pokvarjena
Kar ne veš, res ne boli. Vendar, če ne veš, še ne pomeni, da ne čutiš. Kar pa čutiš in ne veš, pa prav tako boli in pušča dvome oziroma povzroča nezaupanje v partnerja. Partner je tako ali tako čutil, da je ona odsotna, da ni ista, verjetno ob tem zelo trpel, ker je čutil, da je nekaj narobe/drugače, ni pa dobil njenega pojasnila. To je zelo verjetno pustilo v njem neke posledice, ki bodo morda šele prišle na plan ali pa so že in jih ona še ne opazi, ker je pod vplivom slabe vesti bolj kot na njegovo vedenje, pozorna na svoje. To je, da se čimbolj smuka okrog njega, da ne bi on kaj posumil. Vprašanje pa je, kaj bo, ko se bo ta občutek slabe vesti malo umiril. Ali ji je ta lekcija res dala kako vredno spoznanje ali ne, bo pokazal čas.
Zgodba je moja ni izmišljena, ne vem zakaj bi si jo izmislila. Hvala vam za vaša mnenja. Gre se za to da se moram nekomu zaupati, tega ne ve noben, niti moja najbližja prijateljica, ker navzven igram srečno družino. Pa saj trenutno sem zelo srečna, bolj kot sem bila takrat, želim si da tiste napake ne bi bilo. Ne vem kaj mi je bilo, kako sem bila lahko taka. Veliko je v ozadju, vsega vam ne morem povedati, povedala sem vam bistvo. Da sem prevarala moža in da mi je danes neskončno žal. Če bi lahko zavrtela čas nazaj! Bila sem kot zadrogirana, ne vem če me razumete, kot da je z mojim telesom upravljal nekdo drug, in tudi z umom, ker sem bila čisto drugačna, v drugem svetu. Kar naenkrat je v meni nekaj kliknilo in sem popolnoma spremenila mišljenje in obnašanje. Zagnusila sem se sama sebi. Bil je primer ko sem spala z obema v istem dnevu. Grozna oseba sem. Moj mož je predober zame in je res dober človek, pošten in tudi lepotec, dobil bi marsikatero. Mene ima seveda najraje na svetu in bojim se da če bi mu povedala, da bi si kaj naredil. Ne vem kaj bi sledilo, to me plaši. Če bi se odločala ali naj mu povem ali ne, se bol nagibam k slednjemu. Zakaj bi uničila še njegovo življenje, če sem moje skoraj že. Če si nisva usojena se bo on enkrat zaljubil v drugo, in takrat ga bom pustila naj gre. Čeprav ga imam zelo rada. Prepustila se bom usodi.
Močni občutki zaljubljenosti, ki so prej preglasili vest, so potihnili. Zaljubljenost je minila in avtorica se mora soočiti z realnostjo. Padec na trdna tla, pa je ponavadi boleč. 🙂
Zaupanja že zdaj ni več, ker avtorica sama sebi ne zaupa.
Glas vesti pomeni, da delamo ali smo nekaj naredili v nasprotju s svojimi prepričanji. Problem je, kar on ve in zato njo boli. In menim, da ne bo v odnosu nikoli več tako sproščena in bo mož prej ali slej posumil, da nekaj skriva. In zato ne more biti zaupanja, če sebi ne zaupamo.
Antilopa, ni vse vedno tako kot iz filmov in romanov, torej enostavno ko pasulj.
Poglej si tale film:
The Bridges of Madison County (1995)
http://www.youtube.com/watch?v=_bXG1KBHqj0
http://www.youtube.com/watch?v=p2UUxelJgRA
Matjažko, poznam ta film. Ti si pa poglej tega, saj veš, kako se je končalo – tragično.
Avtorica, veliko boš tvegala, če mu boš povedala, ampak ti bo sčasoma lažje. V tem trenutku nista nikjer, tako bosta pa vsaj imela možnost začeti od začetka.
Kar nekaj ti jih je predlagalo, da ne povej. To je lažja pot, kar pa ponavadi ne prinese nič dobrega. Mogoče na kratek rok.
