Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pogostitev-prosim pomoč

pogostitev-prosim pomoč

Prosim, če mi lahko pomagate z nasveti. Prirediti moram “žurko – piknik” za nekaj več kot 30 ljudi. praznovali bomo okroglo obletnico. Ne bo mogoče peči zunaj, ker bo takrat že preveč hladno, zato žar in podobno ne pride v upoštev. Povabljeni bodo ljudje stari od 25-40 let. Rada bi, da bi bila ponudba hrane samopostrežna. Vse skupaj naj bi se dogajalo v enem velikem prostoru, zraven bo še glasba. Kaj naj ljudem ponudim, da ne bo vedno samo pohanje, oddojek, francoska solata in pečenka.

Vsaka ideja je zelooooo dobrodošla.

Kakšne pa so vaše izkušnje s tem. Rada bi, da bi bili vsi siti, veseli in rekli kaj lepega o izvirnosti ponudbe hrane oziroma jo pohvalili.

Hvala!!

malo sem listala nazaj in opazila, da je še ena Zala. Se opravičujem in spreminjam IME. Prosila pa bi tebe in vse ostale, za čim več receptov za bilokakšne namaze.
Pa tudi ostalih receptov ne poznam, razen za navadne sirove pitulice.

Narezki so vedno dobrodošli, pa naredi recimo kaj tematskega, npr. lovski večer in pripraviš lovsko kuhinjo, ali pa mediteranski večer, italijanska kuhinja, morska kuhinja, kitajska, ….

Seveda je to odvisno od tvojih finančnih zmožnosi.

V kolikor se odločiš za kaj tematskega, ti svetujem tudi vse ostalo obarvano s to temo. Pozabi na navadne krožnike, ti jih odsvetujem, kupi plastične ali papirnate, kozarce,… (vse ista tema).

Na mizo daj okraske, npr. če bo tema jesen, daj kako posušeno listje, gozdne plodove, lahko jih tudi sama narediš iz fimo mase. Malo se potrudi, pa lahko narediš tudi obročke za papirnate serviete.

Npr. lahko prižgeš kako svečko, pa tudi njo pobarvaj tematsko.

Kaj bolj točnega ti pa lahko povem takrat, ko mi boš zaupala kje misliš praznovati, koča, dnevna soba,…

V kolikor ti je všeč tematska ideja, mi sporoči katera, pa ti bom bolje svetovala tudi pri izbiri hrane.

lp

Poleg pitulic in narezkov, ki ti jih tudi jaz svetujem, lahko narediš tudi razne namaze. Npr.: tatarski namaz, šunka – sir (50 % šunke 50% sira Philadelphija zmiksaš), tunin namaz (tuna, kapre, majoneza – zmiksaš). Ta tunin namaz uporabim tudi za Vitel di ton (ne vem, kako se napiše – pomenilo pa bi teletina s tuno). Narediš telečjo ali pa svinjsko pečenko. Ko je čisto mrzla, jo zrežeš na tanke rezine, ki jih zlagaš po plasteh in namažeš s tem namazom. Mislim, da boš tudi paradižnike še dobila. Manjše zrele paradižnike zrežeš napolovičke ali četrtine in jih obložiš s tuno. Uf, sem se razpisala. Naj se še kdo kaj spomni.
LP

Hej!

No, jaz sem pa debelo pogledala, kaksno okroglo obletnico praznuje Zala
( brucka) ali za koga pripravlja, ko je pa ravnokar zaorala v resen studij medicine. In si mislila: Dobra je, da se se tega loteva:)))

Ajda, pozdravljena na forumu Babi

Kaj pa če bi pripravili kakšno enolončnico, npr. pasulj, divjačinski golaž, tudi pašte oz. testenin na razne načine bi se vsi razveselili. Zraven pa še nekaj vrst solat in seveda več vrst peciva.

