Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Poletna osvežitev

Poletna osvežitev

Glede na to, da je danes najbolj vroč dan v tem letu (po poročanju radia Slovenija), vam povem, da se je zelooooo prilegel sorbet narejen iz lubenice. Originalen recept gre takole:
1 skodelica sladkorja
1/2 skodelice vode
4 skodelice sveže “zmlete” lubenice (brez semen, seveda)
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
2 žlici likerja “Anisette”

Vodo in sladkor zavremo, pustimo vredi 30 sekund in odstavimo, ohladimo. Lubenico zmeljemo v blenderju (ali s paličnim mešalnikom), dodamo ohlajeno sladko vodo, limono in liker. Zlijemo v posodo in damo v zamrzovalnik. Ko je napol zamrznjeno vzamemo ven, z vilico razdrobimo in damo nazaj v zmrzovalnik. Ko je popolnoma zmrznjeno damo v blender iz zmiksamo, nato postavimo spet nazaj v zamrzovalnik, kjer ga lahko shranimo do 3 dni.

Moja izkušnja:
količine so dejansko ogromne. Naredila sem iz cca pol litra zmiksane lubenice, vode in sladkorja sem dala čisto malo (v bistvu je bilo umetno sladilo), malo limone in nič likerja (pojma nimam kakšen to sploh je, piše pa da lahko dodaš kakršenkoli drug liker). Maso sem vlila v strojček za sladoled – zares prijetna osvežitev. Naslednjič bom vodo (se je dosti nacedi že iz lubenice) in sladkor čisto izpustila.

Priporočam.

Sončen pozdravčič.
d.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Pri nas pa v tako vročih dneh pijemo mojitose, čez dan brez alkohola, zvečer pa originalne z rumom.
V možnarju stočeš nekaj metinih lističev in rjavega sladkorja, zadevo streseš v kozarec dodaš sok pol limete, zdrobljen led in dopolneš z mrzlo radensko.
Originalno gre notri tudi beli rum tam nekje do nula tri.
V kozarec lahko dodaš tudi kakšen krhelj limete, ki ga potem mrcvariš s slamico.
Zadevo lahko pripraviš tudi z limonami, samo so limete neprimerno boljše (in seveda dražje).

Hej, velja poskusiti, da se bomo osvezili.

Sonce, ce se ne motim, je Anisette janezev ali kimljev liker.

Pa se ingverjev osvezilni napitek. Za tiste, ki imajo radi ingver, je zelo dobro.

Ze dvakrat sem poskusila direktni link, pa mi pokaze stran s forumi:((

Iskalnik p vrze, ce vpisete ” ingverjev napitek”. Lep vecer Babi

v tej pasji vrocini me najbolj ohladi navadna -hladna voda z malo limone ali pa jamnica s krhljem limone. hci si dela enormne kolicine limonade-ker je je skoraj vedno nekaj v hladilniku, si vcasih tudi s tem postrezem.

sorbet pa delamo s sampanjcem in lim. sladoledom.

menda bo se danes pasje,potem se bo pa nekoliko “skuliralo ” ! ? :))
ravno sedaj slisim na ra -danes do 35 st !! cim bolj znosen dan petra

HY SONČEK- OGI ŠE DIHA
nehaj prepisovati recepte , če jih nisi preiskusila , na žalost vidim da nisi
dorasla osnovnim stvarem -NEGACIJA -NEGACIJE (modrujte ) , v tvojem
receptu je skoraj več sladkorja kot ostalih sestavin , za ohladitev ne potrebuješ sladkorja ampak kaj drugega – preberi še kaj , mogoče nam
boš nekoč dorastla . L . P . O G I

Ne morem vrjet. Res ne.

Samo en nasvet – nauči se brati!!!

Ne morem bit tiho – OGI, prosim, ubogaj in se spelji, saj smo ti že povedali, da tu nisi zaželjen. Mislim, da si zelo zatežena oseba in uživaš v tem, da žališ druge, ki ti pač nič nočejo. Poišči si strokovno pomoč!

