POLICIJSKI RADARJI
Vprašanje za tiste ki so se z njim že srečali /radar/ ali pa se bodo.
Po novem vas poslikajo, sliko pa dobite (skupaj s plačilnim nalogom) s priporočeno pošto – možen samo osebni prevzem. Plačilo v 8 dneh polovično.
Plačilni nalog s sliko prejmete lahko tudi čez 1,5 meseca po “storjenem dejanju”.
Kaj ni vsaka kazen vzgojna? Če vas zalotijo, vas takoj ustavijo in potem vam povedo da niste storili prav ker ste prehitro vozili, ugotovijo za koliko ste prekoračili (glej 28. člen ZVCP) in ustrezno odmerijo. Po dejanju ste kar nekaj časa počasen (drugi trobijo in besnijo za vami ker vozite po predpisih).
Radarji vzgojno vpiivajo na promet. Če policijske avte vidimo – si pač žmigamo in tudi vozimo previdno in potem vozimo po predpisih.
Če jih ne vidimo, če dobimo samo sliko. kje je tu vzgojnost, ali ni to samo inkaso.
Pa ŠE NEKAJ: Vsi vemo kako se danes lahko fotografije sestavlja (avto, tablica, ozadje, čas, itd). Če vas ustavi policist z laser-radarjem velja njegova beseda – JE URADNA OSEBA, DOKAZ JE VIDEN NA VAŠE OČI, laser radar ima ATEST. Povejte svoja mnenja!
Tvoj post je dosti nejasen BR.
Ampak drugače pa jaz ne vidim tukaj nobenih problemov. Tovrstni radarji bodo razbremenili policiste in tudi zmanjšali število pritožb za prekrške, ker je posnetek materialni dokaz.
Glede žmiganja drugim avtom pa si malce priredil resnico, ker ni res, da po žmiganju vozimo po predpisih. Po predpisih vozimo morda do tam, kjer vidimo, da so policisti postavljeni, potem pa spet veselo na gas. 🙂
Enako ni res, da, ko te policist ustavi si še nekaj časa “počasen”.
Bodimo iskreni in fer pri vsem. Ceste niso samo od enega, temveč od vseh in pravila za uporabo cest v obliki zakonov so za vse enaka in hočeš nočeš se tega moraš držati ali pa sprejmi tveganje in bodi sankcioniran.
Sploh pa je najpomembneje vedeti, da ceste niso dirkališče, ker se takšni vozniki igrajo z življenji drugih.
V vsakem primeru še vedno preostane možnost, da greš peš.
Točno to tudi jaz mislim.
Pravila igre so takšna kakršna so, vendar jasna in nedvoumna, ter za vse enaka. Če se jih ne želimo držati nam ni treba igrati ali pa se sprijaznimo s posledicami njihovih kršitev.
Ne vem zakaj je potreben sploh kakršenkoli cirkus.
In dejstvo je, pravila so postavljena zato takšna, da se zagotovi varnost za čim večji krog ljudi (ne samo za tistih nekaj 20 do 40 let starih, fizično in psihično vrhunsko zdravih ljudi z dovolj izkušnjami v prometu).
In prometni zakoni so zato tako strogi kakor so, ker se mnogi ne zavedajo, ne poznajo ali podcenjujejo zakone fizike in naključne pojave, ki pa znajo kaznovati dosti huje, ampak žal ne vedno njihovih kršiteljev…
Janez (in delno nekateri ostali)!
Voziti po predpisih je nemogoče. Če mi slučajno ne verjameš, me povabi na vožnjo in ti bom verjetno že v nekaj minutah to tudi praktično dokazal na tvojem primeru s kopijo ZVCP v roki.
Vozi se v glavnem po pameti in ne po predpisih, predpisi imajo pač svojo praktično funkcijo, ki jo razumni ljudje razumejo, ostali pa ali ubijajo ali pa se svetohlinsko trkajo po prsih in hvalijo s “spoštovanjem predpisov”. Očitno smo pa Slovenci res mahnjeni na ekstreme …
To je podobno kot zgodbe o (svetem) zakonu in varanju …
Zakaj pa bi policaj to naredil, kar pišeš Aprilia?
Te ima vsak slovenski policaj na piki?
Resno, mislim, da nekateri pretiravate in komplicirate, ker stvari ne funkcionirajo tako. Policaj je uradna oseba (ponavadi sta celo dva) in trenutno je še vedno možna pritožba.
Če pa poznate poleg svojih obveznosti kot voznik še svoje pravice, in so vam te pravice kršene lahko z malce truda dosežete, da se krivica popravi.
Npr. vem iz osebnih izkušenj, ker sta me 2 mladi policistki, ki sta bili več kot očitno neizkušeni ustavili in mi na koncu nista dali za podpisati zapisnika.
Zaradi tega sem na izrečen prekršek vložil pritožbo, šel k sodnici za prekrške in sem bil oproščen prekrška, ker niso imeli nobenega dokaza, da sem sploh storil prekršek.