Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pol plače me stane služba

pol plače me stane služba

Delam za minimalca, ta mesec sem bila 2 tedna DOMA na dopustu, pa še praznik je bil, gledam zdaj svoj račun in mi je ostalo še več kot pol plače, običajno mi ostane dobrih 100€.

Že prej sem računala, da mi služba vzame kar nekaj denarja samo, da hodim v službo, da porabim pa 500€, si res nisem mislila.

To je vse res.

Avto, bancin, pucanje, dišeče smrečice, avtopralnice itd.

V službi: majk up, frizurice, na nohtke, žvečilni, telefoncek, malica, sploh če si na terenu so kavice in kosila konstanta.

To so dejstva. Sistem te najraje NAMAMI v mesto da si tam, da se šetkaš in uživaš v svobodi. Na koncu pa zapravljaš. Cunjca tuki cunja tam. Joj 1 eur znižano to in ono i ovo. Ves v stresu da ne moreš razmišljat in na koncu kaj?

Novi mesec novi stroški.

Madona sem mislila da v službo hodite delat pa hodite zapravljat… Zares ni za razumet tega vašega posta.. med službo poješ malico, katero dobiš plačano al kako? Prevoz na delo tudi dobite.. ostalo za kar zapravljate pa je kaj ?

Ja kje v sluzbi porabis 500€…??

Ja hitro se nabere cifra.

Ce imas malo dlje do sluzbe, recimo 50km v eno stran, je to 100km na dan, odvisno od porabe avta, pa se malo privat pa je lahko pri teh cenah hitro 250-300€ goriva na mesec.

Potem malica, ce ni organizirana na podjetju, imas sedaj min. 7e za toplo malico, pa nekaj za spit je spet 1e. Torej minimalno 8e, ce je drazja malica in/ali kaka dostava pa smo z lahkoto na 10e. 21 delovnih dni, 170e minimalno, pa se mogoce kaka kavica vjutro in/ali pri malici pa spet nanese 20e ali vec.

Res da se nekaj dobi za te stroske, ampak v veliko podjetij je to manj, kot dejansko stane.

Prevoz je lahko placan po avtobusni karti, pa tudi po kilometrini, ki je lahko nizka, si ne pokrijes stroskov. Sedaj ko so naredili to enotno avtobusno karto pa ti lahko dajo tudi samo 70e potnih, seveda ce imas povezavo(uradno).

Malica pa spet je lahko 4,5 minimalna, vsaj tako je bilo.

Ponavadi radodarni niso z povracilom stroskov, ce so minimalni dobis 100e za malico in 70 za potne.

Pa ko moras pri minimlani placi vstran dat se 200-300€ zato da hodis delat lih ni fajn.

mogoče začneš spremljat kje denar trošiš

ker je razlika, ali zapraviš ta denar za

– prevoz do službe

– drage malice

– šoping po službi, ker pač lahko

če je prvo, ne moreš kaj dosti naredit, pri drugi in tretji varianti pa imaš kar nekaj manevrskega prostora.

Odgovor na objavo uporabnika
Pangvin, 31.08.2023 ob 13:44

To je vse res.

Avto, bancin, pucanje, dišeče smrečice, avtopralnice itd.

V službi: majk up, frizurice, na nohtke, žvečilni, telefoncek, malica, sploh če si na terenu so kavice in kosila konstanta.

To so dejstva. Sistem te najraje NAMAMI v mesto da si tam, da se šetkaš in uživaš v svobodi. Na koncu pa zapravljaš. Cunjca tuki cunja tam. Joj 1 eur znižano to in ono i ovo. Ves v stresu da ne moreš razmišljat in na koncu kaj?

Novi mesec novi stroški.

Bancin pa planice najbrž tud:)

Mene je tudi služba vedno veliko stala. Sama sem si kupovala službene potrebščine, marsikam službeno potovala na svoje stroške  (ker je bilo v službi vedno jamranje, kako ni denarja), kar naprej sem dajala za pogostitve sodelavcev… In mnogi sodelavci so se obrnili proti meni. Sedaj imam denar zase, o sodelavcih si pa mislim tisto, kakršni oni dejansko so. Se pravi nič dobrega.

Jap, vsaka šola nekaj stane.

Ofkors, 04.09.2023 ob 19:38

Madona sem mislila da v službo hodite delat pa hodite zapravljat… Zares ni za razumet tega vašega posta.. med službo poješ malico, katero dobiš plačano al kako? Prevoz na delo tudi dobite.. ostalo za kar zapravljate pa je kaj ?

Dobiš prevoz mesečne (Urbana), ki je 32 eur (nekaj takega) – to je četrt tanka goriva.

