Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Polo 1.4TDI

Polo 1.4TDI

En lep pozdrav !

Zanima me če je kdo lastnik Polota 1.4TDI, da bi lahko malo povedal o izkušnjah in mnenju avta.

LP

Sem lastnik Polota 1.4 TDI in moram reči, da sem zelo zadovoljen z motorjem. Mogoče ima motor malo nenavadni zvok ( 3 cilindi ). Kar se tiče pospeška in porabe sem pa zelo zadovoljen. Problem pri porabi nastane samo pri bolj športni vožnji. Poprečna poraba se giblje med 4.5 do 5 l/ 100km.

LOL on vozi z 1.4 tdi športno, kje si se najdu kekec…

Oprosti, nimamo vsi spuščenih jugotov.

Hehehe, hočeš rečt, da si ga zamenjal za polota….

Dej malo pomisli preden napišeš še kakšno bedarijo, polo nima niti desetinke š od športenega avta…. potem bi pa športno vozil z njim….

Kaj pa je športen avto? Moj gre recimo od 0 do 100 km/h v 10,2 s, pa je pri tem navadna družinska drvarnica. Kak spedenan megane rabi do 100 km/h recimo 14 s. Športnik?

Se pa strinjam, da je alfa GTA športnik, če si to hotel povedati.

ga ima en prijatelj pa pravi da zjutraj ko je mrzel ropota in trese kot TAM 130.

ljubosumni kmetje nimaš kaj, toliko pametnih glav, ki vse ve ker ne more pač imeti dražji avto, če pa bi ga mel pa bi skakal od veselja pa se napenal

Kaj Beti a imaš ti tudi avto polo?

Nimam pa vseeno bi ga imela.

Polo 1,4 TDI je avtomobil, ki ima v glavnem eno večjo »pomanjkljivost«. Ceno, ki je po vzoru ostalih iz druščine VW. Glede na konkurenco spada med dražje. Del cene pomeni kvaliteta izdelave, predvsem pa (pri različicah COMFORTLINE oz HIGHLINE) že kar bogata in kvalitetna notranjost. Tudi tehnika je napredna (4 X disk zavore, ABS serijsko – odvisno od letnika …). Žal nekaterim vse skupaj pokvari zanesljivost, ki pri VW žal ni več po vzoru prednikov, ki so ustvarili znamki image (»HROŠČ«, GOLF II D …). Zopet dobra lastnost pa je ta, da avto s TDI motorjem »drži« ceno in »gre za med«, ko ga prodajaš. Torej, kot pri vsakem avtomobilu; dobre in slabe lastnosti. Popolnega žal ni. Kupec pa se konec koncev sam odloči. Izbira je njegova.
Še besedi dve o motorju. 1,4 TDI motor je nastal tako, da so motorju 1,9 TDI preprosto odvzeli en bat in vse kar sodi zraven. S tem so ubili dve muhi na en mah; motorja druži kar nekaj sestavnih delov, kar poceni stroške, ki nastanejo pri izdelavi avtomobila, en valj manj pa pomeni tudi večji navor. Tega je 195 Nm pri 2200 vrtljajih v minuti in sodi sam vrh (glede navora) med konkurenčnimi motorji.
»Športnost« tega motorja pa ni v pospešku (0-100 km/h = 13,6 s) ampak v prožnosti (pospešek v 4. prestavi 50 – 90 km/h oz 5.prestavi 80 – 120 km/h). V vožnji je po mojih izkušnjah prožnost veliko bolj uporabna (npr. prehitevanje, pri katerem ni potrebno prestavljati v prestavo nižje, ampak pri primernih obratih motorja enostavno »pohodiš« plin), kot pa pospešek od 0 – 100 km/h. In glede prožnosti je vsaj tako »športen« kot kakšen bencinski GT.
Ima pa izvedba s tremi valji tudi svojo slabost – nekoliko več tresljajev in glasnosti. Nikakor pa to ni na »nivoju« TAM-a, ki konstrukcijsko podaja roko ABRAHAMU.

LP, Škorpjon

New Report

Close