Pol kampa se pakira domov, mi ostajamo
Kaj nakladam? V Puli, vsaj v rem delu kjer imamo hišo ni bilo niti kapljice dežja. Včer pozn zvečer oprala brisače, dans zjutri so bile suhe. Je bilo okol 9ih oblačn, vse je kazal na dež, pa so šli vsi oblaki mim. Zdej smo na plaži, ampak se sam sončmo in dihamo morski zrak ;)fantje pecajo ribe če bo še kaj dans za roštilj, kopamo se pa res ne ker piha kr močn vetr, vsaj zdej.
Jap, dans še mal izkoristmo zraka, jutr zvečer pa vrjetn via Lj 🙁
[/quote]
Ta Pula. A je to virtualna reč?
Midva že od nekdaj kampirava, hčerka je bila prvič na dopustu v šotoru pri še ne 4ih mesecih…. Zdaj sta malenkost večja, še vedno šotorimo in še vedno uživamo…
Mi smo danes spakirali… Domov naj bi po prvotnih planih šli jutri. Če bi planirali dopust do npr. srede, bi verjetno ostali. Dež nam tudi med šotorenjem nikoli ni predstavljal problema, prav nasprotno, iz takšnih obdobij izvirajo nekateri najboljši spomini.. pred nevihto se pa seveda umaknemo na varno..
Midva že od nekdaj kampirava, hčerka je bila prvič na dopustu v šotoru pri še ne 4ih mesecih…. Zdaj sta malenkost večja, še vedno šotorimo in še vedno uživamo…
Mi smo danes spakirali… Domov naj bi po prvotnih planih šli jutri. Če bi planirali dopust do npr. srede, bi verjetno ostali. Dež nam tudi med šotorenjem nikoli ni predstavljal problema, prav nasprotno, iz takšnih obdobij izvirajo nekateri najboljši spomini.. pred nevihto se pa seveda umaknemo na varno..
[/quote]
Kam pa se lahko umakneš na varno?
Par let nazaj je bilo neurje sredi dneva, pa smo šli z avtom malo okoli in vn jest. Saj neurje ne traja 2 dni…
Sicer pa sem v vseh mojih dvajsetih letih kampiranja doživela dve neurji.
[/quote]
Samo norci kampirajo v neurjih in slabem vremenu, saj nismo v kameni dobi, da ne veš kdaj bo slabo vreme z neurji. No in norci še za vse to, da se umikate in ne vem kaj še vse počnete v neurjih na recepcijah drago plačujete za bivanje v kampih 🙂
Ojej, saj verjetno ne more biti dovolj prostora. Kaj pa če je neurje ponoči in to nepričakovano? Grmenje, strele, že lije … a zbudiš otroke na primer in tečeš v sekret ali pod nadstrešek?
[/quote]
Streh, nadstreškov ,WC-jev ni dovolj niti za 1/4 kampa (ljudi). Kam gredo ostali?! V prikolicah je še kar varno;če niso pod visokimi drevesi, v šotorih je zelo nevarno.
Res so taka neurja redka, a se zgodi. Ko opozarjajo nanje, je najbolje oditi.
Bodite toliko pametni, da se premaknete vsaj na področje, kjer vas ne doseže drevo in v šotor podstavite palete pod spalko. V kempih je največja nevarnost podrtje dreves ob neurjih in pa strela, ki vas doseže po razmočeni zemlji. Od vode se v šotoru ni še nihče utopil, drevesa so pa po svetu pokopala pod seboj že precej avanturističnih turistov, strele pa letos harajo tudi pri nas po takih, ki jim je bilo fajn v naravi, čeprav smo se vsi že v osnovni šoli učili, česar se NE POČNE med nevihto!
To niso nevihtice, ampak Nevihte. V kampu Bela Uvala pri Poreču je strela udarila v turista.
Več na: https://www.zurnal24.si/svet/silovita-neurja-v-istri-in-dalmaciji-strela-udarila-v-turista-315082 – http://www.zurnal24.si
To niso nevihtice, ampak Nevihte. V kampu Bela Uvala pri Poreču je strela udarila v turista.
Več na: https://www.zurnal24.si/svet/silovita-neurja-v-istri-in-dalmaciji-strela-udarila-v-turista-315082 – http://www.zurnal24.si
[/quote]
Ne lepi takšnih novic.
Vidiš, da je kle ena ta pametna ugotovila, da ni bilo kančka dežja v Zeleni laguni. Poreč. A vsa Istra je plavala.
Ne lepi takšnih novic.
Vidiš, da je kle ena ta pametna ugotovila, da ni bilo kančka dežja v Zeleni laguni. Poreč. A vsa Istra je plavala.
[/quote]
Dans ja, do včer zvečer cca 21h pa vsaj v Puli ni bilo kapljice dežja. Je bil sonce in kopal smo se 😉
Od včer zvečer cca 21h je pa res dež. Cca pol ure nazaj je sicer prenehal, je pa kr mraz in pa orng vetr.
Ne razumem, o kakšni zavisti je tu govora. Kdo pa naj bi zavidal nekomu, da se tri dni svaljka na parih kvadratih prikolice, zunaj pa blato in dež, do stranišča moraš z dežnikom, vse vlažno in temu primerne vonjave, ni kje sušiti, pa še možnost neurja obstaja, ki ti resno poškoduje avto ali celo prikolico oziroma tebe?
[/quote]
Če se nekdo odloči, da bo šel s šotorom, gre zato, ker mu je tako všeč, menda. Mi smo leta in leta hodili s šotorom. Po cel mesec ali več smo bili tam in zaradi treh deževnih dni, da bi šli domov? Vsak, ki gre s šotorom na morje, pričakuje tudi, da bo šel z dežnikom na stranišče, pa kaj? Saj dopust je zato, da ga preživiš drugače kot doma ali ne? Drugače pa, mi nismo nikoli šotora niti avta postavili pod drevo. Pač moraš malo pamet uporabiti 🙂
Je topla voda? Torej se ni sedajle nič ohladilo oz. ni nič prišlo dol? Se ravno v torek odpravljam dol, komaj čakam. Hvala.
[/quote]
Popoldne je bila manjša ploha, nato smo plavali, sedaj spet malo dežuje, ni preveč hladno. Jutri bo spet 30. Voda se je malo obrnila ampak nobene panike, vsi so v morju. Do sedaj je bilo itak prevroče, odslej bo precej bolje. Ni skrbi 😉
Da še jaz povem. Za ta vikend smo bile s puncami v maredi. Prikolica. V soboto zvečer je grmelo in scalo kot iz škafa. Prikolico je kar dvigovalo ob grmenju. V nedeljo je scalo kot iz škafa pol dneva potem pa mir. Smo sedle v avto in se zapeljale na izlet v umag. Čisto nič nam ni manjkalo. Nič ni smrdelo kot jamrajo eni. Vlaga je bila pretwklost že v ponedeljek.
Forum je zaprt za komentiranje.