Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pohorska omleta

Pohorska omleta

Pozdravljene,
na vas se obračam zato, ker ste prava zakladnica dobrih in preizkušenih receptov. Odločila sem se namreč, da bi rada naredila pohorsko omleto. Prosim za recept in seveda vse vaše nasvete, pripombe itd., da bo izdelek za prste polizat…

Hvala, hvala!!

recept ene (nekoč) izpod Pohorja ;)))))

sama naredim biskvit na način:
kolikor jajc, toliko žlic moke in sladkorja, + 1 pecilni in vanili sladkor

za velik pekač:
5 jajc
5 žlic sladkorja,
5 žlic moke
1 vanili
1 pecilni

stepeš sneg, nato zmešaš rumenjake s sladkorjem ter dodaš sneg, moko, vanili in pecilni. počasi in rahlo umešaš in porazdeliš na velik pekač na peki papir. Na sredini pekača narediš rahlo vdolbino (žleb), da boš kasneje lažje prepognila omleto.

Ko je zadeva pečena 500 g gozdnega sadja (v pravi pohorski omleti nikoli ne smejo biti eksotični sadeži, ampak dejankso tisto, kar najdeš v gozdu; maline, robide, borovnice, jagode…)
Saddje potreseš še s 100g sladkorja v prahu, ga premešaš in napolniš še vročo omleto, ter jo prepogneš na polovico.

Okrasiš še s stepeno sladko smetano (vzamem cca 0,5 l) in jo še dodatno osladkaš s sladkorjem v prahu z okusom vanilije…

Omelta se mora jesti vroča!!!

To je vsa umetnost.

p.s.
dodaten namig (moja različica): sama ponavadi nekaj sadja zmiksam s paličnim mešalnikom in ga tako dodam še k omleti kot polivko…

Njamiiiii…

lp
Nika

Nika,

koliko povprečnih jedcev se lahko posladka s pohorsko omleto po tvojem receptu?

Natassa

odvisno kako lačni so….

;))))))))))))))

če je v bistvu to en velik pekač in jo preganeš na pol;
za 8 sitih ali 4 lačne…

lp
Nika

Hvala. Moram poskusiti.

Natassa

Nika33,
se zahvaljujem za recept. Tole bomo delali pa še ta teden. Če mi bo uspelo prvi, seveda, ker se ponavadi še mož zagrebe, če je kaj novega za sprobat:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close