počitnice ????
Aprila smo dobili novo diplomirano sodelavko. Zdaj, ko vsi planiramo dopuste, je vprašala, koliko imamo počitnic ?…rekli smo, da imamo le dva tedna dopusta vsak čez poletje, ona pa le par sorazmernih dni.
Vsa nesrečna se je začudila, kaj, a nič več kot dva tedna ?????
No, se bo že navadila, da se tudi v poletni8 vročini hodi delat, ampak smeha pa je bilo zaradi nje za ves mesec…..
to je nekaj takega….. za nas, ki delamo že 10 ali 20 let , zelo smešnega. Še nihče ni od zaposlenih vzel 2 mesečnih počitnic…..ha ha
Ja, zaposlenih pa nas je res malo in opravlja vsak svoje delo in ga nihče ne nadomešča. In dokler ni delo končano, ni dopusta v stilu “nema odmora dok traje obnova”
Ja tega se bo morala naša diplomiranka kar navaditi.
to je nekaj takega….. za nas, ki delamo že 10 ali 20 let , zelo smešnega. Še nihče ni od zaposlenih vzel 2 mesečnih počitnic…..ha ha
Ja, zaposlenih pa nas je res malo in opravlja vsak svoje delo in ga nihče ne nadomešča. In dokler ni delo končano, ni dopusta v stilu “nema odmora dok traje obnova”
Ja tega se bo morala naša diplomiranka kar navaditi.[/quote]
V bistvu zdej ne razumem čist dobro – a je mislila, da imate po 2 meseca dopusta ali recimo po 3 tedne??
Ker s 3 tedni je pač čist normalno, za 2 meseca pa količinsko noben ne pride skoz (razen kakšen tik pred upokojitvijo)
A to je njena prva služba?
Uh ti si še pripadnica “stare garde”,…tebi bo šlo pri njej marsikaj “na smeh”. Uh, mal te fušija daje, kajne. Povem ti, dasi bila ti ista na začetku karierne poti.
Eh, aj, kaj češ, se boš kar morala sprijaznit :)))))))))))))))))
no ja, imam že deset let delovne dobe in mi niti slučajno ni za počit smešno, da bi imela samo dva tedna dopusta poleti.
no ja, imam že deset let delovne dobe in mi niti slučajno ni za počit smešno, da bi imela samo dva tedna dopusta poleti.[/quote]
nam pa je fulll smešno, da pričakuje 2 mesečne počitnice, ha ha ha sploh ne ve, kaj je to služba ….
no ja, imam že deset let delovne dobe in mi niti slučajno ni za počit smešno, da bi imela samo dva tedna dopusta poleti.[/quote]
nam pa je fulll smešno, da pričakuje 2 mesečne počitnice, ha ha ha sploh ne ve, kaj je to služba ….[/quote]
A ona je rekla, da pričakuje dva meseca počitnic ali je rekla, da ji je 2 tedna premalo? Ker 2 tedna dopusta, kar pomeni 10 dni dopusta, je res premalo za celo leto. A se ti ne zdi?
2 tedna je po mojem med julijem in avgustom. Med letom si pa lahko vzame še vsa ostali dopust.
Če ima prvo službo, ji mogoče ves dopust znese 20 dni, kar pomeni še pozimi 2 tedna in to je to za letos.
Je pa res grozno se privaditi na ta grozen delavski način življenja, če si bil prej študent, ko si s svojim časom razpolgal po mili volji.
Moja največja skrb, ko se se zapsolila je bila. A sedaj bom pa morala čisto vsaki dan hoditi v službo. Zdelo se mi je grozno, ko sem pomislila na to dejatvo, ki bo trajalo 40 let.
V preteklosti sem rada delal kakšna študenstska dela, a si vedno vedel da jih bo prej ali slej konec. To s službo pa ti voljo do življenja kar vzame.
Pa, da ne bo pomote, po nekaj letih dela sem seveda to tesnobo premgala in sedaj sem že čisto prepuščena toku in šefu na voljo kot se mu zazdi. Tudi letošnje poletje bom imela le 1 teden dopusta, ker ga bom ostalega koristila septembra ko bom otroka uvajal v vrtec.
Delam na občini, univerzitetna izobrazba, 21 dni dopusta. Se pravi 4 tedne. In če nekdo vpraša, da bi imel več kot dva tedna skupaj, se mi ne zdi prav nič čudno. Razen, če je ravno prišel, ker potem pa res ne more toliko naenkrat vzet.
Meni se zdi, da je tale diplomirana kar fejst boga, ker je med fovšljivci, ki ji zavidajo izobrabo. Saj zato je bilo tako poudarjeno, da je diplomirana? In zdaj njeni sodelavci samo čakate, da bo uboga novinka kaj trapastega zinila, da se ji boste posmehovali kako je neumna, čeprav ima diplomo, a ne?
Da bi ji pa pomagali, da se čim prej navadi službe pa seveda ne, ker vi se bojite, da bi bila boljša od vas.
Vau, kje v JU pa je to? Sicer mi matematika ravno ne gre, ampak, takole od oka je to skupno 4×5=20 dni + 5 dni = 25 dni + (za vse praznike en teden pomeni, da za novo leto, prvi maj, prvega novembra vsakič znova vzame 5 dni? če je tako, je to potem še 3 x 5 = 15), kar skupno da 40 dni dopusta??????? Poleg tega je pa blazno fino biti cca 2 meseca na bolniški, ja (seveda jo pa tudi kar tako na suho danes dobiš).
Ti polagam na srce, da v bodoče malo premisliš, kaj napišeš, res.
Vau, kje v JU pa je to? Sicer mi matematika ravno ne gre, ampak, takole od oka je to skupno 4×5=20 dni + 5 dni = 25 dni + (za vse praznike en teden pomeni, da za novo leto, prvi maj, prvega novembra vsakič znova vzame 5 dni? če je tako, je to potem še 3 x 5 = 15), kar skupno da 40 dni dopusta??????? Poleg tega je pa blazno fino biti cca 2 meseca na bolniški, ja (seveda jo pa tudi kar tako na suho danes dobiš).
Ti polagam na srce, da v bodoče malo premisliš, kaj napišeš, res.[/quote]
Malo je res pretiravala tale avtorica, prav veliko pa tudi ne. Če je javni uslužbenec star preko 50 let ima 34 ali 35 dni dopusta, če je sodnik pa 45. Tisti teden dopusta med prazniki ni 5 dni dopusta, saj so vmes prazniki. Mora pa vseeno biti ta oseba s toliko prostih dni ena “cvetka” ki si vzame še 2 meseca (ponavadi neupravičene) bolniške. Tudi jaz poznam eno tako, s šoloobveznimi otroci, ki gre vsake počitnice na neke terapije potem pa še na dopust, tako da njeni otroci ne rabijo ekstra varstva med poletnimi počitnicami.
Forum je zaprt za komentiranje.