Podkožni mikročip
Teme ne odpiram zaradi same ankete, ampak zato, ker me zanima ali bi bili pripravljeni sprejeti vgradnjo takšnega mikročipa v zameno za navedene ugodnosti ?
Nikakor ne. Vendar pa, razvoj bo šel v to smer in nekoč bo tak čip nekaj tako vsakdanjega, kot je danes denarnica. Ljudje pač pograbimo vse, kar vsebuje besedo “napredek” oziroma “lagodnost”.
Se strinjam.
Še posebej za mlajšo generacijo, ki so rasli ob tehniki in računalnikih, bo to le kot neka dodatna oprema, ki bo omogočila lagodnejše življenje.
In če gledam, kaj vse družba sprejme samo zato, da sledi modnim smernicam, bodo ostali že zaradi tega, da ne bi izpadli zastareli, smešni ali bili prikrajšani za neke ugodnosti, ki jih bodo deležni tisti, ki so sprejeli nekaj “normalnega”, prav tako postali del napredne družbe.
Saj ga boste itak lahko prekrile s pudrom.[/quote]To bi bilo kaznivo, ker jo čitalc ne more odčitat….
Ej, če bi imeli čipe, pol ne bi mogli seksat vse vprek, ker bi ti zavrnilo neustrezen čip/kodo… 😉
Saj ga boste itak lahko prekrile s pudrom.[/quote]To bi bilo kaznivo, ker jo čitalc ne more odčitat….
Ej, če bi imeli čipe, pol ne bi mogli seksat vse vprek, ker bi ti zavrnilo neustrezen čip/kodo… ;)[/quote]
Ja valda bi uporabile puder. Kaj sta pa vidva mislila? Da bi sedela križem rok in čakala, kot dalajlama, Gospod je moj pastir in nič mi ne manjka? Đizs, ej … pa kaj je z vama? :)))
To bi bilo kaznivo, ker jo čitalc ne more odčitat….
Ej, če bi imeli čipe, pol ne bi mogli seksat vse vprek, ker bi ti zavrnilo neustrezen čip/kodo… ;)[/quote]
Ja valda bi uporabile puder. Kaj sta pa vidva mislila? Da bi sedela križem rok in čakala, kot dalajlama, Gospod je moj pastir in nič mi ne manjka? Đizs, ej … pa kaj je z vama? :)))[/quote]Ampak pol bi mela samo ti popudrano emšo na čelu, edina izjema…. 😉
To bi bilo kaznivo, ker jo čitalc ne more odčitat….
Ja valda bi uporabile puder. Kaj sta pa vidva mislila? Da bi sedela križem rok in čakala, kot dalajlama, Gospod je moj pastir in nič mi ne manjka? Đizs, ej … pa kaj je z vama? :)))[/quote]
Ali pa tudi ne. Kaj pa veš, lahko pride v modo in bi potem lahko še barvo izbirala, ki se bo ujemala z barvo čevljev.
Meni je pa hecno, ker take debate v vsakem brezveznem smrtniku ustvarijo iluzijo neke lastne pomembnosti in se takoj odzovejo z odgovorm: “ne, mene pa že ne bojo nadziral!” Kot da ima nekdo tak hud interes nadzirati navadne in predvidljive človeške ovce ter za to zapravljati milijarde evrov, dolarjev ali česarkoli. Kot da v vsakem od nas spi brezkompromisni revolucionar, ki lahko vsak trenutek eksplodira v vsem svojem potencialu. V resnici je velika večina nas navadnih konformistov, ki jih pod kontrolo držijo žene, možje, šefi na šihtu, mnenje sosedov in pravila lepega vedenja. Ni treba izumljati nobene tople vode in razvijati ne vem kakšnih dragih sistemov nadzora tistih, ki smo že s starimi tehnikami dovolj pohlevni in usrani. Tisti redki, ki niso, so pa že od mladih nog dalje v kartotekah, spet s pomočjo starih tehnologij nadzorovani in popisani. Sistem je takoj opozorjen na njih. Ni nobene panike.
Lahko gledaš tudi iz tega vidika. Kaj pa multinacionalke, ki bi želele vedeti čim več o potencialnem kupcu? Od njegovih najbolj skritih misli, norih idej, želja, pričakovanj…kaj vse bi dali za informacije, s katerimi bi prehiteli konkurenco na že tako nasičenem trgu. Film Paranoja prikazuje, kaj bi lahko npr. naprednejši mobilni telefon naredil že z malim človečkom. Zjutraj, ko bi odprl oči mu sploh ne bi bilo treba pomisliti kdo in kaj je:).
Nekaj je lepo in družbeno sprejemljivo ravnanje kot ga opisuješ ti, drugo pa poseganje v celotno intimo človeka.
Lahko gledaš tudi iz tega vidika. Kaj pa multinacionalke, ki bi želele vedeti čim več o potencialnem kupcu? Od njegovih najbolj skritih misli, norih idej, želja, pričakovanj…kaj vse bi dali za informacije, s katerimi bi prehiteli konkurenco na že tako nasičenem trgu. Film Paranoja prikazuje, kaj bi lahko npr. naprednejši mobilni telefon naredil že z malim človečkom. Zjutraj, ko bi odprl oči mu sploh ne bi bilo treba pomisliti kdo in kaj je:).
