Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Kmalu moram podaljšati vozniško dovoljenje. Dovoljenje je z omejitvami – 01.06 – torej vozim z lečami oz. očali. Pred enim letom sem šla na lasersko operacijo, tako da zdaj nimam več očal oz. leč, nimam dioptrije. Zanima me, ali moram na navadni zdravniški pregled in na okulistični, da dobim mnenje okulista? Ker je vse skupaj drago – pregled stane 30 evrov, okulistični pregled pa 40. Ko sem se naročila na zdravniški pregled, mi je sestra povedala, da rabim mnenje okulista. Rabim oba pregleda? Eden ni dovolj?
Če imate kakšne izkušnje?

Prvo mnenje okulista, z njim pa še na zdravniški pregled.

Mislim, da odgovori na monu niso verodostojni.

Jaz sem tudi mislila, da moram najprej k okulistu, in sem seveda šla in plačala. Potem pa mi je zdravnica rekla, da sem šla brez veze in da mi lahko tudi ona pregleda oči-zmeri morebitno dioptrijo. Dobila sem omejitev, 10 let. Ravno je minilo in sem šla samo zdravniku, izmwril je in rekel, da je dopteija majhna in nism dobila omejitve:) Je pa rekel, da smo tako vsi dolžni iti na ponoven pregled, če se nam stanje poslabša.

Upošteva se samo zdravniško spričevalo, ki ti ga izda dr. medicine, športa in dela. Noben okulist ali kdorkoli drug.

Vprasaj na upravni enoti. Če je dovolj okulist in če si iz lj, se na napotnico pri optiki krstic caka na pregled okoli 15 dni.

tocno tako. Podaljsala prejsnji teden na ue kranj. Lp!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close