Pohodniška oprema
Pozdravljeni,
Zanima me kje bi lahko kupila kvalitetne pohode hlače in obutev. Sama sem namreč opazila, da je cenovni razpon pri pohodniških hlačah zelo velik zato me zanima razlika med hlačami za 10€ in tistimi za 80€ ali več. Zanima me nekakšna srednja ali malo boljša kvaliteta, saj jih nameravam kupiti za nekaj let. Ali imate kakršnekoli informacije glede pohodnih hlač in obutve?
Tako kot pri drugih stvareh so razlike v ceni zaradi:
kroja, kvalitete materiala, kvalitete šivanja, delno tudi zaradi znamke[/quote]
Točno tako.
Teško je takole svetovati, jaz poznam dober material že na otip, videz. ( in ponavadi so žal zelo drage, katere so mi všeč). Pri pohodnih hlačah ponavadi drži da veliko denarja veliko muzike in obratno. Sem kupila cenejše hlače KIlimandžaro, pa so se v 10 dneh hoje scufale da se jih skoraj ni dalo več obleči. Mi je pa enkrat ena trgovka svetovala ene pohodne Salewine hlače, ki so bile močno znižane, pa še vseeno stale veliko za moj žep, njih pa nosim non-stop, pa kot nove.
Kar se pa obutve tiče pa upam, da boš imela več sreče kot jaz. Sem skoraj bankrotirala na pohodni obutvi, preden sem našla pohodne čevlje, ki mi ustrezajo. (da me ne ožuli).Res pa je, da sem pohodnik na dolge proge. Za 10 km na dan občasno je dober skoraj vsak čevelj.
Imam občutek, da je hribolazenje postalo zadnja leta pravzaprav bolj sprehod po modnih pistah, kakor pa iskanje tesnega stika med naravo in človekom.
Zapravljanje pravcatega malega bogastva, za celoten set oblačil za en sprehodek v naravo.
Niso še tako dolgo nazaj bili časi, ko so naši očetje ter njih očetje, vse te gore kar bosonogi pretekli. Ker za čevlje pač ni bilo denarja.
Pa tudi na vrhove gora se niso podajali kar tako, brez dobrega razloga.
Kupila ni da ni, tudi ene drage čevlje Lowa renegade GTX Mid, ki so super, dober oprijem, ožulili me niso, toda očitno so majhne številke in sem kupila premajhne, ker so me po prehojenih 10 in več km začeli tiščati, čeprav imam majceno nogo. Pa pozabila, da mi po dolgi hoji noga oteče.
Edini ki jih nosim in me ne ožulijo so pa polvisoki Merell. Bom prilimala slikco, ( oni črni so, novejši model je pa sive barve, držijo ga v Intersportu) pa si naredila še malo reklame. Če ne bi smela, pa naj me zbrišejo. Bi pa rada vse tole prodala, če ima kdo otroke, jih lahko za malo denarja obuje, jaz pa si kupim večje Lowa čevlje. 🙂
Kupila ni da ni, tudi ene drage čevlje Lowa renegade GTX Mid, ki so super, dober oprijem, ožulili me niso, toda očitno so majhne številke in sem kupila premajhne, ker so me po prehojenih 10 in več km začeli tiščati, čeprav imam majceno nogo. Pa pozabila, da mi po dolgi hoji noga oteče.
Edini ki jih nosim in me ne ožulijo so pa polvisoki Merell. Bom prilimala slikco, ( oni črni so, novejši model je pa sive barve, držijo ga v Intersportu) pa si naredila še malo reklame. Če ne bi smela, pa naj me zbrišejo. Bi pa rada vse tole prodala, če ima kdo otroke, jih lahko za malo denarja obuje, jaz pa si kupim večje Lowa čevlje. :)[/quote]
Jah no, še to ne znam dobro. 🙂
Meni se Lowa tudi najbolje obnesejo! Vendar jih “šparam” samo za daljše ture. Za krajše “sprehodke” ala Šmarna imam nizkocenovne outdoor čevlje (nizke) iz Sport2000. So smešno poceni – blagovna znamka Karrimor. Par mi zdrži več kot pol leta! S tem, da jih uporabljam praktično vsakodnevno.