HY – OGOVORIM SAMO TISTEGA , KI NEKAJ NAPIŠE , KAR NI V SKLADU Z LOGIKO . S aj vas je malo , katerim sem trn v peti , mogoče bi VE potrebovale pomoč , od nas , ki pač znamo kaj iz prakse….. OGI

Ma daj no, preberi moje sporočilo do konca predno se usajaš. Recept sem napisala originalen, potem še mojo lastno izkušnjo – tudi glede cukra. Če nimaš potrpljenja vsaj do konca prebrati mojega pisanja se za božjo voljo že enkrat nehaj spotikat vame (enkrat ne boš dovolj visoko dvignil noge in si boš razbil nos). Očitno sem trn v peti jaz tebi. Zakaj se sprašujem? Ker sem prvič ko si se pojavil in žalil Vladko stegnila prste in ti dala vedeti da mi tvoje žalitve niso všeč? No, še vedno mi niso.
In da ne bo pomote, tebi dorasla resnično ne želim biti NIKOLI!
Prakse pa nekaj imam, se od svojega 24 leta prehranjujem v svoji lastni kuhinji, kdaj tudi ne sama in do sedaj pripomb ni bilo. Kvečjemu pohvale.
A me lahko (ponovno) lepo prosim pustiš pri miru?!?!

Ja, res odgovoris samo posameznicam, ki imajo dovolj jajc da ti replicirajo.

Tudi mene vcasih prsti zelo srbijo, ampak v vsakem tvojem postu je toliko gnoja, ki se mi ga ne ljubi mesat, da pustim to stat. Zame si clovek ki govori eno, dela pa drugo. Upostveaj svoj stavek “VRNITE SE K LONCEM”.

Se nekaj pravil, ki veljajo v omreznem svetu, pa jih kot kaze nisi uspel asimilirati. Obicajno bi postavila samo link, vendar ne zelim da bi jih zaradi povrsnega branja spregledal:

1. Pravilo: Zavedaj se, da je na drugi strani človek
Zlato pravilo obnašanja na internetu je, da nikoli ne narediš nekomu nekaj, kar ne želiš, da on tebi naredi. Pomisli, preden nekomu nekaj rečeš ali napišeš: ali bi mu isto rekel tudi v živo?

2. Pravilo: Drži se enakih pravil obnašanja na internetu kot sicer v življenju
V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.

3. Pravilo: Najprej se seznani z virtualnim okoljem
Vsako virtualno okolje (pa naj gre za novičarske, diskusijske skupine ali za forume) ima svoja interna pravila in zakonitosti, po katerem delujejo. Zato se velja najprej razgledati, da dobimo občutek, kaj je dovoljeno/zaželeno in kaj ne, preden se aktivno vključimo in začnemo sodelovati.

4. Pravilo: Spoštuj čas in pasovno širino drugih uporabnikov
Ko pošlješ mail ali pustiš sporočilo na forumu, si želiš, da bi to sporočilo naslovnik prebral. Tvoja dolžnost je, da s svojim sporočilom nisi po nepotrebnem kradel časa tistim, ki jim je namenjeno. Drugi del 4. pravila se nanaša na kapaciteto prenašanja informacij, ki je odvisna tako od strežnika kot od načina uporabnikovega dostopa do interneta (analogni modem, ADSL, kabelski modem…). Vedno imej pred očmi tistega, ki dostopa do interneta z najmanjšo kapaciteto.

5. Pravilo: Poskrbi za svoj dober izgled na internetu
Izkoristi anonimnost. Forumi omogočajo komunikacijo med ljudmi, s katerimi bi se nikoli ne srečal v resničnem življenju. Nihče ne more soditi tvojega izgleda, zato je pomembno, kako se predstaviš – edino, po čemer te bodo drugi sodili, so tvoje besede in stavki – torej pisana beseda. Pravopis in slovnica sta pomembna! To ne pomeni, da ne smeš imeti svojega sloga pisanja in da mora biti jezik strogo književni. Vse je odvisno od pravil foruma, kjer sodeluješ. Vedno pa je pomembna jasnost in sporočilnost. Nikomur ne koristi dolgoveznost, čeprav bo pisec prepričan, da bo s tem koga očaral. Ko je sporočilo napisano, ga je modro še enkrat prebrati in preveriti njegovo jasnost.

6. Pravilo: Deli svoje znanje z drugimi
Končno pozitivno orientirano pravilo. Da izmenjava znanja deluje, so zaslužni tako tisti, ki postavljajo vprašanja, še bolj pa tisti, ki nanje odgovarjajo. Kadar na vprašanje nekdo ponudi koristen odgovor, se skupno svetovno znanje poveča. Zato ne držimo svojega znanja zase, ampak ga delimo s tistimi, ki jih naše področje zanima. Če pa smo tisti, ki sprašujemo, je vedno vljudno povzeti vse odgovore, ki smo jih dobili v zgoščeni obliki. Izmenjava znanja/izkušenj je tradicija na netu. Je zabavna in dela svet lepši.

