Policaji
Meli smo ze problem, ko nam je zafrustrirana policajka morila in morila ( ni bilo cisto nobenega prekrska), dokler ni prisel njen partner in rekel, da lahko gremo, da je bila samo kontrola. Kar iskala je in iskala pa nicesar rekla:)
Ko sem naredila izpit in se vozila z ocetovim avtomobilom, me je pri POP TV-ju eden ustavil, me tikal in z mano delal na nacin:”lej smrkljo,s kaksnim avtom se vozi”…Smo se hitro zmenili. Spet samo kontrola
Ko sem naletela na radar, so bili precej prijazni. Nimam pripomb.
Tako da imam raznolike izkusnje. Nekateri so v redu, nekateri so zoprni…:)
Policaji- hm… enkrat so mi nabili kazen okrog 135 000, sama kriva… Drugače poznam ene tri, ki še hodijo v šoli- jao… vici so resnica… Drugače pa tud preveč pametnega policaja še nisme srečala. Če si npr. bolj znan (od kolega sta hotla še avtogram…), al pa da znaš prepričat, te tud znajo spustit mimo, pa tud če si naredil ne vem kaj. Pol maš privilegije.
U zatvor došao novi policajac da radi kao cuvar, pa ga šef upozorava na zatvorenike da su jako neposlušni. A on ce na to:
“KO NE SLUŠA IMA DA LETI VAN!”
Idu tri pandura (policaji) i pricaju. Kaže prvi:
“Ej, ljudi, cuo sam da ce u septembru da bude 40 stepeni!
Na to ce drugi:
“Ma kakvi, ja sam cuo da ce da pada sneg.”
Treci razmišlja sam za sebe pa kaže:
“Jebem mu mater, ko ce da cisti sneg na 40 stepeni?”
Izlazi pandur iz pekare i nalazi svog druga i kaže mu:
“Ako pogodis kol`ko imam kifli u džepu dacu ti obe!”
Ni treba, da se ti smilim, ker nisem srečala pametnega policaja (zgleda, da pač nimam te sreče, da naletim ravno na tist 0,00000001 %) … Važno je, da sem srečala pametnega moškega, pa da na svojem področju ne sam da je zelo dober, nima konkurence, sploh pa ne pri nas… (kar je še večja sreča, kot med miljon policaji najt enega pametnega) Sicer pa to ni pomembno, tud če nebi bil tako dober kot je, bi jaz bila zadovoljna z njim, tako kot si ti s svojim. Pa tud če bi bil policaj in da bi bil tak kot je, nebi imela predsodkov zaradi tega.
Hvala.
Najbolj mi grejo na zivce osebki, ki poslplesujejo zadeve. V policiji je kar nekja pametnih ljudi. Vpraste se sam koliko bednih babnic in tipov morajo prenasat na dan in se jim lepo smehljati in z njimi delati v rokavicah. Kolikokrat jih dobijo po glavi zaradi bedarij – huliganstva na kaksni tekmi in potem se morajo domov vrniti k svoji ženi in otrokom z pošito glavo. Dejte najprej dodobra razdelat njihov poklic in potem komentirajte kako so grozni. Nic ne recem tud v policiji je gamat, tako kot vse povsod drugog. A ste se dragi moji gdaj zares vprasali zakaj placujemo kazni? Zato ker so nasi politiki pripravili taksen zakone in postavili skupino fantov in deklet, da le te kontrolirajo. Na koga je sedaj treb metati grdo luč? Zakaj bi nekomu gledali čez prste, če si pa naredil prekršek. Tud jaz ko ga naredim plačam. Kdo mi bo pomagal. MOž, ki je policaj. Dejte ga no srat. Čist sami smo si krivi.
