Polog življenskih prihrankov v gotovini na svoj trr na banki
Moralo bi iti, samo banko moraš menjat ali it na poslovalnico, kjer imajo pri tem več prakse. Moraš se zavedati, da banka mora poročati tvoj argument od kje ti denar (zakonska obveza), niso pa sodniki, ki bodo rekli “ne to nisi prišparal to si dobil od preprodaje heroina”. Če gre za enkratni polog, vrednosti, ki jo navajaš in argument, da gre za večletno varčevanje mora iti skozi. Kar se tiče dokazovanje izvora, ne poznam primera za fizično osebo, kjer bi moral nekdo tak polog neposredno dokazovati.
Drugače pa ogromno bančnikov o tem nima pojma. Sam sem moral enkrat argumentirati izvor denarja pri dvigu. 🙂
[/quote]
oh, sem v vodah, ko davkarija hitro skoči na tak denar in ga pohopsa
davkarija je tista, ki pol reče – ta denar je pa ilegalnega izvora, ZDAJ PA TI DOKAŽI DRUGAČE
in potem ti hopsnejo ta denar v CELOTI
sem v strokovni reviji brala članek, da so to naredili mladoporočenemu paru, ko je prišel položit denarna darila, ki sta jih dobila na poroki. je bilo nekih deset tisoč evrov, ena foušeritna je prijavila, priletela davkarija in pobrala vse skup. dejstvo, da so par dni nazaj imeli poroko ni veljalo nič. bi morala vsako denarno darilo na poroki takoj prijavit.
tak da, banka gleda v tvoje dobro tukaj, verjemi
take pologe, ali pa pogoste pologe v manjših zneskih na račun morajo tudi prijavit
nimam razloga da bi ti lagal,in zato ti ne lažem.
Dejstvo je da sem toliko našparal. in največji del tega je, denar ki sem ga dobil od očeta, ki ima večjo kmetijo. Opazil je koliko mu pomagam, in koliko svojega časa namenim pomoči na njegovi kmetiji, in mi je tako med mojim študijem in srednjo šolo dajal žepnino ki je bila iz tega raloga toliko višja (300eur na mesec in več), saj sem na dan tudi pomagal 2 uri zjutraj in 2 uri zvečer v hlevu, vsak dan, in si tako žepnino očeta tudi prislužil, za razliko od nekaterih drugih sovrstnikov, ki jo dobijo na lepe oči. Navad v družini je tudi da so stari starši ob rojstnem dnevu prinesli kuverto, in rekli naj si kupim kaj lepega, kar pač sam hočem. Kaj jaz vem, tudi jaz bi raje videl v tem primeru da bi mi nakazovali vsi na trr, in sedaj ne bi imel problemov. Vas pa prosim da ne iščete nekih čudnih zgodbic kako sem do tega denarja prišel, lahko da je kdo prišel do njega na tak način, vendar jaz sem ga dobil tako kot sem zapisal, in potrebujem rešitev za svoj problem.
Lej, napako si že naredil v preteklosti, ko nisi imel odprt račun. Tako je in to se ne da popraviti. Pač naredi, kot so ti rekli spodaj. Vzemi si dve leti, vsak mesec naloži določen znesek in bo počasi prišlo vse na trr. Ni idealno, bo pa že. Če si čakal 23 let, da si odprl trr, boš pa še ti dve leti, da vse gor nakažeš. Druge ni.
To da ga najbolj nasankajo tisti, ki šparajo in ne zapravijo vse sproti, se pa že dolgo ve.
Midva imava otroke in se nam prav vsako leto pozna, da imava nekaj našparanega pri določitvi razreda vrtca in plačila šolskih stvari. Če nimaš nič (vse zapraviš), pa ti nič ne upoštevajo. Tako je.
ne išči razloga zakaj ker ga ni, bil sem le otrok, ki je šparal denar, da si bo nekoč lahko kupil nekaj kar si resnično želi.
službe pri očetu pa prav gotovo nimam, saj niti prevzel nebom kmetije, ker me to niti malo ne veseli, in se izobražujem v totalno drugi smeri. pomagal sem zgolj iz spoštovanja do staršev in želji po pomoči njim, ker sem videl da jo potrebujejo.
Mogoče se zdaj še ne zavedaš, ampak nekoč boš hvaležen banki da ti ne pusti naložit denarja.
Praviš da je zdaj super čas za nakup delnic? Si ti normalen?? Trenutno imamo mati vseh balonov, tako da vstop si že davno zamudil. Saj še bo šlo gor, ampak ko bo šlo dol, bo šlo konkretno.
Pametni zdaj kupujejo zlato. To lahko storiš tudi ti. Na različnih mestih z gotovino brez problema.
Ja, ampak to imaš na voljo le in samo za 10 let :(. Žal. Vem, ker je bila potreba kot dokazni material za sodišče za 20 let, pa je samo za 10 let na voljo iz bančnih arhivov za bančne izpiske Enako, kot se samo10 let hranijo policijske kazni v njihovih arhivih :). Po zakonu je tako.
če kolikor toliko poslujejo z računom in delno z gotovino in nimajo nekih ekstra prilivov v gotovini, bi 10 let ne smelo biti problem za prikazat vsaj za glavnino tega zneska gotovinskih dvigov.
Razen če ima v kakšnih fasciklih kak skrben starš še fizične stare izpiske računov, potem pa ja.
[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.