Najdi forum

počitnice

Potrebujem vaše mnenje:
Družinsko se odpravljamo v Indijo v začetku prihodnjega leta. Otroci so stari 12,10 in 5 let. Po pogovoru z možem, s kolegico, ki živi v Indiji in gremo tudi k njej na počitnice, sva se odločila, da vzameva s seboj vse tri otroke.
Sedaj pa poslušam s strani mame (moje), da sva zelo neodgovorna do otrok, saj je potovanje do tja dolgo (bova že videla kako je na letališčih, da si ona ne predstavlja, kako bova vlačila kovčke in otroke,…) v glavnem, totalno me je zamorila.
Potrebujem mnenje izkušenih popotnikov, kako je potovati z otroci, je res tak križ? Otroci so samostojni in konec koncev res ne vidim težav.

Otroci so že tako veliki,da problemov ne bi smelo biti vi si kar privoščite in se ne ozirajte na mamino mnenje!

Otroci 12,8 in 5 let in midva z možem. Potovali smo v Ameriko. Prav tako smo šli k prijateljem. Na letalu ni bilo problema, tudi na letališčih ne. Smo se pa doma pogovorili, da veljajo na letališčih posebne razmere (se držimo za roke, na WC oz. kamorkoli gre vedno eden od staršev zraven, se ničesar ne dotikamo po nepotrebnem, jaz pa sem strašila z razkužilom za roke). Na letalu so se otroci zamotili s televizijo. Ko smo na letališču morali počakati nekaj ur na naslednji let, smo si našli bolj osamljen kotiček in smo počakali tam.
Še največji problem pri nas je bil potem v Ameriki, ker smo imeli težave s prilagajanjem na nov čas. Zbujanje sredi noči in take štorije. Po treh dneh smo bili že skoraj 100%.
Po treh tednih smo imeli podobne težave s prilagajanjem na čas ,le da v obratni smeri in veliko lažje premostljive, ker smo bili pač doma in nismo s tem nikogar motili.

Srečno pot.

p.s. Mene je bilo (bolj kot gripe) strah, da bo letalo padlo dol. In velika tolažba mi je bilo dejstvo, da potujemo skupaj.

“Letos poleti” kot bi brala sebe. Prav tako je tudi mene strah letenja, tolažim pa se tudi žal s tem kot si se ti 🙂 Ne gremo pa na potovanje po Indiji ampak v državico Goa, kjer so slamnate hiške in mivka.
Revščine jih ne bom peljala posebej gledati, čeprav bi bilo za naše otroke zelo poučno, da vidijo kako polne riti vsega imajo oz. imamo.

Otroci bodo dobili z vašim potovanjem en čisto nov pogled na svet, ki ga ne more dati nobena knjiga, revija niti TV ali računalnik. Potovanje si bodo zapomnili za vedno.

Pri nas smo se glede prtljage organizirali tako, da sta starejša otroka imela vsak svoj kovček. Najstarejša hčerka in midva z možem smo imeli še nahrbtnik (manjši). Itak smo vlekli preveč cunj s sabo. Najmlajši otrok ni nosil nič. So bili pa vsi trije zelo pridni (veliko bolj kot doma) in so naju z možem prijetno presenetili. Potovalno vznemirjenje in pridiganje doma je verjetno naredilo svoje.

Me prav zanima kako se boste imeli.

mi se vedno čekiramo tako, da dvignemo prtljago na zadnji postaji, vmes nosimo samo osebno prtljago, drugo pa ne bi smel biti problem,
skratka uživajte !

Če niste še nikjer bili, je Indija gotovo šok za otroke, še za večino slovenskih odraslih je. Drugačne razmere, način življenja bo predvsem vaju zmedel, otroci so po moji oceni, vsaj večja dva, kar prilagodljivi. Je pa res, da nekaj prispeva klima, pa nekaj drugačna hrana, ampak …. če bosta vidva zadovoljna, bodo tudi otroci. Pa dobro zdravstveno zavarovanje tudi človeku omogoči lažjo odločitev- Coris ali kaj podobnega. Pa predpriprava pa kakšna knjiga vodič po Indiji tudi ne bo škodila, bodo otroci imeli kar nekaj pričakovanj.

S prtljago pa takole: v skoraj vseh deželah sveta, posebej pa v Indiji, je toliko poceni obleke, da se le te ne vlači s seboj v velikih količinah, ampak kupi kar tam. Zato vsak od otrok en nahrbtniček, v katerem imajo svoje ljube predmete, vidva pa vsak eno veliko potovalno torbo/ kovček na kolesih, ki ga tako in tako sčekiraš na letališču in ga potem ne vlačiš več okrog.
Pa lepo potujte!

To sva sklenila že pri zadnjem potovanju v tople kraje (sicer sva šla samo midva brez otrok), da cunj nikoli več ne bova toliko vlačila s seboj. Tam sva nakupila majice in hlače, 100x cenej kot pri nas. Mož je rekel, da bo vzel samo plavutke in masko, zato, če boste kakšnega videli februarja v taki opravi, smo to mi :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close