Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polnjen piscanec

polnjen piscanec

Ima katera dober recept za polnjenega piscanca?

hvala v naprej,
anca

ne vem,ce je dober. mi ga imamo radi.

stare zemlje ali kajzerice narezem na majhne kvadratke,prelijem jih s toplim mlekom,premesam. ko se malo zmehcajo /ne smejo biti prevec namocene/,posolim,popopram,dodam jajce,nasekljan petrsilj,muskatni orescek /vcasih dodam tudi malo preprazene salotke/. namesto nje je lahko tudi cesen. vse zgnetem v homogeno maso in z njo napolnim piscanca.
lp petra

Delam približno enako, le da dodam še na drobno narezana piščančja jetra, ki jih na čebuli prepražim samo toliko, da spremenijo barvo.

… koliko casa se pa tak piscanec pece v pecici? da ne bo premalo pecen?

hvala

Še bolj fino je s tako filo polniti pod kožo!!!

Samo pozor, da se ne stga.

podobno kot petra, le da namesto muškatnega oreška dam majaron.

kako diši!

Natassa

Peče se enako dolgo kot nenapolnjen pač odvisno od teže piščanca. Vedno pečem bolj po občutku kot po uri. Na polovici pečenja, ko začne dobivati barvo ga pokrijem z alu folijo, malo pr ed koncem pa ga odkrijem, da se po vrhu lepo zlato rjavo zapeče. Čas pečenja je nekje od 40 minut do 1 ure pri 220 stopinjah.

Res je Q10, ta varianta pa je res dobra. Filo vedno delam z jetrci in piščanca zlato rjavo zapečem, da je hrustljav. Ko se malo umiri, narežeš lepe koščke in vsak ima nadev. Okus pa je res božanski. oli

Zelo lepo se zapeče v tisti vrečki za pečenje.

lp, Maja

Že včeraj sem ti poslala odgovor na vprašanje a, ker so mi menjali računalnik se je vse skupaj zgubilo. Zato še enkrat:
Sestavine za filo:
nekaj dni star beli kruh,
sol, poper, olje, muškatni orešček, ingver
1 čebula
ca 20 dag pancete ali hamburgerja
3 jajca in mleko
malo peteršilja.

Kruh natrgam ali narežem na kocke, dodam sol in poper, orešček in ingver, posebej dobro prepražim na olju čebulo in panceto, narezano na majhne kockice, to dodam kruhu in na koncu prelijem z mešanico jajc in mleka. Paziti je potrebno, da ni preveč mokra masa, ker je potem pocasta. Nadev mora biti mehek ampak kompakten.

Piščanca dobro operem, malo nasolim in naredim med kožo in mesom en velik žep (pri prsih in bedrih), da ga lahko tudi tam nafilam. Prvo nafilam notranjost potem pa še pod kožo, zašijem ali spnem z kovinsko iglo (prav za to) in dam pečt na 180-190 st. ca 1-1,5, odvisno od velikosti piščanca. Ponavadi uporabim piščansca, ki je težek ca 1,5 do 1,8.

Peči se mora tak piščanec dalje kot navaden, ker je filan tudi pod kožo in rabi več časa, da se speče. Je pa to meso zelo sočno in seveda dobro, ker ima aromo od file.

Lahko ga filaš tudi z rižem in jetrci. LP Silvia

Hej, Majuska!
Tisto vrecko imam ze eno leto doma- seveda neuporabljeno.
Za dva je cel piscanec malo prevec; bi lahko spekla pol piscanca ali samo bedra? Od sorodnikov dobim domace piscance, ki imajo velikooo tezo:))
Je enako dobro v kosih? Rada bom prebrala tvoje izkusnje. Mi malo opises, kako to gre? Hvala in lep pozdrav Babi

Ola !

Babi, mislim, da bi šlo spečt tudi posamezne kose piščanca. Moram pa vprašat mamo, če je kdaj pekla posamezne kose (jaz namreč ne jem mesa) kako se je obneslo. Vem pa , da v teh vrečkah vedno peče pečenko, to je predvsem, če dobi kakšen obisk, ki je navajen jesti le kasično :((
Meso ostane baje zelo sočno.

Kolikor pa se spomnim navodil, ki so zraven teh vrečk, se lahko pečejo v njih tudi ribe, mislim da celo potica, skratka različne stvari.
Vem, le to, da je treba vrečko, preden jo damo v pečico, napikat.

Žal nisem kaj dosti pomagala.

Lep pozdrav, Maja

Samo toliko, res je stara tema pa pridam še mojo izkušnjo. Piščanec je najbolši filan pod kožo! da se pa bolje speče in zapeče jaz prerežem na prsnem delu in ga tako razprem v pekač. Je tudi belo fajn pečeno.

Sama vedno polnim samo pod kožo. Tudi če kupim le bedra, se jih lepo napolni. Mmmmm…

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

1.varianta za polnjenje piščanca

bel toast narežeš na kocke (se lepše reže kot žemlje)
2 jajci
žlica kisle smetane
1 vrečka oliv brez koščic, sesekljanih (en del bolj drobno v mešalniku, en del bolj grobo sesekljan na roko)
sol, poper

2. varianta za polnjenje pod kožo

maslo zmešaš s sesekljanim pršutom in timijanom in polniš pod kožo, kar ostane premažeš po zunanji strani (količine prilagodiš velikosti piščanca, cca 10 dkg masla, 7 dkg pršuta, šopek timijana – nam je najbolj všeč s posušenim; ko delaš nadev maslo ne sme biti premehko!)
zelo dobro!

lp,
Delta

Halo, ja kdaj katera filala piščanca, ki ste ga predhodno izkoščičile?
Vedno nagovorim mesarja. Pobere mi ven vse kosti razen pri perutkah in bedrih. Potem pa režem kot rulado!
Glede nadeva pa podobno, samo prekajeno pečenico namesto slanine.
Lep, sončen dan!

takega piscanca- brez kosti – sem jedla pri kolegici. polnjen je bil z jetri zmesanimi z olivami in se necem…to je bila “mala tajna velikega majstora”- kolegicinega moza :)) lp petra

Izkoščičiti piščanca ni nobeden problem. Moraš imeti oster nož. Prerežeš ga po hrbtu. Nato začneš z nožem luščiti meso od kosti, paziš , da ne narediš luknje v kožo. Tudi bedre in perotnice izkoščičim. Potem pa ali jih nafilaš ali jih potegneš v trup in imaš samo rulado iz piščanca.
Ko ta zrezek nadevam z nadevom zašijem po hrbtu nazaj tam kjer sem prej prerezala. Vso zadevo potem fajn povežem z sukancem, da se potem med pečenjem meso in nadev lepo sprime.
Za izkoščičenje rabim 15- 20 minut.

s čimerkoli boš piščanca filala, ti predlagam, da nafilaš tudi stegna in sicer filo nabaši pod kožo, bo zadovoljen tisti, ki bo stegno dobil

Hej!

Tole z razkoscicenjem ni slaba ideja; verjetno se res lepo nareze.
Pri paniranju jih izluscim, ker se bojim tiste sokrvice pri bedrih.

Mislim pa, da kosti dajo pecenju se posebno dober okus.

Pod kare svinjske pecenke vedno nalozim kosti, ki jih sama ali pa mesar lepo odlusci.

Tudi pri kuhanju marmelade iz visenj dodam malo stolcenih koscic zavitih v gazo. Zlahten okus.

Samo moje mnenje. Je pa dobro se kaj novega zvedeti:))) Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close