Nekaj tukaj ne štima, vedno ste hvalili delodajalce, kako so delovni, pošteni, empatični, pa tudi država je fleksibilna, oziroma racionalna, kako je mogoče, da je toliko zaposlenih nezadovoljnih, oziroma podplačanih? Obljubljali so Švico, mi pa samo švicamo!

Vam ni jasno? 1. placa je nizka 2. stroski zivljenja so dragi (oblacila ja, cevlji, makeup nekak se moras uredit ce imas tako sluzbo). Meni npr pranje uniforme vzame 2 pralna stroja tedensko+likanje+kupovanje). V zameno za to hodim v sluzbo kot razcapanec, pa bi mogla vzdrzevat neko pojavo, pa kaj bi se pretvarjala za nekaj kar ni res. boli me k*** kako izgleda, ce drzava niti za uniforme itd ni sposobna poskrbeti kot je treba. Malic ze dolgo ne kupujem, ker doprinese 200€/mesec, ne pa usivi 80€ kolikor dajo. Avto je pa itak morda 30% dobis nazaj. Cudovito je ce imas javni prevoz po moznosti se znizan, ker imas tak in tak status, kot v nasi “dragi” lj. Postu verjamem in v nasi t.i. “drzavi”(beri gnojnicinod preostale juge)- je tako da si suzenj za bogate tudi ce imas kao neko sluzbo/izobrazbo.

….., 05.09.2023 ob 08:01

Ja hitro se nabere cifra.

Ce imas malo dlje do sluzbe, recimo 50km v eno stran, je to 100km na dan, odvisno od porabe avta, pa se malo privat pa je lahko pri teh cenah hitro 250-300€ goriva na mesec.

Potem malica, ce ni organizirana na podjetju, imas sedaj min. 7e za toplo malico, pa nekaj za spit je spet 1e. Torej minimalno 8e, ce je drazja malica in/ali kaka dostava pa smo z lahkoto na 10e. 21 delovnih dni, 170e minimalno, pa se mogoce kaka kavica vjutro in/ali pri malici pa spet nanese 20e ali vec.

Res da se nekaj dobi za te stroske, ampak v veliko podjetij je to manj, kot dejansko stane.

Prevoz je lahko placan po avtobusni karti, pa tudi po kilometrini, ki je lahko nizka, si ne pokrijes stroskov. Sedaj ko so naredili to enotno avtobusno karto pa ti lahko dajo tudi samo 70e potnih, seveda ce imas povezavo(uradno).

Malica pa spet je lahko 4,5 minimalna, vsaj tako je bilo.

Ponavadi radodarni niso z povracilom stroskov, ce so minimalni dobis 100e za malico in 70 za potne.

Pa ko moras pri minimlani placi vstran dat se 200-300€ zato da hodis delat lih ni fajn.

exactly. o tem sem tudi ja pisala. sluzbo se splaca imeti blizu. da imas vsaj kj od zivljenja, ker od plac bo pri nas bore malo za pricakovati kakor kaze.

A bejž, ob najbolj obdavčenih plačah Eu, si to pogruntala. In da bodo sedaj penzjoni na 35 podlage in ne več 24, ker je bolj ugodno za dežavo in ne državljane pa še nisi? Vsaj 40 so pustili. Še vedno pa niso razmejili te, ki morajo za ubogo penzijo delat več za pogoj vs tiste, ki delajo manj let za več na koncu. Vse v dobro državljanov seveda. In pol na eni strani talajo, na drugi pa dvignejo za obvezne prispevke. Znešano do amena. Kot to, da se nutrij ne sme božati vs, kdo pa le sme. Vse narobe. In so čudesa, ko t.i. vzori vlečejo. ?

za zamislit, 31.08.2023 ob 12:31

Delam za minimalca, ta mesec sem bila 2 tedna DOMA na dopustu, pa še praznik je bil, gledam zdaj svoj račun in mi je ostalo še več kot pol plače, običajno mi ostane dobrih 100€.

Že prej sem računala, da mi služba vzame kar nekaj denarja samo, da hodim v službo, da porabim pa 500€, si res nisem mislila.

Pa si pomislila kao bo pa naslednji mesec?

ne bo malice, ne bo prevoza, plača bo slaba, kaj boš pa takrat ?

tudi meni veliko več ostane odkar ne hodim več v službo.

Ne moreš po statistiki enega meseca sklepati na stroške, povezane s službo. Eno leto si beleži stroške in jih tudi razporejaj (računovodje temu rečejo stroškovna mesta). Na koncu boš videla, koliko je res povezano s službo.

Ljudje gredo na dopustih pogosto potovati, kar pa stane ogromno denarja, aranžma pa plačan vnaprej, tako da na samem dopustu neposredno nimajo stroškov ali pa so ti minimalni.