7. Pravilo: Ne prilivaj olja v internetnih vojnah
Ognjene vojne (angl.=flaming) so močno čustveno obarvano komuniciranje. Netiketa jih ne prepoveduje, saj so lahko zelo zabavne-tako za pisanje kot za branje. VENDAR pa netiketa ne dovoljuje podpihovanja takega komuniciranja, pri katerem gre pogosto za vojno le med dvema ali tremi akterji, ki se obmetavajo z jeznimi izbruhi, ko ne kaže, da se bo stvar sploh kdaj polegla.

8. Pravilo: Spoštuj zasebnost drugih
Kakor nam (verjetno) ne pride na misel, da bi brskali po predalih sodelavca, tudi ne mislimo na to, da bi brali njegove maile. Poleg tega, da gre za kršenje netikete, lahko zaradi takšnega ravnanja izgubimo službo.

9. Pravilo: Ne zlorabljaj moči
Administratorji ali spletni skrbniki (webmasters) imajo več spletnih privilegijev kot ostali uporabniki. To pa jim še ne daje pravice, da lahko to moč zlorabljajo. Administratorji npr. ne smejo brati zasebne pošte.

10. Pravilo: Bodi prizanesljiv do napak drugih
Vsak je bil enkrat začetnik na internetu. Zato kadar kdo naredi napako (neumno vprašanje, nepotrebno dolg odgovor, večkrat postavljeno vprašanje…) bodimo prizanesljivi. Če gre za manjšo stvar, reakcija niti ni potrebna. V vsakem primeru pa odgovorimo prijazno in po možnosti v privatnem sporočilu. Če se sami držimo pravil lepega obnašanja, nam to še ne daje pravice, da vsakogar popravljamo.

http://www.mo-pdljmatica.org/forum/netiketa.html

Bravo, Misa.!

Vse je res in tem forumu še bolj kot kje drugje zaželjeno..

LP

Kaj se sekirate zaradi takih izmečkov!!!!

Predstavljajte si raje kako zafustrirani morajo biti šele njegova žena (če je že poročen) in njegovi morebitni otroci, saj življenje s takim tipom res ne more biti fajn.
Res si ne bi želela biti v njihovi koži.

Lp

Dan je prekratek, da bi ti ga uničila taka negativna oseba!!!!

Sonček ti pa zasij!

HY -LEPO POZDRAVLJENE-I
MIŠIKA- hvala za deset božjih zapovedi , deli svoje znanje z drugimi ,
KAR JE MOJ MOTO , verjetno nisi prebrala vsega-mojega napisanega in
odgovorov , na moje odgovore . Nimam nič proti , če kdo ve več kot jaz ,
prilepil sem se ker nekaj vem – na kruti odgovor pa znam v enaki meri
odgovorit . Sem še vedno pristaš -VRNIMO SE K LONCEM , ne pa klevetanju.
LUCILLEEEEE- hvala za naziv , sem že omenil , pomisli – poglej levo in
desno , kam PADEŠ – v bodoče premisli kaj boš napisali (preberi si zapovedi).ZA POJASNILO – MOJI OTROCI IN VSI V HIŠI , kot se temu reče,
znamo in vemo tudi kaj je dobra hrana – še enkrat , prebirajte pogosteje
to spletno stran , vse kar sem napisa je že napisano ,.
Res se aktiviram ob poznih urah , svetujem ali pa karam – tiste ki preberejo samo zadnji link ……..OGI

Misa.!
Hvala, da si posredovala netična načela na tem forumu!!!
Dobro jih je večkrat prebrati, čeprav (nas) je večina ljudi usmerjenih tako, da mislimo, da vemo že vse… In ravno zaradi tega je dobro vsake toliko osvežiti te tako pomembne informacije za prijetno počutje na tem in drugih forumih, klepetalnicah…
Lep pozdrav vsem, ki uživate(-mo) v kuhanju, peki… in vsem tistim, ki to veselje še odkrivate!!!!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

No OGI, upam, da je bilo sedaj dovolj odziviov in se boš speljal!

Lep dan, ne pustite si ga pokvariti!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close