Pa še to, gamat se je večinoma navlekla v policijo po tem, ko so sprejeli zakon, da lahko z srednjo izobrazbo prides delat kot policaj – mimo tacenske srednje policijske šole. Tisti, ki so v letih 90 opravili to šolo so še predobri policaji. Fantje so bili stari 14 let ko so odšli od doma v internat in pri 16 letih stražili z orožjem center. dejte se mal zamislit. Kaj je vam pri teh letih rojilo po glavi – mogoče straženje nekega centra za usposabljanje policistov. Mal razmislite kaj govorite.
Zdej me pa začnite napadat.
Brigita
Brigita – strinjam se da se ne sme posploševat. Obstajajo tudi dobri policaji, ki pomagajo, opozarjajo in spoštujejo in to dobijo tudi nazaj. Verjetno vsak pozna kakšno svetlo izjemo iz svojega okolja.
Žal pa je povprečje zelo zelo nizko in zaradi posameznih svetlih izjem ne moremo lepo govorit o policajih na splošno. Vzrok je verjetno tudi v temu, da se za ta poklic odločajo v glavnem neuspešni ljudje – zakompleksani, ne najbolj bistri, nasilni in sploh zafrustrirani. Seveda pa je po drugi strani prav to pogoj za opravljanje tega poklica. Namreč, kdo lahko pazi na barabe? Še večje barabe od njih.
Mislim, da enega normalnega človeka ne vleče med policaje, zato je tudi odnos ljudi do policajev točno tak, kot si ga ti zaslužijo.
Zdaj bi lahko obrnila na štos pa ne bom. Za poklice “ko bom velik” se morajo odločati že otroci. In ne mi reči, da je večina otrok pri 14-ih ali 15-ih letih zlobna in zafrustrirana. Policaj je eden od “pravljičnih” poklicov poleg
gasilcev, frizerk, vzgojiteljic …. Ti otroci, ki se odločijo za poklic policista
(katerokoli smer – prometni npr.), ker si želijo red in hočejo tudi sami k temu prispevati. Sigurno je nekaj takih, ki jih privlači orožje in “oblast”,
vendar sem prepričana, da so v manjšini.
Zdaj si pa poskusite predstavljati kako bi izgledal samo en dan v mestu
brez nadzora policajev!
Samo nas, ki delamo drobne prometne prekrške je za malo morje. In jih vseeno naredimo manj, ker nikoli ne vemo izza katerega ovinka bo prišel policaj in nas kaznoval. Roko na srce: mislimo v glavnem samo na to, da bomo kaznovani in ne na to kaj lahko s prekrškom povzročimo!
Pa pomislite koliko je prikritih tatov, ki jih ravno nadzor ustavi, da ne kradejo vsevprek. Mislim, da je že takih kriminalcev dovolj, ki jih že sedaj
nič ne ustavi.
Res, pomislite kakšen kaos bi bil, če bi bili samo en dan prepričani, da nad nami ni roke pravice. In bodite iskreni ….
lep dan
Enega normalnega človeka ne vleče med policaje. Jaz jih poznam kar nekja pa so čist normalni in povrhu vsega še zelo inteligentni in šolani ljudje.
Drugače pa sedajšni policaji niso niti 5% tak baubau kot so bili včasih v socializmu. Včasih so se policajev bali – samo prišel je mimo pa so se vsi tresli. Danes že vsak mulo pošilja policaja v P.M. Vsaka baba se že dere na policaje sredi ljubljane kake pizde so itd… Skratka še zdaleč niso tako represivni kot so bili včasih. In tudi ljudje smo čedalje bolj čudni do njih. Ustavijo nas zaradi prehitre vožnje in potem mi njega prepričujemo, da nismo peljali prehitro in seveda je sam slišal v tisti eni uri, ko je ustavil 50 voznikov popolnoma enako zgodbo že 50X, in samo predstavljate si lahko kdaj mu bo počil živec. Zakaj se mora sploh zagovarjati . peljali smo prehitro, to je dejstvo. Znak z omejitvijo pa ni postavila policija. Pejte se potem dret in obrcat promerni znak in prometno ministrstvo.
Brigita
Forum je zaprt za komentiranje.