pogostitev za roj.dan???
V kratkem bom praznovala 30 rojstni dan in ne vem kaj naj pripravim za pogostitev prijateljev, ki jih bom povabila domov. Starši bodo povabljeni na kosilo, to si bomo že kaj zmislili, prijatelji pa popoldan in bi rada pripravila poleg sladice še nekakšno zakusko, ki pa naj ne bi bil narezek.
Imate kakšne ideje? Mogoče kakšni namazi, ima katera kakšne recepte???
Hvala za pomoč, Pika
Živjo!
Če ni skrivnost, kdaj pa ga imaš?No jaz bom tud kmal praznovala roj. dan in sicer 23.11. Hja tudi jaz razmišljam, da bi povabila starše na kosilo za prijatelje pa bi naredila obložene kruhke. Ne kompliciram preveč, saj pri narezku ostane veliko več kot pa pri obloženih kruhkih. Tu ni potrebno gledati, da je glih lepo naloženo. Bolj je nametano , bolj pisani lepši so.
Lep dan in upam, da sem bila kaj v pomoč.
Evo par idej:
Namazi:
-tatarski biftek +maslo
-ribji biftek (namesto mesa so tune, ostalo isto)
-koški lososa na popečenm kruhku, pokapanim z olivnim oljem ali maslom
-šunka, sir, k.smetana, žlička gorčice seseklajš, zmešaš, nadevaš na kruhke in v pečico da se zapeče;
-tuna, česen, maslo seseklajš, zmešaš, nadevaš na kruhke in v pečico da se zapeče;
Zelenjava, sir:
-paradižnik z mocarelo, pokapan z ol.ljem in posut s svežo baziliko
-več vrst sira v kombinaciji z olivami in orehi
-več vrst kisle zelenjave(kumarice, feferone, paprike,gobice,olive,čebulice,….)
-razne solate s testenin ali rižem
Potem pa še kakšen narezke v stilu pršut, panceta, vratnik z melono. Pa seveda kaj sladkega, npr. sacher torto.
TO je to preprosti, hitro in zelo okusno.
LPT
Mi imamo zabavo v soboto ko pikica praznuje 2 rojstni dan. Povabljenih bo 16 odraslih in 16 otrok. Se pravi, da bo kar velik žur.
Že cel teden se ukvarjam kaj narediti za pojedino (narezek izključen) na koncu pa sem sklenila in sicer:
pohani zrezki, odojek in pečen piščanec
makaronova solata ter mešana (paradajz, paprika, melancane, bučke….)
torta
in za otroke tako željena pizza
sadje
pa še kakšno domače pecivo
Skratko pestro in niti ne preveč zahtevno
…..in na litre cvička (sory soka)
Forum je zaprt za komentiranje.