Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polnjene paprike- recept?

polnjene paprike- recept?

Jaz bi pa danes rada skuhala polnjene paprike, pa se malo lovim okoli teh različnih receptov. Možu ni všeč recept, ki ga uporabljam od mami (riž in meso že prej skuhaš oz. potenstaš in potem filaš), recept od s. Nikoline pa ne vem, kako kaj uspe. Kakšne so vaše izkušnje? Koliko mesa in riža rabim za 13 paprik? Koliko mezge potem na koncu?
Hvala za nasvete!

Poldka

jaz vedno na malo čebule prepražim meso, dodam na pol kuhan riž ,začimbe in jajce. S tem nafilam papriko. Na ol.olju prepražim malo čebule, dodam moko in paradižnik(zmiksan) popražim,zalijem z juho ali vodo,dam notri paprike in kuham v AMC ali ekonomu da zavre in pustim, da se sam odpre.

Jaz sem jih pa v soboto naredila po receptu, ki je bil v ta zadnjem reklamnem prospektu od Mercatorja…

z mletim mesom, paradižnikom in mozzarelo: popražiš mleto meso na čebuli, dodaš paradižnik (po receptu sicer dodaš ta male paradižnjike češnjevce šele potem na vrh paprik, ampak sem ga imela samo v konzervi…), ohladiš in nato dodaš še malo kruha, namočenega v mleku, in jajce, soliš in popraš. Paprike prerežeš na pol in očistiš, daš na pekač, napolniš z mesom, gor naribaš sir in položiš rezine mozzarele… za 30 minut na 180 stopinj

Nam je bilo boljše kot navadne polnjene paprike!

Vidite, tudi prospekti so včasih koristni 🙂

Za nov recept za paprike. Imam jih zelo rada, ampak vedno isti način. Kaj pa če bi zraven proti koncu zlil malo zosa, narejenega s paradižnikom. Pa bi imel popečene na pol filane paprike v zosu. Bom tole sprobala, pa proti koncu dala zos.

jaz delam vedno enako:
pol kg mletega, začimbe, sol, 1 skodelica riža, 1 jajce.
vse dobro premešam (z vilico,da ne bo kdo mislil, da s multipraktikom 🙂

napolnim paprike in jih kuham v paradižnikovi omaki 1h.
paradižnikova omaka: 1 pelati, malo mezge, žlico sladkorja, žlica moke, 1,5l vode-na olju popražiš moko, dodaš vse ostalo, počakaš da zavre in dodaš paprike in nato kuhaš 1h, jaz v velikem teflonastem loncu pokrito.

to je to, moja mama dela kot ti, pa jih mož in otroci ne marajo (jih moti okus po praženi čebuli, pa še zmes ni tako kompaktna… ko papriko prerežeš, kar nekako razpade.
OK, okusi so različni.
meni je to všeč tudi, ker imam v 10 min gotovo, potem se pa samo kuha 🙂

Evo, sem naredila s kombinacijo že znanega in manj znanega, upam, da bodo dobre. Zdaj se kuhajo skupaj z omako. Hvala vsem!

Poldka

http://www.mojirecepti.com/recept/polnjene-paprike.html

Poročilo- paprike so šle odlično v slast…, tako da sem dobila pogum za naprej. Mimogrede- v službo sem jih nesla, ker praznujem r.d. in smo imeli lepo toplo malico. Pa še boranjo za tiste, ki ne marajo paprik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close