, boš izgubil toliko časa, da ne boš denarja spravil do banke, kaj šele da bi kupil delnice.

evo ti še sosednji članek, o katerem pišejo v prejšnjem članku

https://www.finance.si/8848513/Poslujete-s-kesem-ga-polagate-na-banko-Previdno-da-vas-inspektor-ne-lopne-po-glavi

1. Ste notarsko overili darila na poroki?

Davčni svetovalec pove zgodbo o mladoporočencih, ki sta za del dohodkov, ki so bili predmet finančne preiskave, trdila, da so darila v obliki gotovine ob poroki. »Pa imate notarsko overjene darilne pogodbe?« je sledilo vprašanje davčnega inšpektorja. Seveda jih nista imela. Prek sto gostov nista povabila k notarju in jih prosila za podpis. Inšpektorju sta poslala seznam gostov in ga pozvala k zaslišanju prič, a je takšno zbiranje dokazov odklonil, češ da priče morda ne bodo govorile resnice. Več kot deset tisoč evrov gotovine, za katere mladoporočenca trdita, da sta jih prejela kot darilo ob poroki, je tako finančni urad tolmačil kot »fuš«, na katerega obračunajo 70 odstotkov davka od nenapovedanih dohodkov.

Ob tem opozorimo, da morate nekatera darila res prijaviti in na njih plačati davek, ki pa je precej nižji od »kaznovanega« 70-odstotnega. Odvisno sicer, za kateri dedni red gre. Če gre za prvi, davka ne plačate (oziroma je stopnja ničelna), preostale stopnje pa so odvisne od dednega reda, torej od sorodstvenih razmerij. Darilo do pet tisoč evrov na leto (če gre za premičnino) ni obdavčeno, darila od ene osebe pa se seštevajo (več lahko preberete na [www.fu.gov.si]).

Bova takole uredila. Gotovino prineseš meni, jaz ti nakažem na tvoj osebni račun, če bo potrebno, pa papirologijo urediva preko študentskega servisa, npr. svetovanje, ali izdelava študij.

Za svoje storitve si vzamem skromnih 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} provizije. Kontaktiraj me na bine.k@dob.si.

Bilo bi zanimivo slišat se drugo plat te poročne zgodbe. Zakaj inšpektorji ne stojijo vsako soboto pred magistratom? Na tak način bi lahko vse mladoporočence obdavčili, če bi bil to res njihov način delovanja. Pa darilnih pogodb ni treba nič pri notarju overjat, še napisat jih ni treba, lahko so ustne, razen če nepremičnino podarjas.

Sem prepričana, da sta tale mladoporočena tička kakšno stvar pozabila povedat.

recimo temu, da sta bila “izpostavljena”, ker sta povezana z eno bolj znano osebo z napačnimi vezami.
in je letela prijava na FURS

Za 10 tisoč Eur niso nikomur težili, davčni svetovalec je pozabil povedati v svoji zgodbi, da so pri mladoporočencema našli približno 1 miljon in pol premoženja brez dokaljivega izvora, on se je pa obesil na poročna darila, da bi izpadel pameten…..

recimo temu, da sta bila “izpostavljena”, ker sta povezana z eno bolj znano osebo z napačnimi vezami.
in je letela prijava na FURS
[/quote]

Povezana s kakšnim Rokom Snežičem ali kom podobnim? 🙂

Za 10 tisoč Eur niso nikomur težili, davčni svetovalec je pozabil povedati v svoji zgodbi, da so pri mladoporočencema našli približno 1 miljon in pol premoženja brez dokaljivega izvora, on se je pa obesil na poročna darila, da bi izpadel pameten…..
[/quote]

Najbrže kakšna cigaska svatba kjer so nevesto okrasili z 20 kilogrami zlatih daril, medtem ko mladoporočenca in vsi svatje vlečejo socialno podporo.

Koliko vem se da bitcoin fizično kupit na petrolu? Torej tam kupiš btc. 4x recimo, da se nekomu ne zdi sumljivo. Btc potem takoj prodaš in imaš ves denar na kripto borzi.
Pozanimaš se, ali se da prenakazat iz borze direkt k brokerju delnic. Če ne, si denar prenakažeš na svoj račun. V ta namen odpreš še en račun. Na oba nakažeš po 5k€ v intervalih. Koliko spremljam sceno v Sloveniji, še noben ni imel problemov iz strani naših bank ali fursa, pa je šlo za bistveno višje zneske kot btc.
Če pa bi se slučajno kdo obesil na tebe, kar je mala verjetnost, pa si na začetni točki, torej dokazovati boš moral izvor denarja. Še bolj verjetno pa je, da boš moral samo dokazovat ali si trgoval s kripto ali ne. Ker trgovanje je obdavčeno, samo nakup in držanje pa ne.

Bitcoin se ne da kupit na Petrolu razen če ti ga neka fizična oseba izven Petrola sama proda brez vmesne inštance.
Na Petrolu lahko kupiš vrednostno kodo, ki pa jo pri določenem podjetju vnovčiš za menjavo v kriptovaluto, katero imajo na razpolago.

Obstajajo čisto pravi kriminalci, ki jim FURS ni uspel odvzeti denarja, ker so na sodišču povedali, da je babica vse življenje šparala in si trgala od ust, bankam ni zaupala, zato je imela ogromno gotovine v omari in pod modrocem, potem je pa vse te stotisočake ali celo milijone en dan dala vnuku, katerega ima tako rada!!
Če naša pametna sodišča požrejo take nesramne laži, se avtor te teme nima ničesar bati!

Obstajajo čisto pravi kriminalci, ki jim FURS ni uspel odvzeti denarja, ker so na sodišču povedali, da je babica vse življenje šparala in si trgala od ust, bankam ni zaupala, zato je imela ogromno gotovine v omari in pod modrocem, potem je pa vse te stotisočake ali celo milijone en dan dala vnuku, katerega ima tako rada!!
Če naša pametna sodišča požrejo take nesramne laži, se avtor te teme nima ničesar bati!
[/quote]

Če ti lažeš, ne pomeni, da vsi drugi lažejo.

Toprej v kufrih skrito, npr. v pojbah?

Najbrže kakšna cigaska svatba kjer so nevesto okrasili z 20 kilogrami zlatih daril, medtem ko mladoporočenca in vsi svatje vlečejo socialno podporo.
[/quote]

Dvomim, da so bili cigani. Njih se nihče ne upa vprašati niti tega, zakaj se, brez izpita, vozijo v ukradem avtomobilu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close