Policaji policaji…
“Zakon to je to in mislim, da mora biti do vseh enak, do revnih in bogatih”
Ne, v tem primeru ne! Ker s kaznijo hočemo preprečit, da bi se prekrški ponavljali, ali ne? Hočemo zmanjšat njihovo število. In za tistega, ki ima milijon (ali pa 500 jurjev) plače, 50 ali pa 100k SIT za plačat, to pač ni nobena vzgojna kazen. Se strinjaš do sem? Če se ne, povej kje. In kaj ti še preostane drugega, kot da takim pač dvigneš ta znesek na neko “normalno” cifro, da ga malo udari po žepu. Če se že gremo denarne kazni, potem bi moralo bit tako, sicer bodo pač eni za prekrške kaznovani, drugi pa ne. Je to enakopravno?
Potem bi spet najmanj plačevali tisti privatniki, ki se vozijo z mercedezom in si nakazujejo minimalne plače.
Pa študenti, brezposelni, mlajši, ne bi plačali nič, pa prav mladi do 25.leta povzročijo kar četrtino nesreč.
Pravite o vzgojnih denarnih kaznih????? PROSIM…
A svoje otroke tudi tako vzgajate, da jim odtrgate pri žepnini če ni bil priden?
Zapomnite si, da pobiranje denarja ni namenjeno izboljšanje prometne varnosti temveč polnjenju državne blagajne.
Tudi policaji so ljudje, kar tudi sama težko verjamem. Poznam primere, ko jih ubogi ful poslušajo, če ne kaznujajo toliko in toliko državljanov. Problem ni v njih, so premale ribe. Kriva je vlada, da sprejema te nečloveške in butaste zakone, tudi na cestah. Nikar ne nasedimo vladnim fintam tako , da debatiramo o navadnih delavcih. Raje ta visokim poglejmo pod prste in njih krivimo za sranje pri nas…
Na primer: ko smo se prepirali za zdravila-ali so kopije dobre, ali ne. Kaj pa je vlada naredila.? To, da v Sloveniji sploh ni mogoče kupiti , ali kakorkoli dobiti kvalitetnih zdravil.Sramota!
Če denar ceniš ti tudi pri milijonu plače ni vseeno dat 50 OOO!Ponavadi bogatejši ljudje dosti bol pazijo na denar.. zato tut so bogati…
Se pa ful strinajm z megabojem.. kot da bodo denarne kazni res neki vzgojni ukrep?Enga bogataša z milijončkom plače pri 40ih pa tudi 500k kazni ne bo prevzgojilo… Prav tako ne enga navadnega delavca z 70 000!Vsak mora sam pri sebi razčistit, kaj lahko s tem povzroči, ker verjetno bi marsikdo, ki je povzroil nesrečo, ki je terjeala življenja,raje plačal 500 000 pa tudi več, namesto da se je to zgodilo..
Ej minkica, ne cem al provociraš al delaš bedaka iz sebe. Pa ne da se ti zdi prekršek, če en “revež” poje več kruha kot en nerevež.
Itak, pa da visoke denarni kazni niso pravi ukrep. Kaznovane bi morali poslat na kako “prisilno” delo, recimo v mrtvašnico al pa kam, da bi jih malo zadelo še po pameti, ne samo po žepu.
Jaz moram priznat, ko se me prvič v mojem življenju ustavl policaji, sem nardila prekršek ( rekla sem jim da “kao”tega nisem vedla, da nisem domačinka in nisem vidla znaka), nisem imela ne vozniške ne osebnega dokumenta s seboj ( se pravi 2 prekršek), potem mi je dal pihat, in valda nisem nič napihala, ker ne pijem alkota ko vozim. Preveril je prometno, no ja vsaj to sem imela s seboj. Tko, da me je samo opozoril. To je blo enkrat in edinkrat. Ustavu me je tud radar, takrat ni blo usmiljenje, in pa kar nekaj parkirnih listkov se pa tud ne da kar stran zmetat.
Pa lep danček vam želim!!
Forum je zaprt za komentiranje.