Pohištvo za v stanovanje
gledam po salonih in se čudim:
kuhinje z otoki kot, da so stanovanja velika vsaj 1.000m2
omare za v dnevno pa minimalistične kot, da nihče ne potrebuje predalov za dokumente in steklenih vrat za razstavo boljših kozarcev, …
A je v osrednji SLO kakšen mizar, ki dela pohištvo po meri in ceni kot so v salonih?
Nam je naredil mizar vse po meri. Zelo smo bili zadovoljni, ker je aktivno sodeloval pri dizajnu, nas sproti opozarjal na praktično izpeljavo, vsako spremembo smo skupaj dogovorili, delo pa je opravljeno res vrhunsko.
Gre za majhno mizarstvo, ampak res si vzameta čas, prihajata sproti pomerjat, ni da ni.
Če te zanima, mi pusti mejl, da ti dam kontakt.
Mizarji znajo biti zelo dragi. Preverjeno. Za stanovanje niso primerne kuhinje z otoki. Rajši na L. Jaz sem opremila stanovanje v Ikei. Omare so visoke 236 cm. Zadosti. Za kuhinjo imajo tudi zgornje elemente visoke 92cm. Minimalistično ne pomeni vedno brez stanovanjskega pohištva, temveč je to stil življenja.
Mi imamo v dobrih 20 m2 dnevne natanko eno omarico za hi-fi komponente. Pa še te ne bi bilo, če bi se dalo kako drugače rešiti. Pa prostor sploh nezgleda prazen.
Kozarcev ne razkazujemo, za dokumente je pa drugje dovolj predalov.
Kuhinja bi imela tudi otok, če bi jo danes izbirala. Drugače pa ti v salonu izrišejo kuhinjo po meri in ni treba, da ima otok.
Mizarja ti ne znam svetovati, ker ne vem, kaj je zate sprejemljiva cena. Meni je najpomembnejše, da je pohištvo kvalitetno. Kaj ti pomaga krasna omara, če ti vrata dol padajo, če se police krivijo…
Lahko še jaz prosim za kontakt. luna7755@gmail.com
Hvala
Če je majhno stanovanje, se splača naročiti pohištvo po meri (tu se tudi lahko zmišljuješ z vitrinami po lastni želji). Boš imela najmanj mrtvih vogalov. Če ima kdo od bližnjih malo smisla in veselja za dizajn, lahko sami izrišete načrt (google imam apikacijo sketch up). Mizar pa potem izdela in svetuje tudi tehnično, kakšno odpiranje in to. Mi smo bili zadovoljni z http://www.ravnohrib.com/
Drugače pa poglej pri Alples, tam imajo nekaj bolj tradicionalnih rešitev: http://www.alples.si/pohistvo/dnevne-sobe/pohistvo-globus
Mizarjev kolikor hočeš.
Jaz sem pred časom opremljala spalnico, poiskala na netu enih 5 mizarjev v moji bližini, jim poslala na mail slikce, kaj bi rada, in prosila za ponudbe. 3 so se oglasili, odločila sem se za najcenejšega, naredil vse super, kot je bilo dogovorjeno, cena povsem primerljiva z Ikeo recimo, seveda dostavljeno in zmontirano, pri Ikei bi bil to še dodaten strošek.
Opremljanje stanovanja je vedno križ. Prostora navadno ni na pretek, tako da je res treba pametno razporediti pohištvo. Sam sem naletel na mizarstvo Loko iz Kranja, kjer so za garsonjere in stanovanja izdelali pohištvo, ki izkoristi prostor. V kvaliteto ni za dvomit, cene so pa normalne. Je pa treba vedeti, da ne moreš pričakovati kvalitetnega pohištva po meri in ceno iz momaxa.
Na takšen način se recimo reči spalnico v garsonjeri. Tudi v kuhinji se da marsikaj naredit, če se malo znajdeš.
https://www.loko.si/wp-content/gallery/spalnice/2016-07-08-14.43.44.jpg
Forum je zaprt za komentiranje.