Pokanje v hrbtu
Ja zato, sčasoma če ne boš treniral notranjih medvretenčnih mišic,boš tudi stal težko, ampak te bo telo sililo k gibanju, kar je njegova najbolj naravna funkcija. (hoja)
Poduči se pravilnih najpogostejih položajev, katerih osnova je: podtrebušne mišice notri, trebušne gor. Tako se ti telo dobesedno izravna, saj se zategnejo medvretenčne mišice, in sprostijo diski med vretenci.
Predvsem pa je izrednega pomena pravilno dvigovanje bremen, tudi lastnega telesa. Vstajanje iz avta, postelje…
Jah, pa nej še dečva mal dela, sej je enakopravna…
AHA! V tem grmu tiči zajec!!! Ja pol pa tkole ane: Redno trenirat hrbtenične mišice, kar bo za posledico prineslo da boš šank za pirovsko flašo in daljinca, v pol leta spremenil v konkretne radiatorčke, kar bo za posledico prineslo da se bo vaša vrnila, al bo pa kera druga uletela, saj vsaka rada sedi usidrano in boža radiatorčke.
Btw, če rad bereš priporočam: http://www.cangura.com/ozdravimo-bolecina-hrbta.php
Zanimivo vedenje ki ga boš malokje slišal, saj ti bojo težko kaj prodali…
Torej, to, da trebušne delajo pri vajah za hrbet je res za stabilizacijske vaje. Delaj stabilizacijske vaje, pa bodo delali tako trebušne kot hrbtne. Enostavno, dvigneš se na komolce in drižiš desko, pa potem še s strani. V redu so tudi skleci (pa ravno telo mora bit, tisto amatersko sranje ne pomaga nič).
Za trebušne lahko drugače delaš vaje, kjer se z droga dol držiš za roke pa potem noge dviguješ, ali pa obratno, ko se za noge pripneš pa telo gor dviguješ.
Tukaj se jaz ne bi čisto strinjala, ker se že res dolgo ukvarjam s pilatesom. Pri trebušnjakih je fora, da jih izvajaš pravilno, samo določene vaje (jih je več), pri tem pa z “trebuhom” držiš križ. Zadostuje le majhno gibanje, da je zadeva zelo učinkovita, le pravilno izvedena mora biti. Pokanje je ponavadi rezultat nižanja medvretenčnih plošč. Tukaj pač EMŠO dela svoje.
Dekleta, men je fiziatrinja na rehabilitaciji tako razložila, kakor sem jaz. in z vajo kmalu ne moreš oporekat, ker so male hrbtenične mišice tako razvajene, da je potrebno kar redno vadit, da jih sploh začutiš. Vsak pa doma lahko v stoječem položaju proba, kot sem povedal, seveda v pravilnem vrstnem redu. Noge morajo bit narazen za eno vmes vtaknit.
Forum je zaprt za komentiranje.