Najdi forum

Policaji v HR

Že par let potujem v južno Dalmacijo čez Karlovac, Knin in naprej po jadranski magistrali in skoraj ob vsakem malo večjem kraju, ki ima svojo policijsko postajo, stojijo policaji ob cesti (v samem mestu ali pa v bližini) ustavljajo samo tiste, ki se vračajo z morja, da ti poberejo še zadnje kune, ki ti ostanejo. Ni se vam ni treba bati, da vas ustavijo policaji, ko se vozite proti Dubrovniku, nazaj pa prežijo nate iz vsakega grma :))). Tudi ni se treba bati, če vozite v koloni. Če ste pa prvi ali drugi v koloni in ne vozite ravno po polžje (ampak z neko normalno hitrostjo tko kot večina) je malo možnosti, da vas ne ustavijo(radar). Stojijo seveda tam, kjer še največji počasneži prekoračijo dovoljeno hitrost (znak pa je seveda že par km za vami in ste nanjga že pozabili, ali pa ime kraja, pa 3 km ob lepi ravni široki cesti nobene hiše ne vidiš, le oni pod drevesom v senci…)
Sami policaji so zelo prijazni, velikodušno ti povejo da je kazen 200 HRK za prehitro vožnjo in ko ste glih vi, ki se vračate z morja in nimate več denarja vam zračunajo polovično, če si iznajdliv, mu daš celo manj kot 50 HRK….skratka vedno najde en izgovor, za polovično kazen, tako da vsak takoj z veseljem plača :)))
Po tolkih letih in po pripovedovanju ostalih, ki imajo enake izkušnje, sem dobil vtis, da policaji ne smejo razjeziti turistov, ko potujejo na morje (jih ne ustavljajo), ko pa odhajajo domov pa tudi ne preveč, zato jih razveselijo s “polovično” kaznijo.
Tudi muksnit ti ni treba, že sami vse naučeno zdrdrajo :))))

Torej imejte nekaj drobiža v kunah ob povratku vedno pri roki…ali pa strogo v koloni !!!

Potem pač čudno voziš. Mene so v petnajstih
letih ustavili 1x (ENKRAT).

Če bi pozorno prebral, bi vedel in razumel za kaj gre…..če pa nisi in tvoj um ne sprejme in ne razume celotnega besedila, ti pa jaz žal ne morem pomagati :))) Pač na svetu obstajajo tudi razni čudaki….

(mimogrede ti povem, da me v sloveniji niso nikdar v 20-letih niti ustavili, kaj šele da bi kaj plačal, kljub temu, da sem vsak dan na cestil)

Podobno zgodbo sem slišala že od svojega sodelavca, seveda za svojo kazen ni dobil nobenega potrdila in denar je romal v žep. Pač, tako si najbrž malce popravijo svoje mizerne plače. Balkan pač!

Tudi mene lahko dodaš na spisek čudakov. Pozorno sem prebral tvoj post, pojavov, ki jih opisuješ nisem nikoli opazil (verjetno ker sem čuden) in tudi mene še niso ustavili na Hrvaškem.

Bi se kar strinjal s steboj, verjetno si eden tistih voznikov, ki ne vidijo, ne levo, ne desno, ampak samo dva metra pred havbo….in ki krčevito držijo volan in imajo faco prilimano na vetrobransko steklo :)))

Res je kar pravi turist, in če dobro pomislim za nazaj, so z radarjem res merili vedno na tiste, ki vozijo od morja proti celini….
Tudi jaz imam za vsak slučaj, da ne bi imela sitnosti, vedno nekaj drobiža v kunah in Eurih pri sebi. Saj če imaš 100 EUR ali celo 200 EUR v enem kosu, kje boš ponoči to menjal…policaji pa itak nimajo nikdar drobiža za vrnit….

Hvala ti za dobronamerno opozorilo in nasvet, tudi tebi Sonja.

Ravno pojutrišnjem se odpravljamo na to pot.

ja “u ibr” balkanci. Mi plačamo skoraj praviloma vsako leto, da ne govorim, kako je če se pelješ čez srbsko krajino-pol se eno uro pogajaš, pa zmagat ne morš na teh pogajnajih. Hrvati (mogoče 1% boljše kot Srbi) so pa res-mislim, da bi ga…, in pol se baraba še dobrega dela, ker ti tarifo spusti. naju je celo s kolone potegnu, in to tam okol Knina. Da bi dali položnico, še niso slišali, potem pa sem še jaz nekaj blebetala, da v Slo. policaji več ne poslujejo z gotovino…v glavnem so naju skoraj na policijsko odpeljali, ker je policaj kar pike dobil, ko sem omenila Slo. , ta drug je pa rekel, da ga ne briga, kaj se gremo mi in naj plačava ali pa gremo na postajo-ni pozabil povedat, da danes na postaji več ni nobenega in bo treba do jutra počakat. Kre… !! Pol sem bila že raz…, pa me je še 20 min moj masiral “kaj se sploh oglašam”. No, sem flegmatik, tako da vtisi minulega dopusta niso bili pokvarjeni, le šđe 100. potrditev, da Balkanca ne obrneš…