Nekaj je lepo in družbeno sprejemljivo ravnanje kot ga opisuješ ti, drugo pa poseganje v celotno intimo človeka.[/quote]
Vprašanje, kaj bi lahko multinacionalke še izvedele dodatnega o nas s temi podkožnimi čipi? Mi že tako v vsakem trenutku vlečemo s sabo različne izvenkožne “čipe” v obliki raznih plačilnih kartic, pametnih telefonov… Vsak dan prostovoljno prek teh reči ponujamo podatke o sebi spominskim terminalom, ki jih lahko obdelujejo. Ne vem, če lahko kakšna korporacija poveča svojo prodajo s tem, če izve še to, ob kateri uri grem srat? Ob teh debatah mi vedno pride v spomin zgodba o uličnem video nadzoru prek kamer. V Veliki Britaniji in drugih zahodnih evropskih državah je bila cela histerija postavljanja kamer vsepovsod v devetdesetih. Pri nas nekaj let pozneje. Človek ima občutek, da je na vsakem koraku sneman. Potem so pa recimo v Londonu in Parizu poskušali raziskati razne ulične rope, rope trgovin v centrih mest, pokritih s kamerami in je bil rezultat porazen. Večina kamer je bila pokvarjenih, brez nosilcev zapisa ali samo navideznih iz kartona. Mislim, da je bilo tudi pri preiskavi SKB ropa pri nas nekaj podobnega. Lastnikom se je zdelo enostavno predrago, da bi vzdrževali video nadzor. Koncept velikega brata se zdi marsikomu privlačen, ampak tudi precej košta. Pri denarju se pa vse neha…
Pri sistemu velikega brata je še problem, da če pride do neke situacije, kjer bi vsi ti posnetki prišli še kako prav, mora biti tako urejeno, da se direktno ne prepozna identiteta posameznikov. Torej je res vprašanje o smiselnosti, če recimo pri ropu ne smeš videti njegovega jasnega obraza, ker bi s tem ogrozil njegovo identiteto:)).
Podatki, zbrani na enem mestu, so seveda smiselni, ker kaj takšnega še ne obstaja. Še v zdravstvenem sistemu niso sposobni vse spraviti na eno kartico, kaj šele, da bi profil posameznika, z vso zgodovino, prednostmi in slabostmi, karakteristikami, projekcijami za naprej…obstajalo na enem mestu….meka:). To bo korak naprej k še večji omejenosti in nadzorovanju s strani elektronike.
Saj najbrž ne razmišljaš, da se bomo vozili z avtomobili le po tleh, a ne?:) Revolucije se dogajajo na vseh področjih. Vprašanje je, do kod bomo zdržali.
Marsikaj zlobnega bi se dalo tudi povedati o sami kvaliteti teh posnetkov, če že kamere vsaj delujejo. Večina teh posnetih zmazkov ni primernih niti za vzpostavljanje zelo prizanesljive definicije policijske države. Na tistem sranju človek niti samega sebe ne bi prepoznal. Ni čudno, da toliko teh posnetkov na you tube potem šaljivci podnaslovijo kot “alien cought on camera”, čeprav je bila zabeležena ena navadna, mogoče bolj štorasta Micka na poti v lokalni Mercator.
Se pa da te družbene pojave tolmačiti vsaj na dva načina. Dramatični pristop jemlje nadzor katastrofično resno, obup na nivoju Orwella, kjer je popoln nadzor zadnja faza razvoja človeštva v slepem črevu. Lahko pa tudi komično, kjer je nadzor nek malik, ki ga nihče ne jemlje preveč resno, ker ljudje enostavno nismo tako morbidni po naravi, da si ne bi na vsakem koraku popuščali in gledali skozi prste. Na koncu vsak zajeban režim izpade karikatura samega sebe. Vzhodni blok ni padel zaradi Wojtile, Walese, Solženicinov in podobnih kalibrov, ampak zaradi tega, ker se nikomur, niti stebrom sistema ni več dalo igrati farse. Vse skupaj je bilo že preveč absurdno, da bi se tudi najbolj resni pretvarjali, da jemljejo svoje vloge kot pristne…
Teme ne odpiram zaradi same ankete, ampak zato, ker me zanima ali bi bili pripravljeni sprejeti vgradnjo takšnega mikročipa v zameno za navedene ugodnosti ?[/quote]
LOL
Ja valda bi uporabile puder. Kaj sta pa vidva mislila? Da bi sedela križem rok in čakala, kot dalajlama, Gospod je moj pastir in nič mi ne manjka? Đizs, ej … pa kaj je z vama? :)))[/quote]
Ali pa tudi ne. Kaj pa veš, lahko pride v modo in bi potem lahko še barvo izbirala, ki se bo ujemala z barvo čevljev.[/quote]
Še to sem imela ves čas v mislih, da morava razčistiti…
Seveda se bo moral ujemati z barvo čevljev. Kaj si si pa ti mislil? In – je kaj narobe s tem?
Daj ubadaj se s čim moškim. Praskaj se po jajcih, štej svoje dlake … nekaj… karkoli že počnete…
Z ljubeznijo, Marg :))
Forum je zaprt za komentiranje.