Polnjena štruca
Ojla,
moja sodelavka jo tudi dela in je super. Mislim, da bo recept, ki ti ga je priporočila Hali kar pravi. Samo, da ona doda še kisle kumarice in to je super, ker naredi zadevo malo bolj lahko. Drugače se mi zdi, da bi bilo vse skupaj malo preveč nasitno zaradi majoneze in kisle smetane. Poskusi narediti, ker je res dobro…
Jaz si dam pa malo več dela – ampak je super in tudi zgleda lepo.
Na drobne kockice narežem vse “ostanek” – šunko, suho salamo, kakšen košček pečenke, sir, papriko, kumarice, lahko tudi kuhan grah (ampak tisti, ki ima čisto majhne krogljice).Posebej zmešam maslo (ne preveč, da ni premastno), kislo smetano ali jogurt, malo majoneze, hren iz kozarca (če hočeš malo bolj pikantno), nato zmešaš vse skupaj z mesninami in nabašeš (dobesedno) v izdolbljeno štručko (jaz to delam z žličko z daljšim ročajem, ki ga obvezno zvijem od pritiskanja). Polnjene štručke zavijem v alu-folijo in jih dam čez noč (ali pa za nekaj ur) v hladilnik (obvezno, da se nadev sprime skupaj in se lažje reže). Zadeva je zelo dobra in tudi zelo dekorativna. Se splača potrudit! (Te potem vsi hvalijo)
Se opravičujem za malo zakasnjen odgovor – v petek sem bila na dopustu, potem pa še vikend, internet pa samo v službi…
Tako približno bi bilo: za 4 štručke približne dolžine 20 cm (kupim hot-dog štručke, ki jim odrežem krajčke) rabim približno 10 rezin prešane šunke, narezane na približno 0,5 cm debele rezine (v delikatesi običajno ni nobenih problemov, ko se zmišljujem o debelini rezine – vzamem pa vedno tisto kvadratno “pizza šunko”), suhe salame rabim dolžinsko okrog 10 cm, narežem jo ravno tako bolj na debele kolobarčke, sira približno 15 dkg, (edamec iz akcije v Šparu je čisto v redu), pečenke eno rezino (če je nimam, spečem en svinjski zrezek, ga ohladim in narežem na kocke). Kuhanega graha dam 2 do 3 žlice, prav tako 2 do 3 žlice narezanih kislih kumaric, paprike pa bolj za vzorec (ker jo pri nas ne marajo preveč).
Za vezivo pa penasto umešam maslo (kakšna 2 cm debelo rezino), dodam približno pol vrečice majoneze in dve žlici kisle smetane (ali jogurta). Za bolj pikantno različico dodaš kavno žličko hrena iz kozarca.
To so kar približne količine. Lahko jih seveda prilagodiš svojemu okusu, menda je zelo dobro, če dodaš malo tune (če imaš tuno rad – mi ne spadamo mednje), lahko tudi nasekljaš kakšno trdo kuhano jajce. Predvsem pa je pomembno, da nadev res trdno nabašeš v kruh, da ti potem ne pada ven, ko ga režeš (pa ne reži pretankih rezin).
Upam, da sem ti kaj pomagala!
Forum je zaprt za komentiranje.