Ja, ponavadi jih je res ogromno in to v krajih bogu za hrbtom, mi smo jih ponavadi še največ srečali na motorjih, ko se naenkrat nekje na kakšnem čudnem ovinku na Velebitu policaj prifura na motorju. Letos jih je bilo presenetljivo malo, od Sinja čez Knin, Plitvice ni bilo nikjer nobenega, pol proti Karlovcu mogoče kakšen, pa tisti, ki so usmerjali promet. Aja, jaz sem opazila več radarjev v smeri proti morju, domov pa niti enega. Hm, da bi pa kdaj plačali, pa se ne spomnim. Mi je pa foter razlagal da za Srbijo sploh ni problem, voziš veliko več od omejitve, dobiš pa tako minimalno kazen, da sploh ni problema. Pri nas bi te za takšne prekoračitve obrali do kosti.:)

Zivjo,

Sit sem ze vseh, ki samo jamrate o tem kako grdo se Hrvati obnasajo do vas, obenem pa jim vsako leto nosite svoj denar.

lp,
G.

Sva že dva! Jaz že hodim cel life na morje na HR, pa nimam slabih izkušenj. Sicer pa pomanjkljivosti najdeš vsepovsod, če jih iščeš. Če jih ne in uživaš, pol pa je dopust lahko vsepovsod super!

Ej, Grega, pa tudi kakšen tvoj somišljenik! Kdo pa tuki sploh jamra čez Hrvate!??? A si prepričan, da si se oglasil v pravi rubriki?
Če nas nekdo posvari, na policijske pasti, ti pa to dobronamerno sporočilo takoj vzameš in napihneš, kao za mednarodne spore in mržnjo Hrvatov proti Slovencem in obratno…..ej takih tukaj pa res ne potrebujemo, ki spreminjajo temo pogovora, odpri si raj svojo novo temo o mednacionalni mržnji, pa tam uživaj v svojih konzervativnih stališčih!

Zivjo,

Ahh – preberi si se enkrat post-e (lahko tudi 2x vsakega, pa bos mogoce razumela).

lp,
grega.

Ne razumem nekaterih, ki še niso videli ničesar drugega kot hrvaškega morja, kako energično reagirajo, na tiste, ki opozorijo na kakšno pomankljivost na HR obali in na tiste, ki primerjajo cene in kvaliteto storitev ostalih tujih (Grčija, Bolgarija…) destinacij s HR, ki je absolutno predraga, na to kar nudi. Te primerjave pač povedo iz lastnih izkušenj, ne pa zato, ker bi mrzili sosede! Seveda nekatere, ki so vezani samo na HR iz kakršnihkoli razlogov (vikendi….) to zelo moti! In potem tukaj “lajajo” v prazno, kako ostali, ki poznamo in želimo iti še kam drugam ceneje in bolje uživati, nas imajo za nekakšne nacionaliste in nejevoljneže… :)))
Mene osebno tudi bolj zanimajo izkušnje, cena in kvaliteta storitev iz “prave” tujine, kot pa iz Hrvaške, katero vso z mentaliteto ljudi vred že več ali manj vsi poznamo, le cene vsako leto rastejo, ne pa tudi ponudba in kvaliteta storitev.

p.s. edina pametna tvoja izjava je: “Če iščeš pomankljivosti, jih najdeš povsod”. Jaz bi le dodal, da so nekatere pomankljivosti lahko zelo moteče, nekatere pa ne. To so pa tiste pomembne razlike, ki imajo največji vpliv na izbiro destinacije.

V postu od turista, ni niti ene besede “Hrvat” ali kaj podobnega…..
Ti si verjetno že, če samo kdo omeni kakšen hrvaški kraj že tako “obseden” s tem nacionalizmom, da ne vem kaj je s teboj….

Aha, torej policaji tam doli pač ne ustavljajo čudakov,
ampak samo one druge. Zdaj pa že razumem.

Sem slučajno že prej prebral nekaj tvojih bistroumnih odgovorov, tudi v drugih temah, pa so te povsod označili za nepismenega. :)))
Tema je o “jabolkih”, ti pa govoriš o “hruškah” :)))

Jaz nisem nič energično reagirala, ampak sem povedala samo svoje izkušnje s policaji na HR. Pa tudi nikogar še nikoli nisem obsodila, da je nacionalist, itd. Tako da si pod napačni post svoj post napisal.:)

Lp

Nas so lansko leto ustavili prvič ( v tridesetih letih!!).Ujeli so nas na radar,hitrost je pokazala krepko čez mejo,pač smo odšteli 200 kun in se odpeljali proti dalmaciji.

Sinthija! Pod post od “grega” si napisala: “Sva že dva….” To pomeni, da se z vsem strinjaš, kar je napisal grega… :)))
Ne se pol nazaj vlečt! Kar je napisano je napisano!

Na carini so ugotovili, da nimamo napisa SLO, kazen 50kun ali pa plačaj tri pire tam čez. In smo jih plačal, da nismo šli nazaj v Kočevje. In šli čez.
Za manjše prekoračitve pa tudi pogledajo čez prste. Prijazni so, če si seveda tudi ti prijazen. V črni gori (samo mimogrede), nimajo “alkotestera”, v senci igrajo igrce na mob…
Sveže novice v septembru, ko pridemo nazaj iz juga – ja madonca, kam pa nej gremo, s kamperjem!?
Vsem lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close