Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pogovor s terapevtom o konkretni osebi

Pogovor s terapevtom o konkretni osebi

Ali se s terapevtom res ne smeš, ni primerno, pogovarjati o konkretni osebi, ki jo on slučajno tudi pozna (ne hodi pa k njemu na terapijo), tebi pa povzroča kar konkreten stres in neprijetne občutke?

Odgovor na objavo uporabnika
Ena830, 15.08.2025 ob 01:30

Ali se s terapevtom res ne smeš, ni primerno, pogovarjati o konkretni osebi, ki jo on slučajno tudi pozna (ne hodi pa k njemu na terapijo), tebi pa povzroča kar konkreten stres in neprijetne občutke?

Pozdravljena,lahko se pogovarjaš. Zato so tam.

Ona893, 15.08.2025 ob 01:44

Pozdravljena,lahko se pogovarjaš. Zato so tam.

Rekel mi je, da se lahko o meni in mojih odzivih, ne pa o konkretni osebi. Vendar bi meni to veliko pomenilo, oddajnila bi si. Tako bo pa kar mekaj v zraku. S to osebo bi rada zaključila in sama ne zmorem (ni partner).

Ena970, 15.08.2025 ob 01:52

Rekel mi je, da se lahko o meni in mojih odzivih, ne pa o konkretni osebi. Vendar bi meni to veliko pomenilo, oddajnila bi si. Tako bo pa kar mekaj v zraku. S to osebo bi rada zaključila in sama ne zmorem (ni partner).

Terapevt pomaga postaviti na noge TEBE, ne pa sveta okoli tebe. A ni logično?
Zato se pogovarjaš o sebi, svojem odnosu in občutkih in te analiziraš, ker si TI tista, ki moraš kaj pri sebi spremeniti, ne pa drugi za tebe in zaradi tebe.
Pravo vprašanje je torej, zakaj TI ob nekom doživljaš, kar pač doživljaš, neka druga oseba je lahko samo primerek človeka, ki v tebi neke občutke sproža, ne pa tisti človek kot celota.

Če ti je tak človek moteč, se pač moraš naučiti, kaj boš naredila, da ne bo neugodno vplival na tebe. Ker si morda na naslednjega tudi enako dojemljiva, pa na naslednjega in tako dalje. A boš torej hodila k terapevtu enega po enega obdelovat?
Ali pa misliš, da je terapevt nekaj namesto babje čvekrunde, kamor greš znance obirat?

Kdo ima težavo?, 15.08.2025 ob 08:09

Terapevt pomaga postaviti na noge TEBE, ne pa sveta okoli tebe. A ni logično?
Zato se pogovarjaš o sebi, svojem odnosu in občutkih in te analiziraš, ker si TI tista, ki moraš kaj pri sebi spremeniti, ne pa drugi za tebe in zaradi tebe.
Pravo vprašanje je torej, zakaj TI ob nekom doživljaš, kar pač doživljaš, neka druga oseba je lahko samo primerek človeka, ki v tebi neke občutke sproža, ne pa tisti človek kot celota.

Če ti je tak človek moteč, se pač moraš naučiti, kaj boš naredila, da ne bo neugodno vplival na tebe. Ker si morda na naslednjega tudi enako dojemljiva, pa na naslednjega in tako dalje. A boš torej hodila k terapevtu enega po enega obdelovat?
Ali pa misliš, da je terapevt nekaj namesto babje čvekrunde, kamor greš znance obirat?

Kaj bi pa naredila, če terapevt te osebe ne bi poznal? A potem pa ne bi mogla “odložit” svojega bremena al kaj?

Vidiš, zato pa imamo mon! Pa tu sem zašimfaj, mi ti bomo pa dali nasvet, da ga/jo odjebi, pa je problem rešen.
Saj veš-z enim klikom udobno iz domačega naslanjača ?

Ne smeš tega, ne smeš onega, lahko pa plačuješ. Pozabi na terapevte.

Dobra416, 15.08.2025 ob 09:16

Ne smeš tega, ne smeš onega, lahko pa plačuješ. Pozabi na terapevte.

Noben čarovnik ne more pomagat, če nočeš nasveta.
Vsi psihiči si domišljate, da se mora svet vam prilagajat, ne pa vi sebe nastavit na preživetje. Vi bi po vaše in pika. NOČETE spremeniti tistega, kar delate narobe.

Moderna psihiatrija pa krasno služi na vas in vam še podpira te neke vaše silne travme in stiske in kaj še imate nekih jamrov. Pa težko otroštvo, pa travmatične izkušnje pa taki tralala. Pa bogi bogi bogi. Do neskončnosti žrtve in pomoči potrebni, zato se pa služi na vas. Ure terapevtov in tone pomirjeval.
My ass!

Skupaj se poberite, delat se spravite, prekinite navade, ki se izkažejo za neugodne in amen. Če nočete poslušat, kaj je za naredit, se pa jebite, pa ne jamrajte. Ne bo noben namesto vas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close