Zamesi kvašeno testo za kruh in ga razvaljaj kot za potico. Potem pa naloži nariban sir in na majhne košče narezane salame ali pršut, dodaj začimbe in sesekljan posušen paradižnik ter olive. Vse skupaj zavij kot za potico in speči. Postrežeš pa malo mlačno ali pa hladno. Je zelo dobro in dekorativno. Pa ni težko prijeti v roko.

Pri nas gredo v prometu tudi polnjene francoske štruce. Izdolbeš, nadevaš z nadevom iz kuhanih jajčk, masla, kislih kumaric, sira, salam in izdolbene sredice. Pripraviš že prejšnji dan in hraniš v hladilniku.

Moj sosed je za pogostitve vedno spekel prebranac. V velikih količinah (normo je imel cca 5 kg) in prav počasi. Ga je pričel pripravljati že dan pred zabavo. Bil je božanski. Smo navadno sedeli okoli posod dokler ga ni zmanjkalo. Zraven pa samo različne vrste kruha in pijača.

Zdravo!

Sama se ravno pripravljam za fešto – bodo sicer 2 in kombiniram jedilnike.
Če ti ne bo prepozno, bom poročala tam okrog 25. oktobra.

Za prijatelje bo verjetno bolj morsko obarvana kuhinja, za ostalo “žlahto” pa nekaj divjačinskega. Točno pa še ne vem. Ker vsi pričakujejo, da pri meni jedo vedno kaj novega, bom morala še malo pomisliti. Sigurno bom pa “sprobala” kruh od Sončka.

Lep dan! ( Mi se umikamo iz zatohlik pisar, saj imamo “teren” na sporedu..- jupi..)

A,ja. Še eno idejo imam, ki jo jaz pogosto uporabim. Nekaj podobnega pitulicam oz. tej zgoraj omenjeni ” potici”. Testo zapico +razvaljam, namažem z paradižnikovov omako, origano, zmiksano šunko in sir.To zrolam in režem rezine, ki jih ploskoma polagam v pekač. Potem šele spečem. Rečemo jim pizzete in so zelo priljubljene na takih feštah. Boljše so tople. Jih pa ponavadi pripravim prej in sproti pečem.

Dogajalo se bo konec novembra ali v začetku decembra v lovski koči. Pra bi mi prišli kakršnikoli namazi. Kaj mislite da bi bilo bolje (poleg ostalega)pečen kozliček ali oddojek. Dala ga bom speči nekam, kjer to oboje zelo obvladajo. Ostalo bom naredila doma. Samo narezki bodo malo premalo, saj naj bi stvar trajala dolgo v noč. Glede teme pa ne vem, če bom uspela spraviti toliko stvari skupaj, ki bi pasale na eno temo. A ima katera kakšno idejo, kako postreči meso na kakšen poseben način, rada bi tudi kakšne posebne solate in razne načine priprave zelenjave, ki se lahko postrežejo hladne, saj ne bo možnosti gretja hrane.

malo poglej-pojdi na iskanje. raznih solat in namazov je bilo res veliko. odloci se priblizno kaj, …pa ti bomo se kaj svetovali. lp petra

Ola !

Meni je ta solata zelo dobra :

Riževa solata s curryjem

2 skodelici kuhanega riža
1/2 čebule
3 žlice olja
1-2 žlički curryja
2 jabolki
2 banani
2 kisli kumarici
1 paprika

za marinado :
1 dl majoneze
1 dl jogurta
1 žlica limoninega soka
2 žlici olja
sol, muškatni cvet, sesekljan drobnjak ali peteršilj

Drobno sesekljano čebulo prepražimo na olju s curryjem. Olupljena jabolka narežemo na majhne kockice, banani na rezine, kumarice na tanke palčke, papriko pa na tanke kolobarje. Vse to stresemo k čebuli, popražimo in zmešamo s kuhanim rižem. Vse skupaj prelijemo z marinado, premešamo in pustimo na hladnem eno uro. preden ponudimo potresemo s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem.

Lp, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close