Avtorici posta svetujem da si poleg oblačil kupi pohodne palice! Dobra naložba. 😉 Bistveno olajša hojo.
Živjo,
Sama sem zelo dolgo iskala prave pohodne hlače, ki bi ustrezale merilom glede kvalitete, cene, … Glede na to da blagovna znamka Alpine PRO ne prodajajo povsod sem imela zelo veliko srečo. Hlače so namreč zelo udobne in kvalitetne. Hlače sem sama kupila že pred leti v trgovin Sport Billy in jih nosim še danes. Zasledila sem da imajo tudi spletno stran: http://www.sportbilly.si/zenske-pohodne-hlace/
Mogoče bodo imeli tudi kaj za Vas 🙂
Sicer imaš prav, res je bilo tako. Ker pač ni bilo druge možnosti. 🙂
Za en sprehodek je praktično dobro vse, vsaka majica in vsak čevelj. Če pa hodiš na dolge vsakodnevne, večdnevne ture, pa res ne vem zakaj bi morala biti mokra, pa ožuljena (no, bosa res ne želim biti), če ni treba. Res enkratni večji strošek tole je, pa vendar imaš potem za dolgo. In še zmeraj je pohodništvo zame med cenejšimi športi, ki pa ga jaz obožujem.
Živijo,
Glede obutve je tako daj dobro če imate pohodne čevlje številko večje, ter obujete dvojne nogavice in tako preprečite drgnenje noge in čevlja. Meni to zelo pomaga, vendar je tudi zelo pomembno, da pohodni čevlji niso preveč težki in nogam dajejo potrebno oporo. Meni osebno je najljubši srednje visok model, saj stabilizira gleženj. Sama imam čevlje prav tako znamke ALPINE PRO, model WINDIGO.
Živijo,
Glede obutve je tako daj dobro če imate pohodne čevlje številko večje, ter obujete dvojne nogavice in tako preprečite drgnenje noge in čevlja. Meni to zelo pomaga, vendar je tudi zelo pomembno, da pohodni čevlji niso preveč težki in nogam dajejo potrebno oporo. Meni osebno je najljubši srednje visok model, saj stabilizira gleženj. Sama imam čevlje prav tako znamke ALPINE PRO, model WINDIGO.
Ne pravim da bi morali vsi bosi lazit okoli po hribih. Le hecni so mi tisti ki se podajo naprimer na Veliko planino, pa si pred tem nabavijo garderobo ter opreme kakor da bi šli na odpravo v Ande, očitno dandanašnje družbene smernice planinarjenja in pohodništva narekujejo da “obleka naredi človeka”, vse drugo pa je postransko.
Vprašanje tu je, kaj zares potrebujemo? Zakaj kratke hlače ter majica nista (več) dovolj?
Meni so najpomembnejši gojzarji in te imam zmeraj Alpinine.
Hlače, majce, jakne, ruzak – nabrano z vseh vetrov, od Decathlona do Iglu športa in Hoferja, pa morda še kje kaj. Seveda je odvisno, na kakšne ture se kdo podaja in v kakšnem vremenu. Tole moje je za enodnevne ture v lepem vremenu, če se le da.
Živijo,
Glede obutve je tako daj dobro če imate pohodne čevlje številko večje, ter obujete dvojne nogavice in tako preprečite drgnenje noge in čevlja. Meni to zelo pomaga, vendar je tudi zelo pomembno, da pohodni čevlji niso preveč težki in nogam dajejo potrebno oporo. Meni osebno je najljubši srednje visok model, saj stabilizira gleženj. Sama imam čevlje prav tako znamke ALPINE PRO, model WINDIGO.[/quote]
Nogavice naj bodo obvezno brez šivov. O dvojnih nogavicah so pa v novejšem času mnenja deljena, glede na vse boljšo kvaliteto pohodnih nogavic.
Forum je zaprt za komentiranje.