Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pohani jajčevci

pohani jajčevci

Ta jed mi je zelooooo dobar, se je pa sama še nisem lotila, ker imam občutek, da mi bo zadeva izpadla premastna, vem, da drugim ne, meni pa sigurno bi, zato se je bojim lotiti. Kako to delate ve in kaj ponudite zraven?

lp

Sicer jih raje pecem na zaru, a so panirane zelooo dobre in jih tudi obcasno naredim, lahko na parisko, lahko po dunajsko.

Da ne popijejo prevec mascobe? V manjso posodo vec olja, temperatura taprava in ne natlacit. Raje eno samo rezino kot tri, torej, dve naeknkrat.
Tako se olje ne ohladi, hitro naredi skorjico in ne vpija. Prenesem na servietko, ki je na cedilu. Nikoli ne nalagam ocvrtih eno na drugo, ampak eno poleg druge in servietko za drugo rundo zamenjam.

Zraven imam vedno dobro paradiznikovo omako ali peperonato, solato in ne rabimo drugega. Jajcevec nam nadomesti meso.

Lep pozdrav Babi

Panirani jajčevci se mi zdijo veliko manj mastni od paniranega mesa.

Babi, prosim, če mi napišeš recept za peperonato omako., saj je to omaka s feferoni, kajne?

Hvala in lep pozdrav!

metka

Metka,
malo pobrskaj po iskalniku, ali pa levo spodaj: starejša sporočila!
Ne tok matrat Babi.

Joj, se opravičjem. Nisem vedela, da ste tukaj tako zelo hude, če postaviš kakšno vprašanje ali prosiš kakšno stvar.

Lep in vesel dan želim!

metka

Saj nismo tak hude 🙂 Iskalnik pa je prav fajna stvar.

Kljub temu, pa se ne ustrasi in se se kaj oglasi

Lp

<http://majuska.moj-album.com/>

Drage moje, kot prvo nikjer na spletu ne najdem recepta za feferonovo omako, kot drugo nikjer se ne oglašam prej, preden ne preverim če je o določeni temi že bilo govora in kot tretje, osebno zelo rada pomagam, če je le v moji moči, zato to pričakujem tudi od drugih… Moram priznati, da vas že dalj časa berem in sem nad današnjim odzivom dejansko zelo razočarana. Ampak, kaj hočemo, kot bi rekel Medi_ – Sto ljudi, sto čudi :)))

Gre za to, da sem nekoč v neki restavraciji jedla izredno dobro omako, katera je vsebovala feferone, zato si že od takrat želim dobiti kakšen podoben recept. Ker vem, da ste tukaj same dobre kuharice sem se obrnila na vas…

No, kakorkoli že, vem, da mi bo Babi napisala recept, če ga le ima.

Lep dan še naprej!

metka

odgovor Babi pred časom,vendar ta ne vsebuje feferonov:

Avtor: Babi
Datum: 16-05-03 19:06

Modra, evo me!
Omaki sta 2.Mogoce ju ti ze poznas;ker je Vesna nekoc sprasevala po z.omakah,,je bila namenjena bolj njej.Ce ze poznas,pa oprosti.

PEPERONATA

1kg zrelega trdega olupljenega paradiznika,1/2 kg cebule,vsaj 3 paprike(rdeca,rumena-so bolj mesnate),malo na drobno nasekljanega cesna,peterslj,precej bazilike,sol,poper in se kaksna zacimba,ki jo imas rada

Postopek; V sirso posodo das olje in ko se segreje vrzes nanj narezano cebulo(kot za golaz),malo poprazis,nato das na rezine narezane paprike in tudi to malo poprazis,nazadnje narezan paradiznik.Sledijo vse zacimbe in zelisca.Vse dobro prmesas in pokrijes ter znizas temperaturo,da se pocasi dusi najmanj 1 uro do zeljene gostote.Jaz naredim kar gosto.Vsake toliko poglej,da se ni kaj prijelo dna.Ni dobro prevec mesati,le potresti posodo.Sicer je temperatura plosce res na minimum. Proti koncu se dodatno das kak cel list sveze bazilike.
To omako lahko jes lahko toplo,meni je se ljubsa hladna.Ce naredis iz vec kolicin,,jo shranis v porcelanasti posodi v hladilniku.Zelo dobra k mesu na zaru.
Italijani jo kuhajo tudi 2 uri.

Omaka iz razne zelenjave- moj recept
Ker vsi nimajo radi paradiznika,sem prisla do te omake.

Na debelejse kolobarje narezane 3 cebule,na kolobarje narezan korencek ali 2,na cetrtine narezane 3 paprike(zelene so najcenejse,toda jaz imam rada rumene,oranzne in rdece,ker so mesnate in se barve so cudovite),1 na kolobarje narezana ,posoljena in odcejena malancana,2 bucki,cesen,petersilj,lahko tudi ingver,sol,poper,bazilika in se kaksna zacimba

V res siroki posodi na vrocem olju najprej poprazim cebulo.Ko zarumeni,jo odstranim v drugo posodo in pokrijem.Na isto olje vrzem korencek in paprike in mesam,da se lepo popece,spet prelozim k cebuli.Sledijo se melancana in bucke.Pomembno je,da se ne kuha,bolj prazi.Ce bi dali vse naenkrat,bi vsa zelenjava spuscala prevec vode.Ko imam vse to,dam nazaj v osnovno posodo,dodam cesen in petersilj,malo pomesam,dodam zacimbe in bos ze videla,da se zacne izlocati voda.Pokrijes in pustus se kake cetrt ure na minimum toploti,da se tekocina pokuha.Vcasih dodam kak pelat,pa ne prevec,da ne bi prevladal njihov okus.Zelenjava je se malo hrustljava.
Najlepse se dela v sirsi posodi,ali voku.Vazno je,da zelenjava tika dno.
Ce se ti zdi,da je tekocine premalo,lahko dodas malo p.omake Barilla ali Agnesi,,je okusna.Variacij je veliko.VCASIH DAM MALO KAPER,ZELENEGA VLOZENEGA POPRA IN CRNE OLIVE.
Tudi to je dobro pri mesu ali ka testeninam ali kar tako,mrzlo ali toplo.

Saj vse skupaj ni nic posebnega,mi imamoto radi in poleti skoraj vsak dan na mizi.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Aha, torej peperonata omaka nima feferonov 🙁

No, še vednoprosim koga, če pozna kakšen recept za feferonovo omako. Aja, pozabila sem napisat, da je bila tista omaka iz restavracije hladna.

metka

Ce se nisi, poglej tukaj

mogoce bos nasla to kar isces. Jaz recepta zal ne poznam.

lp, maja

<http://majuska.moj-album.com/>

Metka, hej!

Saj je tudi s feferoni, pac karkoli so imeli ljudje na vrtu. Moja nona je imela samo podolgovate , bolj ozke “peverone”, kot je ona rekla:) In kaksen je tudi kar ” ujedal” – pekoc, da smo se jih otroci malo bali. Seveda je nona se malo tega pritaknila:) Mora biti nekoliko pikantno.

Zdaj nas verjetno bolj privabijo ti mesnati. Kar napravi s feferoni; postopek je enak. Sem sla se enkrat preverit recept v it. kuharico. Malo kaper ne skodi.

Tudi meni hladna bolj tekne.

Lep pozdrav Babi

Babi, strokrat ti hvala. Majuska, tebi pa tudi za tvojo prijaznost.

Lep, sončen dan!

metka

Babi, hvala za nasvet o pohanih jajčevcih.

lp, pri nas v Ljubljani se je ulilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close