Pohajkovanje po SLO
Jaz sem se vžgal za pohajkovanja na razdalje +20km.
Torej iščem sopotnika ali sopotico za pohajkovanje od Sežane do Trstelja (643m), Kras. Pot je ravna, dolga okoli 30km in vodi iz doline v dolino. Potrebovala bova cca 12ur. Te kraje poznam, saj sem lokalc. Za vrnitev na izhodišče bom zrihtal prevoz.
Zaželjena je predvsem obutev in kondicija. Če omagaš pred koncem, boš počakal/a na prevoz.
V poštev pride tudi skupina maks. 4 ljudi.
Menjava plana. Odločil sem se za potep na Slavnik (1020m) iz Sežane. Predno sem odšel na pot sem se pozanimal, katero pot uberejo paninci PD Sežana na nočnem potepu na Slavnik, vendar sem se jaz odločil drugače. Torej pot je bila taka: Sežana – Lipica – Kokoš (670m) – Vrhpolje – Kozina (VIdem) – Slavnik – Podgorje, po karti Slovenska Istra 1:50.000. Vsako uro sem naredil pavzo 15min. Hodil sem 7ur in prehodil cca 30km.
Seveda pohod iz Sežane na Trstelj je še vedno v mislih.. .
@Polde: ne, Železna vrata so mi malenkost spoti. Na Trstelj se bom povzpel iz Lipe.
V glavnem, pot je že začrtana in potekala bo tako: Sežana – smetišče Sežana – Kreplje, pod Žekancem v Pliskovico – Volčji Grad – Preserje pri Komnu – po asfaltni cesti v Ivanji Grad – Lipa – Trstelj.
Pot do Pliskovice dobro poznam, ostale dele poti bom prehodil po karti. Po asfaltni cesti bom hodil vsega le 2 – 3 km, večinoma pa po makadamskih cestah in pešpoteh. Razmišljam, če bi vseeno zavil v Komen, kjer si bom napolnil flaše in okrepčal v trgovini. No, nima veze. Sedaj dežuje, zato se bakterije v lužah še ne razvijajo in nič ni boljšega kot srkati iz sveže, mirne luže v položaju skleca. hehe
Še vedno iščem nekoga, ki bi z mano prehodil pot Sežana – Trstelj.
Karl, čestitam. Samo tam v Ivabji grad si mi nekam zašel!? Kraševi bi rekli, da greš okoli riti v žep.Zakaj pa ne bi se držal Pliskovica Komen, Sveto in po tisti makadamski poti si takoj v Lipi in potem gas na vrh! Upam, da je še tista cesta, je nisem šel pogledat že res dolgo!!!
Srečno in ne pozabi na Trstelju pogledat čez hrib k našim sosedom Vipavcem.
Forum je zaprt za komentiranje.