Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Poletni dopust – ne morje

Poletni dopust – ne morje

Razmišljam, da bi poleg “morskega” dopusta udarila še kakšen teden (mogoče manj, recimo 5 dni) dopusta nekje drugje. Torej, da ne bi šli na morje, ali v kakšne terme.
Kam na izlet, kratek dopust, da se imaš fino, kaj predlagate? Kam hodite vi?

Lani in predlani smo se potepali po Bavarski, verjetno bo letos spet tako … potem pa se odklop na morju 🙂

Posočje – zelo lepo in veliko za pogledat, posebej če rada hodiš.
Druge ideje pridejo pa bolj v poštev za hribolazce, kolesarje… Gorenjska (Kranjska gora), Koroška….

Na Pokljuki?

A lahko kdo napiše, kam točno greste? Barca, praviš, da Bavarska…je 5 dni dovolj? Kam bi šli?

Pa po Sloveniji….kam točno?

Toskana, cinque terre

Se strinjam s Pokljuko. Lahko kolesarjenje, pohodništvo – od lahkega sprehajanja, do družinskega hribarjenja ( blejska koča ) do malo bolj kolena grizočega ( Črna prst ) Lahko pa tudi Triglav če ste za.

Meni paše že samo tišina in prvi dan spanje dokler mi duša da. Potem pa postopoma dalje in vsakič odkriješ kaj novega.

Mi je pa vznemirljiva Trnovska planota. Ne vem pa kako je s prenočišči. Smo zadosti blizu, da so pri nas bolj enodnevni izseki.

Pejt v knjižnico in si izposodi knjige Željka Kozinca “Lep dan kliče”.
V njih je miljavžent idej za izlete in potepe po Sloveniji.

Pa saj mende v lajfu greste še kam drugam kot na hrvaško morje in v Spar, no?

Zakaj te zanima kam točno?

Vpiši v gugl destinacijo, išči po turističnih straneh, pojdi na yt gledat vloge in na tripadvisor top priporočila, vzemi v roke zemljevid in se prepusti načrtovanju. To je prvi del potovanja in velik užitek. Potem začrtaj okvirno pot, okvirne oglede in dejavnosti, nekaj časa prepusti za spontane zadeve in uživaj.

Mi bomo poleg morja letos še na Bovškem, zipline, hoja in Soča, komaj čakam.

Recimo Prien am Chiemsee (se da dobiti solidne apartmaje za dobro ceno), se odpeljete z ladjico na otok, greste s kolesi okrog jezera, po poti greste na Berchtesgaden in Hallein…. 5 dni je lahko več kot dovolj (ali pa premalo, odvisno, kaj pač želite početi).

Po Sloveniji npr. vzhodni konec. Ne vem , od kje ste in koliko vam je tam že poznano.
Mi smo enkrat šli v Prekmurje, najprej smo se ustavili na Ptuju, potem smo šli na mlin na Muri, si tam okrog pogledali, šli čez mejo na Madžarsko (Balaton). Če imate čas, skočite še do Budimpešte, naprej do Krakowa. …
Ena varianta je bivša Juga. Bosna , Sarajevo, Mostar, dolina Neretve….Neum, kopanje v morju….

zmenite se kaj vas zanima (muzeji, cerkve, gradovi … ) vzemite od vsakega nekaj tako, da je pot “krožna” in načrtuje potovanje. Že načrtovanje bo velika zabava in dober vpliv med vami. Pa še med sabo se boste bolje spoznali

Pokljuka, Velika Planina (najem koče), Prklekija je meni ljubša in lepša od Prekmurja, pa tudi Bloška planota mi je zelo všeč. Če vam vožnja ni odveč se zapeljite na Blatno jezero.

Kolpa, vmes raziskovanje Bele krajine, izlet na izvir Kolpe. Vmes pa par dni kopanja in počivanja ob reki.

V Zagreb (ogled znamenitosti, živalskega vrta), potem na Plitvice, tam ostanete 2-3 dni, pa potem proti morju., se ustavite za 2 dni , malo kopate, povratek po jadranski magistrali (vmes še ogled mest na poti). Zanimiv izlet. Približno za teden dni.

Glede na to da sprašujejš za poletni dopust bi bila jaz bolj za kakšne hribe, pa morda Bohinj malo s kolesom ali peš, ali pa tako kot je ena že napisala Soča in okolica imaš veliko za prehoditi.
Super izlet je meni tudi čez Pohorje, začnete v Mariboru in končate v Slovenj Gradcu.
Jaz poleti nebi hodila po izletih v tisti vročini mi pač ne paše po mestih in se ne vem koliko voziti z avtom.

sam ti, pa ti, pa po tvoje … kaj pa ostali člani familije??? Aja – oni morajo po tvoje ☺

sam ti, pa ti, pa po tvoje … kaj pa ostali člani familije??? Aja – oni morajo po tvoje ☺[/quote]
Kva pa je s tabo saj je petek popoldan pa vse našpičen.
No raje svoje familijo poštimaj in ti ni treba moje gledati. Prvo kot prvo nisem napisala da mi gremo tam in tam ampak kaj bi jaz počela. In kot drugo pojma nimaš kako imamo pri nas urejeno koliko nas je in kako se dogovarjamo.
Pa uživaj v vikendu, mi bomo sigurno ker bomo skupaj in bomo počeli nekaj kar je nam všeč.

kot je že napisal/a slo/tujina.

Če še nisi bila bi tudi jaz priporočal Mostar in Sarajevo ter mogoče Neum (čeprav meni osebno ni nič posebnega). Mostar je res zanimiv v okolici pa si lahko ogledaš tudi slapove Kravice (poleti se da tudi kopat), Međugorje ter izvir reke Bune. Sarajevo je prav tako zanimivo za par dni, tam si poleg mesta lahko ogledaš še park ter izvir reke Bosne. Seveda pa obvezno k Hodžiču na čevape. Poleg tega je jug za naše razmere še vedno nekoliko bolj ugoden kot sever.

To je tudi moja ideja: na kakšen kmečki turizem (mi smo bili pri Žagarju v Damlju), lepo kopališče ob Kolpi, raftanje po Kolpi, kolesarjenje, pohodništvo, lepa pokrajina, mir in dobra postrežba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close