Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pogodba o preuzitku

Pogodba o preuzitku

Pozdrav!

Ali se nepremicnina pridobljena s pogodbo o preuzitku lahko proda pred smrtjo tistega, ki je nepremicnino s to pogodbo predal ( preuzitkarja)?

mama zivi z menoj v moji nepremicnini in tako bo ostalo do njene smrti, vendar ker se zdravi za hudo boleznijo in potrebuje drage pripomocke in dietno hrano bi to stanovanje prodala, ker sama nimam dovolj denarja za nakup vsega tega.

Ja, pri tej pogodbi se lastninska pravica prenese takoj, a kam boš dala mamo, pod smreko?

Oprosti, sem prehitro prebrala, mamo imaš pri sebi, ti pa bi njeno stanovanje prodala, ja lahko, pri tej pogodbi postaneš takoj lastnik, to se pravi, da je že tvoje in ga lahko prodaš.

kot sem napisala ze zgoraj moja mama ze sedem  let biva z menoj v mojem lastniškem stanovanju tako, da pod smreko ji vsekakor ne bi treba iti.

Lahko ja, verjetno ima samo prepoved odtujitve tako, da bo morala podpisati izbrisno dovoljenje.

ja, prepoved odtujitve res ima. kaj pa ce mama ni v stanju potovanja do notarja? njej so dejansko steti zadnji dnevi na zemlji, zato pa bi rada cimprej prodala, da pridem do denarja, da ji vse skupaj vsa malo olajsam in nakupim vse kar potrebuje.

pa da ne bo kaksne pomote, stanovanje ni vredno vec kot trideset tisoc evrov in v tem sedmih letih odkar je pri meni sem ta znesek vsekakor odplačala ze veckrat, glede na to, da ze celih sedem let potrebuje posebno dietno hrano, ki je samoplačniska, napitke, razlicne samoplačniske medicinske pripomočke, masaze itd.., da ne bi kdo mislil, da se bom s tem okoristila.  ampak zaradi korone mi je enostavno zmanjkalo denarja, da bi to lahko se naprej sama financirala.

hvala vsem za odgovore

Odgovor na objavo uporabnika
vzajemnost, 16.06.2021 ob 15:38

ja, prepoved odtujitve res ima. kaj pa ce mama ni v stanju potovanja do notarja? njej so dejansko steti zadnji dnevi na zemlji, zato pa bi rada cimprej prodala, da pridem do denarja, da ji vse skupaj vsa malo olajsam in nakupim vse kar potrebuje.

pa da ne bo kaksne pomote, stanovanje ni vredno vec kot trideset tisoc evrov in v tem sedmih letih odkar je pri meni sem ta znesek vsekakor odplačala ze veckrat, glede na to, da ze celih sedem let potrebuje posebno dietno hrano, ki je samoplačniska, napitke, razlicne samoplačniske medicinske pripomočke, masaze itd.., da ne bi kdo mislil, da se bom s tem okoristila.  ampak zaradi korone mi je enostavno zmanjkalo denarja, da bi to lahko se naprej sama financirala.

hvala vsem za odgovore

Vsak notar pride tudi na dom, če se tako zmeniš. Mi imamo večkrat postopke, ko more na dom. Predhodno pošljem vso dokumentacijo v pregled nato pa ponavadi ob koncu delovnega časa gre še na teren. Doma rabiš veljaven osebni dokument pa vedeti mora kaj podpisuje.

Če ni več pri sebi pa je postopek precej bolj kompliciran, saj boš morala zadevo urejati predhodno na socialni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close