Poletne počitnice – varstvo, tabori,…
Razmišljam. Z možem imava povprečne plače, odpračujemo sicer stan. kredit(enako bi nas prišla najemnina in up. stroški), ampak nam čez mesec lepo steče, da ne stiskamo in ko kdo rabi nove čevlje/hlače lahko še vedno kupimo. Sem vesela, da je tako.
Ob vseh teh taborih, kamor prijavljate otroke razmišlja, kaj delam narobe, ampak mi si takih taborov poleti ne moremo privoščit. Gremo skupaj na moreje za en teden ali 10 dni v šotor in to je to. Več ne ostane. 300€ za dva otroka za 9 dni nimam kje vzet.
Po drugi srani je večni problem s tem kam naj damo otroke, ker nimava dovolj dopusta, da bi krila poletne počitnice.
Kako vam to finančno znese? Kako še rešujete takšne zagate?
Enak problem kot avtorica teme. In dajem na stran vsak mesec na popolnoma ločen račun točno 46 EUR otroškega dodatka. Zdaj pa množi z 12 … pride 556. Torej, če jih dam nekam na eno poceni varianto (kot je spodaj recimo s taborniki), je to min. 300 EUR, pa smo pregurali šele en mesec. Za preostanek počitnic (koliko jih je preko celega leta veste sami), ostane še bogih 200 EUR … Še dobro, da rasteta, da bosta lahko kmalu sama okrog hodila, šla na kolo in k sošolcem ali kaj podobnega. Ali pa magari pred TV visela …
Enak problem kot avtorica teme. In dajem na stran vsak mesec na popolnoma ločen račun točno 46 EUR otroškega dodatka. Zdaj pa množi z 12 … pride 556. Torej, če jih dam nekam na eno poceni varianto (kot je spodaj recimo s taborniki), je to min. 300 EUR, pa smo pregurali šele en mesec. Za preostanek počitnic (koliko jih je preko celega leta veste sami), ostane še bogih 200 EUR … Še dobro, da rasteta, da bosta lahko kmalu sama okrog hodila, šla na kolo in k sošolcem ali kaj podobnega. Ali pa magari pred TV visela …[/quote]
Sem se zmotila, smo pregurali šele en teden!!!
Saj dam in to ne malo, ampka 50€ vsak mesec, to je za nakup šolskih potrebščin in jesnske garderobe. Otroka rabita jeseni čevlje, šp. copate, hlače, maje, jakne,…pol pa še bunde in bucke.
En regres gre za zavarovanja (avto, dom, življ.), ta drugi za poletne počitnice – kampiranje.
Samo čarat še lahko začnem, več na znam! Ampak, kot pravim, se zadovoljna, da imamo toliko kot imamo.
Saj bo, še par let, pa bodo lahko sami doma.
kaj želiš povedat? da si revna, si ne moreš privoščit ali je predrago?
že ničkolikokrat smo pisali na tem forumu in če v gugla vpišeš poletni tabori, šolske počitnice ali kaj podobnega dobiš ven xy zadetkov, z različnimi možnostmi.
recimo tule je povprečen znesek za tedensko aktivnost 95€ http://www.csod.si/index.php?p=akt_pocitnice si pa res že mal pozna, je veliko zasedenega … tu so še dnevne aktivnosti, ki jih proti plačilu par€ izvaja cel kup zavodov in organizacij, samo vsest se je treba za PC in mal posrfat, pa ne tolk kritizirat.
Mi gremo za tri tedne na dopust. starejši otrok še za 10 dni na taborjenje, mlajši bo takrat pri sosedi v varstvu, druge dni bosta sama doma, verjetno pred tv in računalnikom, pa še igrišče, če bo kaj prijateljev doma. Regres gre en za polovico pavšala, drugi za šolo in za urejanje okolice pri bajti.
Koliko sta pa stara otroka, če smem vprašat? Kot se sliši hodita že v šolo. Zatorej sta par ur na dan res lahko sama, vidva z možem pa se poklopita tako, da gre eden prej, eden pa malo kasneje v službo. Pa vsak posebej vzemita še dopust in sta lahko doma zotrokoma in hodite na bazen pa v hribe itd….
In tudi CŠOD res ponuja super počitnice in za 95 evrov rešiš cel delovni teden. Pa še veliko organiziranih aktivnosti je za malo denarja čez cel dan, če jima ne zaupaš, da sta lahko sama doma par ur.
A šola, občina oz.- ZPM pa nima počitniškega varstva ?
Tooliko govorijo čez Popoviča v Kopru ampak mi imamo to poštimano. Počitniško varstvo stane 25 € na teden s prehrano vred. Program je bogat (kopanje, izleti, šport, ustvarjanje,… ) V varstvo vzameju tudi otroke, ki ne hodijo v šolo v občino Koper s tem, da je zanje nekoliko dražje ( mislim da 10 € na dan )
Forum je zaprt za komentiranje.