Če ti je le do tega, da moža obdržiš, potem mu ne povej, vendar menim da bo vajin odnos še slabši kot je bil. Če bi pa rada dober, boljši odnos, pa mu povej, vendar pri tem tvegaš, da izgubiš moža. Dobiš pa dobro lekcijo zase. Menim, da je sedaj nisi dobila, ker nisi nič izgubila. Kljub slabi vesti. Mogoče se motim, ker kaj takega nisem izkusil (ne s te strani). Celo dobila si potrditev, da se lagat/prikrivat “splača”, ne zavedaš pa se cene tega, ker nikoli nisi izkusila živeti v resnici. Menim, da na ta način izgubljaš odnos do sebe in moža/partnerja.
a je kakšna razlika “zatajiti” “nečednosti” v razmerju s tistimi pred trenutnim razmerjem?
itak gre v obeh primerih za mene ad person in odnos mene do drugih kaj menim, da se jih tiče.
konec koncev ne vidim smisla v tem, da se trenutnemu partnerju/ci razlaga s koliko preje in na kakšen način sem ad person doživljal/a se.kse stoletja ☺
ker potem sledi kao “opravičevanje” in zaklinjanje, da je v tem razmerju sploh vse oh&sploh … pa, da so važne druge stvari in kvalitete
Antilopa, če bi malo bolje poznala moške, bi vedela, da bo s tem povsem sesula njegov moški ponos in zasadila v njega večni dvom sumičenj in nezaupanja, sploh če je veliko zdoma, se mu bo to nonstop vrtelo v glavi, prizori, kaj je počela z ljubimcem. On ne more biti tisti, ki je bil prevaran in hkrati njen spovednik, da ji da odvezo.
Kot veš, je ženska v filmu The Bridges of Madison County tudi zamolčala. In prav je storila tako, ker je dobro poznala svojega moža in je vedela, da tega ne bi prenesel.
Antilopa, če bi malo bolje poznala moške, bi vedela, da bo s tem povsem sesula njegov moški ponos in zasadila v njega večni dvom sumičenj in nezaupanja, sploh če je veliko zdoma, se mu bo to nonstop vrtelo v glavi, prizori, kaj je počela z ljubimcem. On ne more biti tisti, ki je bil prevaran in hkrati njen spovednik, da ji da odvezo.
Kot veš, je ženska v filmu The Bridges of Madison County tudi zamolčala. In prav je storila tako, ker je dobro poznala svojega moža in je vedela, da tega ne bi prenesel.[/quote]
srčka: LAJF ni film, fikcija, zgodba režija, … izdelek za prodajo ☺
ampak, ker nimata “izkušenj” pred trenutnimi (brez)vezami … mah klinc glejta kunarske oddaje na TV ☺
Iamam občutek, da večina misli tukaj da je OK če varaš dokler partner ne izve. Res super mišljenje -_-
Avtorica nad tvojim zadnjim postom sem totalno razočaran…osebno mislim, da je tole:
en navaden izgovor, da se tebi nebo treba soočit z resnico…delaš mu pa še naprej škodo z laganjem in na nek način se norčuješ iz njega kako te ni sram.
aia pa še tole:
Uničila si ga že tako ali tako samo , da on tega ne ve.
Itaq je brezveze ena navadna varalica si, ki nima tolko dostojanstva in poguma, da svojemu lastnemu možu pove resnice…če si ga že prevarale je najmanj kar lahko narediš za njega, da mu to poveš.
In probata nekako skupaj it skozi ta incident samo kaj ko se ti tako bojiš, da bi te pustu…v moji očeh si ena navadna sebična mula, ki ni vredna imeti sploh takega moža katerega imaš…pa brez zamere.
Zakaj pa bi bil njun odnos še slabši? Jasno je napisala, da ga ima rada in da je srečna z njim. Če to ne bi bilo res, se najbrž ne bi tako sekirala zaradi prevare. Zgleda, da njemu v tistem času ni prav nič manjkalo. Zakaj zdaj zrušiti vse skupaj? Da bo resnica prišla na dan? In komu bo ta resnica koristila?
zemlja za Gupi -> kaj pa je doer in kaj slab odnos v tem???
a bi ti s prve dobro prenesla tipa, ki bi ti na začetku povedal, da te bo kresal samo, če bo tvoje dete (neglede na spol) gedalo dogajanje???
Pa tako si napaljena na njega ☺
zadojenci – zbudite se!!! življenje ni nipel v ustih!!!
še kaj, kar je po Gausu normalno (95%) ne poznate – ste NESPOSOBI se iti!! kaj šele Življenje.
kopirajte tole – ker čez 3 – 5 let boste ženske vesele, da boste sredi trde zime imele toplega tiča v sebi — tipi pa oneta na toplem ☺
Nekaj je kar se je dogajalo pred tem, ko si nekomu dal zaobljubo o zvestobi, zaupanju, spoštovanju…. in z njim deliš najgloblja čustva, drugo če si v odnosu in si vse to izneveril.
