Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika POD NUJNO! Rabim recept za jagodne muffine ali za jagodno crostatto!

POD NUJNO! Rabim recept za jagodne muffine ali za jagodno crostatto!

Ali pa za kakšen drug enostaven recept za pecivo z jagodami (do jutri – za cca 25 oseb)! Ena popotniška skupinca gre mimo naše hiše pa jih bom častila s kofetkom, da pa bo ta bolj sladek – bi pa še nekaj okusnega zraven ponudila!

Prosim in hvala!

Nekaj kar nisi še nikoli provala, pa kar za 25 ljudi? Jaz bi uporabila kak preizkušen recept.
O jagodnih pecivih pa je bilo prav med zadnjimi posti veliko napisanega.

Draga Ivka!

recept za crosttato je sledeč:

samo jabolke nadomestiš z jagodami… če želiš bolj kompaktno smetanovo maso (da bolj zakrkne), pa ti predlagam še da v smetanovo mase vsipaš še 1 vanili puding v prahu.

v bistvu ti za 25 ljudi ustrezata 2 velika pekača crosttate…, oz. 2 pravokotnika zamrznjenega listnatega testa.

lp
Nika

Za mafine pa lahko vzameš katerikoli recept (osnovni) kjer je sadje in pač narežeš notri jagode. Če je v receptu jogurt lahko navadnega nadomestiš s sadnim – jadonim, tako dobiš še bolj intenziven okus.

jzst – glede peke nepreizkušenih stvari – meni vsako pecivo prvič rata najbojlše! Verjetno zato, ker natančno sledim receptu, drugič bi pa že kaj po svoje delala :-)). Sama bi se to upala narediti. Pa četudi za 25 ljudi 🙂

Ja, saj tudi meni prvič v glavnem rata, a za vsak slučaj… Ko poskušam kaj novega (razen, če je to samo za nas) imam vedno zraven še kako stvar – za vsak slučaj. Ničesar ne maram prepustiti nakljućju in ne želim se pokazati v slabi luči. Ufa. Blablabla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close