Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pol plače me stane služba

pol plače me stane služba

Ne bo se ti treba rihtat za moškega.

Odgovor na objavo uporabnika
what?, 06.09.2024 ob 10:28

Vem, 06.09.2024 ob 09:27

Servisi avta, gume, obleka, obutev, ličila, prehrana itd. je vse veliko dražje, če hodiš v službo, kot če si doma.

Servis avta enkrat letno al hodiš v šiht al ne je nekak normalno. Gume se menja na 4, max 5 let al so uporabljene al ne, če imaš mozak. Hrana je dražja če hodiš v šiht? Po kakšni logiki? Si pač s sabo nosi a ne, tvoja izbira je da naročaš dražjo hrano v službi, ni to služba kriva. Obleke? Doma si naga? Make up? To moraš imeti v šihtu, doma si lahko brez? Ja? Zakaj že? Pol naše firme hodi brez makeupa v šiht :). Čevlji…če ne hodiš v šiht jih ne nosiš? Ne hodiš pa to?
Resno vprašanje….kadar niste v šihtu nimate življenja? Doma v pižami ležite in suh kruh glodate? Ker ne vem ampak mene prosti čas dražje stane kot čas v službi. Ko sem v službi sem na toplem/pod klimo, malico plačano imam (si nosim s sabo tako da sploh ne pokurim vse), prevoz do tja mi plačajo. Doma moram pa sama za streho nad glavo plačat, položnice, hrano…ne vem no mene to dosti več stane kot pa v službo hodit :).

Si pa res smešen. Je razlika, ali z avtom narediš 5.000 km ali 50.000 km na leto.

Če grem vsak dan v službi na kosilo (ne sendvič), si privoščim dve to-go kavi (ne iz avtomata) in kakšen dodaten prigrizek ali napitek, me samo to zagotovo stane najmanj dodatnih 500€ mesečno. Brez bencina in vsega ostalega.

Ja, 06.09.2024 ob 09:32

Ni naša krivda da delaš za minimalca, se pač lena oseba, ki si ji ni ljubilo v šolo hoditi.

Imam 7. stopnjo izobrazbe po starem programu, spoštovana študijska smer. Pa delam v sortirnici, imam status invalida in vsaka dva meseca moram k psihiatrinji.

Pač se ne moreš primerjati z normalnimi osebami, lahko si vesela da si na prostosti in da nisi na strošek družbe.

Tudi jaz nazaj v službi po dolgem dopustu. Prva plača bo mini, brez malice in prevoza.

Stroški so pa že. Imamo nov avtomat za kavo, zdaj se lahko polni s kartice. Pri kovančkih nimam občutka, koliko jih zmečem noter, zdaj imam točen izpisek porabe. Kavice so zelo poceni, tako da sem problem jaz.

Poraba bencina je moja izbira, lahko bi se vozila s sodelovko in bi se čakali vsak dan, ker nikoli ne začneva in končava istočasno. Živim kar blizu, pot do službe je tudi pot do najbližje trgovine, tako da bi se vozila v vsakem primeru parkrat tedensko.

Največji stroški so neke malenkosti, ki jih potrebujem za delo in dobim od firme precej slabše – če uporabljam svoje, si prihranim veliko časa in živcev. Je pa ta strošek 50 eur na leto maksimalno. Hrana se mi splača jesti v službi, ker je ceneje kot kje drugje pa še dobro.

Za razna praznovanj zbiramo po 5 eur, za rojstva, upokojitve, poroke – teh je par na leto, se pa običajno naješ za nekajkratnik te vsote. Sprejemljivo. Če kdo ne da, pač ne. V eni službi smo pri moji precej nižji plači zbirali po 20 ali 30 eur na osebo, tudi po dvakrat mesečno. To je pa preveč.

Obleke kupujem v akcijah. Delam z ljudmi, tako moram biti malo bolj urejena, kot bi bila sicer. Dvakrat letno je svečana prireditev, ampak, ni potrebe po vsakič novi kolekciji. Daš v omaro do naslednjič.

Piši si stroške, kaj delaš tako drugače v službi in doma, da se nabere 500 razlike. Je to res vsak mesec, ali je bila ravno registracija ali kaj drugega, kar se ne ponavlja?

Povračilo potnih stroškov in malice ne pokrijeta dejanskih stroškov.

Hočeš reči, da dobiš 1100 € na trr, od tega pa 500 € porabiš za službo (obleke, makeup, bencin, malice, kosila, …)?

Pol pa rečejo, da 490 € socialne ni dovolj?

Bolje se ti splača it na socialno torej. Za službo ne boš porabila tistih 500 €, s preostalimi 500 € (kolikor je socialna), pa tudi lahko živiš.

Šalo na stran, za kaj za vraga porabiš 500 € na mesec za službo?!

Anonimno 5694, 05.09.2023 ob 08:15

Pangvin, 31.08.2023 ob 13:44

To je vse res.

Avto, bancin, pucanje, dišeče smrečice, avtopralnice itd.

V službi: majk up, frizurice, na nohtke, žvečilni, telefoncek, malica, sploh če si na terenu so kavice in kosila konstanta.

To so dejstva. Sistem te najraje NAMAMI v mesto da si tam, da se šetkaš in uživaš v svobodi. Na koncu pa zapravljaš. Cunjca tuki cunja tam. Joj 1 eur znižano to in ono i ovo. Ves v stresu da ne moreš razmišljat in na koncu kaj?

