Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pogodba za nedoločen čas z poskusno dobo

Pogodba za nedoločen čas z poskusno dobo

Dober večer.

Kmalu mi poteče pogodba za nedoločen čas z poskusno dobo 6m. Mislim, da mi ne bodo podaljšali.

V kolikor mi ne podaljšajo ali mi v tem primeru pripada nadomestilo ali ne?

Če kdo ve hvala, Lp.

Pogodba za nedoločen čas traja dokler te ne odpustijo in je ni treba podaljševati. Če te odpustijo, ti pripada nadomestilo, če izpolnjuješ še ostale pogoje glede predhodne zaposlitve ali starosti.

Ja, ti pripada. Če seveda imaš kaj delovne dobe. UPam, da ne samo 6 mesecev?

Če pa daš sam odpoved, ne dobiš nič.

Verjetno ga bodo odpustili iz poslovnih razlogov. Takrat mu ne pripada nobeno nadomestilo.

Odgovor na objavo uporabnika
ja ti pripada, 17.02.2022 ob 19:10

Ja, ti pripada. Če seveda imaš kaj delovne dobe. UPam, da ne samo 6 mesecev?

Če pa daš sam odpoved, ne dobiš nič.

Imam 9let delovne dobe nikoli prekinjeno.

Mislim da mi na bodo podaljšali po poskusni?

Ja, potem ti pripada. Ne vem koliko, ampak po 9 letih, je verjetno že kar nekaj mesecev.

Pa, če ti poskusna doba poteče in ne podaljšajo, to ni po krivdnem razlogu. Vseeno pa pazi, da imaš ustrezne papirje, da ne bo na zavodu kakih težav. To si prej preberi kaj točno rabiš za zavod.

ja ti pripada, 17.02.2022 ob 19:18

Ja, potem ti pripada. Ne vem koliko, ampak po 9 letih, je verjetno že kar nekaj mesecev.

Pa, če ti poskusna doba poteče in ne podaljšajo, to ni po krivdnem razlogu. Vseeno pa pazi, da imaš ustrezne papirje, da ne bo na zavodu kakih težav. To si prej preberi kaj točno rabiš za zavod.

Hvala

RokS, 17.02.2022 ob 19:00

Dober večer.

Kmalu mi poteče pogodba za nedoločen čas z poskusno dobo 6m. Mislim, da mi ne bodo podaljšali.

V kolikor mi ne podaljšajo ali mi v tem primeru pripada nadomestilo ali ne?

Če kdo ve hvala, Lp.

pogodba za nedoločen čas velja za nedoločen čas, se ne podaljšuje.

Imaš pa poskusno dobo, ki jo lahko ne opraviš – ampak to morajo opredeliti točno zakaj, nisi opravil poskusne dobe, če je nisi. In očitki morajo biti dokazljivi.

Kaj si pa zajebal? Bil kar naprej na bolniški?

:))

Če opredelijo že prej poskusno dobo, samo napišejo lahko, da z njim niso bili zadovoljni, ni treba nič v detajle razlagat zakaj. Razlagat moraš, če hočeš nekoga odpustiti zaradi nesposobnosti itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close