Fizično mogoče res ni nobene razlike a tu ne gre zgolj za fiziko. Je pa te reči težko razložiti nekomu, ki partnerstvo razume zgolj kot “uslugo telesa” in mu ni veliko mar za čustva drugega in smarta, da je sam svoja oseba neglede s kom živi.
Avtorica veliko tvegaš, če mu poveš. Izbrat moraš tudi pravi trenutek, besede, način na katerega mu boš, če mu boš povedala in povedala mu boš zaradi sebe in vajinega odnosa, ne zaradi njega kot takega.
Mene pa moti, da ves čas govoriš, kot da nisi kriva, da je “nekdo” upravljal s tvojim telesom. Nihče drug ni kriv če si varala. Prevzemi odgovornost. Kako pa veš da bi si mož kaj naredil? Ponavadi so ljudje po začetnem šoku še veseli, da so izvedeli in se znebili osebe, ki ni vredna zaupanja.
Lej mogoče sem preostra, ampak motijo me te mutivode (bi povedala, pa ne bi).. Če veš da s tem ne boš mogla živet, pač povej. Dlje boš čakala, slabše bo. Če pa misliš, da bo šlo tako naprej, da pač ne poveš, pa vztrajaj. Odločitev je (kot je bila pred varanjem), spet samo tvoja.
Dobila si veliko različnih odgovorov, odločiti se boš morala sama. Življenje ni črno-belo, varanje se od varanja razlikuje. Glede na vse prebrano o tebi in tvoji zvezi, je moje mnenje še vedno tako, da mu ne povej. Samo v primeru, da s tem ne boš mogla živeti, mu povej. Brutalna iskrenost ni dobra rešitev.
Pravijo vse se enkrat razve, če ne bo prek tebe izvedel, bo pa preko nekoga drugega. Ampak ti itak misliš samo na svojo rit, ko bi pa bila na njegovem mestu, bi pa želela slišati resnico, ane ? Življenje je prekratko. Človek se trudi okoli tebe leta in leta, a še ve ne s kom ima opravka. V tem času bi lahko zamenjal že najmanj 10 žensk, a celo življenje je posvetil eni, pa še ta ga je prevarala. Meni se prav nič ne smiliš.
Dobila si veliko različnih odgovorov, odločiti se boš morala sama. Življenje ni črno-belo, varanje se od varanja razlikuje. Glede na vse prebrano o tebi in tvoji zvezi, je moje mnenje še vedno tako, da mu ne povej. Samo v primeru, da s tem ne boš mogla živeti, mu povej. Brutalna iskrenost ni dobra rešitev.[/quote]
Tudi moj kolega je venomer govoril, da življenje ni črno-belo in da je veliko odtenkov sive. No ta kolega se je pred nekaj meseci poročil in bi takoj šmiral z mano, če bi jaz tako hotela. Zadnjič sem mu jasno dala vedeti, da naj naredi “obvoz”. Ravno tisti, ki nimajo nič proti varanju oziroma ga opravičujejo, poudarjajo sive odtenke življenja. Ampak vedi, da pri spolnem aktu ni “polovice” oziroma “sivine”, ampak se zgodi ali ne zgodi. Tudi ženska ne more biti “napol” noseča. :))
Zakaj pa bi bil njun odnos še slabši? Jasno je napisala, da ga ima rada in da je srečna z njim. Če to ne bi bilo res, se najbrž ne bi tako sekirala zaradi prevare. Zgleda, da njemu v tistem času ni prav nič manjkalo. Zakaj zdaj zrušiti vse skupaj? Da bo resnica prišla na dan? In komu bo ta resnica koristila?[/quote]
No, to da njemu ni čisto nič manjkalo ni res. Tudi, če avtorica sama ne bi povedala tega “Do partnerja sem bila hladna in nerazumevajoča.” Njemu se ni niti sanjalo zaka”, bi moralo biti vsakemu (ki je imel nek resen odnos) jasno, da se to čuti.
In čutilo se bo še naprej. Čuti se tudi sedaj, ko jo preganja slaba vest.
Brutalna iskrenost je rešitev, če se greš brutalno iskren odnos, če gradiš odnos na iskrenosti, če ne potem ti to nič ne pomeni oz vsaj ne toliko, da bi tvegal take stvari.
Glede na to, da je avtorico tako zlahka zaneslo verjetno niti ni iskrena z njim že od vsega začetka in ji je partner le neko mašilo ne pa tisti s katerim bi si resnično želela živet. Sedaj na pol poti začet z brutalno iskrenostjo je pa tvegano, ker bi morala rešit stvari za nazaj, ki so se nakopičile.
Forum je zaprt za komentiranje.