Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek polaganje tlakovcev

polaganje tlakovcev

ali se polaganje tlakovcev prd hišo lahko lotiš sam, ker pri sosedih so ravno zadnjič sami polagali tlakovce, samo zanima me kako se sedaj to sploh točno naredi, se pravi se naprej da spodaj pesek, kopati ni treba nič samo nasuti, sedaj pa je problem ali treba to še kaj močno poteptati s čim, da se če čas to ne pogrezne u dno.

podlaga naj bi bilo 20 cm utrjene gramozne podlage in 5 cm fine izravnave s peskom.
sam?
možno. zaključke je običajno potrebno z obrezovanjem prilagajati.

Odvisno ali imaš orodje in znanje.

sam to treba v vsakem primeru kopati v globino ali ni treba, potem pa gramozno podlago tam notri, potem pa najprej treba to podlago utrditi, samo s čim če nimaš teptalnika, razen če s čim drugim, nato gor pa še pesek, potem pa ta pesek treba lepo izravnati in ravno to je potem najtežje izravnava da je res fino ravno, to se da gotovo s kakšno desko poravnati da je gladko in ravno
Vglavnme če se lotiš tako zadevo delati sam, je najbolje delati zelo pačasi pa več dni kakšnih 3tedne.
Če pa to pridejo delavci pa jim plačaš da ti položijo to vse skupaj 1000eur, a ni bolje privarčevati to

Jest mislm da teb tole ne bo ratal…. Ker že opisa dela ne obvladaš spodobno, ne veš da se da valars posodt, po moje tud folije nebi dal,………………………………………………..

Dej zber predračune in priporočila, pa pol naprej gruntaj.

Najprej je treba izkopati 20 do 30 cm. V to nasuti gramozno podlago in ji z ‘žabo’ dobro nabiti.
Šele potem nasuješ droben pesek in polagaš. Svetujem ti, da za 1. fazo nekoga plačaš. Tlakovce pa potem lahko polagate sami v pesek.

http://www.oblak.si/si/napotki-in-navodila/navodila-za-polaganje

Mi o gradnji nimamo pojma:) ampak tlakovce smo postavili sami in prišlo je zelo lepo.
Nasuli pesek, fajn poteptali z desko, s pomočjo vrvice gledali, da vidi v pravo smer:). Spodaj je bil pesek, na vrhu pa mivka zmešana z vrečo cementa. Vse na suho. Potem smo položili tlakovce in jih pošpricali z vodo. Na koncu pa še zmešali mivko, cement in vodo in s flaško zalili fuge. Je prišlo lepo in sedaj trdno stoji že menda deset let 🙂

samo tvoji komentarji so pa vedno višek inteligence.
Marsikaj lahko naredimo sami pa čeprav v prvem koraku ne vemo o stvari čisto nič. Razen tebe smo se namreč vsi rodili neumni in svoje znanje po korakih doplnjujemo. Potrjuješ dejstvo, da neumnih vprašanj ni, so samo neumni odgovori.

Šparaj kje drugje! Nekateri se s tem ukvarjajo že po xxx let, pa jim marsikdo reklamira “izdelek”. Ni vsak za vse. Eni so za v pisarno, eni za tekoči trak, eni za tlakovce, eni so sposobni samo za direktorja :-))…
Na koncu boš poklical mojstre, ki ti bodo zaračunali sanacijo dražje kot pa samo izvedbo del.

ja najlažje je tako, poznam pač enega iz cestnega podjetja, in bi lahko iz cestnega podjetja prišli samo skopati pa nasuti in poteptati gramoznico in nausti pesek tlakovce bi pa položili sami.
Milsim če bi prišli to narediti iz cestnega podjetja sploh nebi bilo to drago sam malo skopati in nasuti in še povaljati 40kvadratnih metrov.

Gre, mi smo polagali sami, najeli smo samo delavce, da so nam izkopali (globina 60 cm) ter nasuli pesek. Žabo za zbijanje smo si sposodili, vse ostalo smo naredili sami.
Po več kot 15 letih je še vedno tako, kot je bilo, ko smo položili.

Tole:
Mi o gradnji nimamo pojma:)
se fantastično ujema s tem:
Na koncu pa še zmešali mivko, cement in vodo in s flaško zalili fuge.

Za zapolnitev fug se uporablja kremenčev pesek. NIkakor pa ne opisana zmes. Brrrrrrr.

To je napisal desc, ki v življenju enega plevela še ni spulil. Skozi kremenčev pesek ti namreč poganja plevel in ti je celo življenje žal, da si poslušal pametnjakoviče kako mora biti po ne vem kakšnih pravilih.
Narediš pravilen naklon, zabetoniraš tudi fuge in imaš doživljensko mir.

To je napisal desc, ki v življenju enega plevela še ni spulil. Skozi kremenčev pesek ti namreč poganja plevel in ti je celo življenje žal, da si poslušal pametnjakoviče kako mora biti po ne vem kakšnih pravilih.
Narediš pravilen naklon, zabetoniraš tudi fuge in imaš doživljensko mir.[/quote]

Nam pa v 20tih letih skozi kremenčev pesek ni prišel noben plevel edino po vogalih je vsake toliko (2-3leta) potrebno malo mahu postrgat senčna stran!

z lahkoto se da.

sam sem jih položil cca 45 m. trajalo je en teden , ampak me ni sram pokazati izdelek in jurčka in pol v denarnici.
pa veselo na delo. vse se da le hiteti ne smeš. ko se ti začne muditi pospravi orodje in nehaj. pa jutri naprej ko bo nov dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close