Sama sem trenutno na daljši bolniški, zaradi zloma kolka (prometna nesreča). Dobim cca. 650 EUR bolniške. Tudi sama ugotavljam, da mi služba vzame dosti denarja. Občasno moraš k frizerju, sicer je to 3-4 na leto, pa vendar. Ne morem hoditi v dveh različnih majicah in hlačah, delam na sodišču in imam konstanten stik s strankami in ne morem biti kot klošar. Čeprav ne koristim neke tone make up-a (razen maskare in kakšnega barvnega vazelina), nimam umetnih nohtov, trepalnic, ne hodim na kozmetične tretmaje, pedikure, masaže je vseeno razlika, ker porabim več.

Ime ali vzdevek, 05.09.2023 ob 09:41

Dobiš prevoz mesečne (Urbana), ki je 32 eur (nekaj takega) – to je četrt tanka goriva.

LPP je 37e. In če si ljubljančan, kaj hudiča rabiš z avtom v šiht lazit? Če te manj stane da doma ležiš….zakaj potem v službo hodite? Mene nič manj ne stane. Jem doma isto kot v službi. Prevoz mi plačajo. Še malico mi plačajo, če sem doma na dopustu mi je ne. Da je avtorici 500e ostalo od minimalca samo pove da očitno nima nobenih stroškov doma. In nobenega življenja, zato je dopust doma v pižami verjetno preležala. Ko hodi v šiht pa očitno nekontrolirano zapravlja. Doma jo je pač mamica verjetno futrala.

Verjetno se ti prežarčis v sluzbo.

Čevlji, oblačila, avtobus ali avto…dežnik al dva na leto, malica, make up nežen…vse to se hitreje obrabi…

Anonimno 2748, 06.09.2024 ob 08:41

Verjetno se ti prežarčis v sluzbo.

Čevlji, oblačila, avtobus ali avto…dežnik al dva na leto, malica, make up nežen…vse to se hitreje obrabi…

Makeup se ti hitreje obrablja v službi kot izven nje? Fascinantno.
Pa bus se ti obrablja? Prevoz je plačan. Malica plačana. Če si nisi zmožen je s sabo prinest in wolt naročaš si pač idiot. Če si na minimalcu in v lj. živiš in se z avtom voziš v šiht tudi nisi ravno pri brihtnih očitno. Si pa očitno zelo razvajeno, ker z minimalcem ni šans da svoje stoške življenja sam kriješ. Sploh avtorica, ki ji je očitno 500 ostalo. Torej ji nekdo drug časti bivanje in stroške ter še futra ko je na dopustu. Zato prihrani. Naj vpraša svojo mati koliko je prihranila ta mesec ko jo je doma zajedala.

Servisi avta, gume, obleka, obutev, ličila, prehrana itd. je vse veliko dražje, če hodiš v službo, kot če si doma.

Ni naša krivda da delaš za minimalca, se pač lena oseba, ki si ji ni ljubilo v šolo hoditi.

Vem, 06.09.2024 ob 09:27

Servisi avta, gume, obleka, obutev, ličila, prehrana itd. je vse veliko dražje, če hodiš v službo, kot če si doma.

Servis avta enkrat letno al hodiš v šiht al ne je nekak normalno. Gume se menja na 4, max 5 let al so uporabljene al ne, če imaš mozak. Hrana je dražja če hodiš v šiht? Po kakšni logiki? Si pač s sabo nosi a ne, tvoja izbira je da naročaš dražjo hrano v službi, ni to služba kriva. Obleke? Doma si naga? Make up? To moraš imeti v šihtu, doma si lahko brez? Ja? Zakaj že? Pol naše firme hodi brez makeupa v šiht :). Čevlji…če ne hodiš v šiht jih ne nosiš? Ne hodiš pa to?
Resno vprašanje….kadar niste v šihtu nimate življenja? Doma v pižami ležite in suh kruh glodate? Ker ne vem ampak mene prosti čas dražje stane kot čas v službi. Ko sem v službi sem na toplem/pod klimo, malico plačano imam (si nosim s sabo tako da sploh ne pokurim vse), prevoz do tja mi plačajo. Doma moram pa sama za streho nad glavo plačat, položnice, hrano…ne vem no mene to dosti več stane kot pa v službo hodit :).

Če že dobiš poravnan mestni prevoz, potem z njim lahko tudi v službo prideš, ali? To da moraš na bus kakšen km, ni izgovor. Ni potem potrebno avta kurblat.

Sama sem delala slabih 10 km od doma in niti približno nisem imela javnega prevoza. Edino bus ki pelje skozi moj kraj je bus za OŠ.

Še tri leta in grem v penzijo,ki bo za polovico nižja kot plača. Vseeno mislim da mi bo več ostalo kot s plačo.

Avta ne bom potrebovala, kosilo in kavico si bom skuhala sama.  Privarčevala bom pri oblačilih in obutvi………

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close