Pogreb jutri – dilema
Prosim za nasvet.
Jutri popoldne bo pokopan možev stric, na pogreb greva seveda oba. Vem, da boste rekle, da je neprimerno, da se ob tem ukvarjam z garderobo, ampak kaj hočemo, to paš spada zraven. Oblekla bom daljše črno krilo, primerno za vse letne čase, zgoraj že kakšno bluzico ali majo, moja dilema pa je: najlonke da ali ne? Če obujem salonarje, so najlonke verjetno mus, lahko pa bi dala gor le odprte sandale – ampak spet ne vem, ali so odprti sandali primerni za tako priložnost? Na krilo paše oboje – je pa v osnovi bolj elegantno, ne ravno poletna varianta.
Bi prosila za kakšen stilski nasvet ali izkušnjo, hvala!
Ker je črna barva, barva žalovanja v našem okolju, se mi zdi dejansko edina primerna za zadnje slovo, da se poslovimo od pokojnega. Pa ne glede na to, ali ti umre mama, otrok, brat, ali pa neka oseba v osemindvajsetem kolenu, ali ‘le’ sosed, sodelavec, vsi so ljudje in spoštovanje gre vsakomur.
Da se pojaviš kot nek firbec, oblečen v klovnovske krneki barve, minikiklco, majčko brez rokavov, se mi zdi skrajnje nespoštljivo, da ne rečem še kaj hujšega…
Glede obutve pa ne rabiš met najlonk, odprti sandali so povsem primerni, ali kakšne balerinke, da ti bo bolj udobno.
Res mi je mimo, da se človek pred pogrebom ukvarja z garderobo. In če bo zgledal bolj ali manj elegantno.
Glih v rdečem al pa roza je res malo mimo pojavit na kateremkoli pogrebu, obvezna črnina je pa po moje tud že pase. Nekaj umirjenega, da glih ne bodeš v oči, pa temperaturam primerno.
Itak je moje mnenje, da človek ne žaluje navzven, z barvo obleke, ampak v sebi.
Najlonke vsekakor odpadejo ker ti bo res prevroče. Moja izbira bi bila vsakakor temne cunje, morda hlače kjer si lažje privoščiš udobne čevlje kljub temu da so malo odprti in v kombinaciji umirjene majčke ali bluzice.
Mislim, pa da ljudje niso več tok strogo v črnini kot so bili še posebi poleti. Pobrskaj v omari če imaš kako elegantno/športno oblekco do kolen in brez rokavov.
Ja, pa pri nas skoraj nimaš več kje bit dama :)[/quote]
Dama si zaradi sebe in iz spoštovanja do sebe.[/quote]
Ah, prosim no. A zdaj bomo pa pri 35 stopinjah sredi poletja v klobukih, rokavicah in najlonkah, da bomo “dame”? Potem se lahko od vročine samo še prav po filmsko zložiš po tleh med pogrebom in se bo “damskost” povsem izrazila. Da ne omenjam, da bo samospoštovanje potem še veliko večje… 🙂
Dama si zaradi sebe in iz spoštovanja do sebe.[/quote]
Ah, prosim no. A zdaj bomo pa pri 35 stopinjah sredi poletja v klobukih, rokavicah in najlonkah, da bomo “dame”? Potem se lahko od vročine samo še prav po filmsko zložiš po tleh med pogrebom in se bo “damskost” povsem izrazila. Da ne omenjam, da bo samospoštovanje potem še veliko večje… :)[/quote]
Sej ni noben rekel, da je treba bit dama za na pogreb. Je avtorica sama začela spraševat, če mora bit v najlonkah, ker je kao bolj elegantno. Pol je pač tema prišla na dame…
Sandali bodo čisto v redu!
Pa dajte no, ste hecni. Malo gledaš na priložnost, malo pa tudi na sebe. Ko smo januarja imeli pogreb, smo imeli oblečene kar nekaj plasti, vmes tudi nekaj ne-črnega. Saj dejansko ni bilo časa iti po drugo garderobo. Pa je bilo seveda vse ok, samo da nas ni do kosti premrazilo.
Če je pa vroče pa gledaš, da ti res ne bo kaj slabo, kar se hitro zgodi, če stojiš pri miru, vročina, veliko ljudi…
Kar brez najlonk. Bo vroče jutri.
Razen tistih zelo ozkogledih in zadrtih, se mi zdi da ostali kar tolerirajo, če nisi v črno oblečen. Pravzaprav je moje mnenje, da to kako si oblečen na pogrebu nima veze z nobenim spoštovanjem do pokojnika. Okej, v kakšnih ultrakratkioih hlačklah seveda ne. Normalno in spodobno, tega se je treba držati.Je pa treba vzeti v obzir tudi temperaturo. Za kakšne starejše ki so zelo občutljivi se mi zdi popolnoma butasto da so oblečeni v srajco in reklc pri 34 stopinjah.
jaz bi imela nekaj črnega, brez štunfov in odprte čevlje.
Edino kar je prepovedano na pogrebih, je rdeča barva, ker je to barva veselja -pa tud v rdeči vidiš kdaj kak biser.
Kar se pa tiče balerink pa je takole, da pristajajo samo skladno grajenim vitkim osebam, če so le te majhne, morajo bit res suhe, če pa velike, pa nič manj. Če si balerinke obuje nasedena gospa, so ji bolj v minus kot plus, ne glede na udobje.
Forum je zaprt za komentiranje.