Poljska
Gdansk in Krakow sta mi bila bolj vsec kot Torun, ceprav tudi torun ni “grd” ;).Verjetno mi je bil Gdansk najbolj vsec, ker je ob (blizu) morju. Ljudje so se mi zdeli kar prijazni. Verjetno so sedaj bolj odprti. Ko sem gledal na karto so me kar neke zenice vprasale kam zelim in ce sem se izgubil.
Tudi prodajalke na trznici so bile kar prijazne in pripravljene na klepet, seveda po Poljsko. V restavraciji sem se kar precej casa pogovarjal z nekim poljakom, ki namerava v slovenijo tako da o zaprtih in potrptih ljuden ne duha ne sluha. Verjamem pa da so se stvari v zadnjih par letih kar precej spremenile po mojem.
Po poljski sem se potepal kar z lastnim avtomobilom. Tako da ne poznam cen z vlakom. Vseeno se z vlakom nebi peljal ker je ur voznje prevec za moje okuse. Z avtom je vse bolj razgibano ( lahko se ustavis kjer se ti zahoce in imas veliko vec postankov ) in samo tako lahko dozivis pravo podezelje in ljudi, ker si z drugimi prevoznimi sredstvi omejen samo na vecja mesta.
Ja bil sem 7 dni. Drugace so pa cene :
– Bencin od 180-210 SIT ( kar pazite se ker so razlike od crpalke do crpalke, saj imajo zmeraj cene napisane ze na tabli pred vhodom )
– Hrana odvisno : restavracija 2500-4000 SIT ( 2 osebe ) odvisno seveda kaj jes, prva cena je bila za 2 pizze , drugo pa za 2 predjedi, 2 solate 1 glavna jed. Ce pa jes kje v kakem levem kraju tudi 1000 SIT za 2 in sicer kake klobase, saslike ali kaj podobnega.
– Taxi v Gdanskem je bil 110 SIT na km v Krakowu pa 80 SIT na km.
– Prenocisca spet odvisno : ** zvezdice za 2 posteljno sobo z WC-jem in zajtrk med 8200-11500 SIT.
Ce vas kaj bolj natancno zanima me lahko vprasate ? Torej ce mi poveste kak plan imate in kje mislite prespati vam lahko kaj konkretnega povem …
Forum je zaprt za komentiranje.