Novi mesec novi stroški.

Bancin pa planice najbrž tud:)

Kaj šele dišeče smrečice. Haah

15 eu za kavo v treh tednih, 07.09.2025 ob 14:35

Tudi jaz nazaj v službi po dolgem dopustu. Prva plača bo mini, brez malice in prevoza.

Stroški so pa že. Imamo nov avtomat za kavo, zdaj se lahko polni s kartice. Pri kovančkih nimam občutka, koliko jih zmečem noter, zdaj imam točen izpisek porabe. Kavice so zelo poceni, tako da sem problem jaz.

Poraba bencina je moja izbira, lahko bi se vozila s sodelovko in bi se čakali vsak dan, ker nikoli ne začneva in končava istočasno. Živim kar blizu, pot do službe je tudi pot do najbližje trgovine, tako da bi se vozila v vsakem primeru parkrat tedensko.

Največji stroški so neke malenkosti, ki jih potrebujem za delo in dobim od firme precej slabše – če uporabljam svoje, si prihranim veliko časa in živcev. Je pa ta strošek 50 eur na leto maksimalno. Hrana se mi splača jesti v službi, ker je ceneje kot kje drugje pa še dobro.

Za razna praznovanj zbiramo po 5 eur, za rojstva, upokojitve, poroke – teh je par na leto, se pa običajno naješ za nekajkratnik te vsote. Sprejemljivo. Če kdo ne da, pač ne. V eni službi smo pri moji precej nižji plači zbirali po 20 ali 30 eur na osebo, tudi po dvakrat mesečno. To je pa preveč.

Obleke kupujem v akcijah. Delam z ljudmi, tako moram biti malo bolj urejena, kot bi bila sicer. Dvakrat letno je svečana prireditev, ampak, ni potrebe po vsakič novi kolekciji. Daš v omaro do naslednjič.

Piši si stroške, kaj delaš tako drugače v službi in doma, da se nabere 500 razlike. Je to res vsak mesec, ali je bila ravno registracija ali kaj drugega, kar se ne ponavlja?

Prvo hrana.

Ko si doma, kuhas vse iz nule, kupujes vse v akcijah, lovis kupone in znizanja, ker imas cas za vse to. Vcasih si tudi za v sluzbo kaj prilagodis, zaradi transporta, gretja ali cesarkoli ze. Ja, tudi ce si nosis hrano v sluzbo, porabis za njo vec, kot ce si doma.

Transport.

Ce ne hodis v sluzbo, je en avto za dva dovolj ali pa noben avto za samsko osebo. Gres z busom, kokesom, pes, vzames Avant ali taxi, strosek avta je ze brez nakupa kar velika cifra.

Oblacila.

Ce si doma, imas po en lepsi kompket za vsako sezono, ostalo pa casual hlace in basic majce, pa se tega ne rabis veliko. Za v sluzbo potrebujes 5 kompketov za vsako sezono, plus se nekaj cadual oblacil za privat lajf.

Skratka, ze samo s prehrano in transportom je zivljenje brez slutbe bistveno cenejse, plus se oblacila in make up, pa je razlika se vecja.

Ne vem, kako Mone tega ne stekajo, ce to razume celo en moj frend, ki je bogato prodal firmo in zdaj zivi mirno zivljenje na obali, lovi ribe in je cele dneve v coklih, pravi da najvec zapravi za prsut, ki ga kupi 1x na mesec, vse ostalo je minimalno in zivi bolje kot kdajkoli prej v 25ih letih.

binti, 06.09.2024 ob 08:19

Sama sem trenutno na daljši bolniški, zaradi zloma kolka (prometna nesreča). Dobim cca. 650 EUR bolniške. Tudi sama ugotavljam, da mi služba vzame dosti denarja. Občasno moraš k frizerju, sicer je to 3-4 na leto, pa vendar. Ne morem hoditi v dveh različnih majicah in hlačah, delam na sodišču in imam konstanten stik s strankami in ne morem biti kot klošar. Čeprav ne koristim neke tone make up-a (razen maskare in kakšnega barvnega vazelina), nimam umetnih nohtov, trepalnic, ne hodim na kozmetične tretmaje, pedikure, masaže je vseeno razlika, ker porabim več.

Ja, delujem končno delujem!!!!!

za zamislit, 31.08.2023 ob 12:31

Delam za minimalca, ta mesec sem bila 2 tedna DOMA na dopustu, pa še praznik je bil, gledam zdaj svoj račun in mi je ostalo še več kot pol plače, običajno mi ostane dobrih 100€.

Že prej sem računala, da mi služba vzame kar nekaj denarja samo, da hodim v službo, da porabim pa 500€, si res nisem mislila.

Delat za minimalno placo se danes ne splaca. Moja placa je 947€ od tega moram placat rtv prispevek 14€. Novo zavarovanje 37€ in na novo dolgotrajno oskrbo 13€. Placa je okoli 880€.

Oseba na socialni pa dobi 200€. Ni jim treba placat zavarovanja in to dva, ne rtv prispevka in ne nove dolgotrajne oskrbe.

Ce se vozis v sluzbo jaz 32km na eno stran,je logicno da avto unicujes zaradi sluzbe. Tudi ce dobis potne stroske. Ti moras s svojo placo kupiti avto in ga vzdrzevati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close