Najdi forum

počitnice

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa razmišljamo, da bi si privoščili ( predvsem na prigovarjanje otrok 9in 12 let) polet z letalom in neke “sanjske počitnice”.

Tako je padla odločitev, da bo to skupno darilo naši družini za očkov 40. roj.dan. Kaj nam svetujete, do sedaj smo letovali samo na Hrvaškem.

Razmišljamo pa v tej smeri : Kanarski otoki, Bali, Djerba…
Pa nekako naj ne bi presegli 4000,00 EUR.

Lepo prosim za vaše nasvete, predloge in izkušnje..

To potovanje si bomo privoščili prihodnje leto marca, aprila ali pa še najraje
konec avgusta.
Povejte kako je tudi z vremenom takrat v teh krajih.

1000000x hvala
čista nevednica

Ej jaz vam predlagam Egipt. Tam si imate poleg ležernega poležavanja tudi veliko za ogledat. Jaz bi se še enkrat odločila za Sharm, ki ima velik koralni greben in toliko stari otroci šnorfajo, opazujejo ribice in podvodni svet praktično cel dan.
Morda se potem podate še na izlet v Kairo, Mojzesovo goro Sinaj….. skratka tam je veliko zgodovine, ki tudi otrokom pride prav v šoli.
Je pa tudi vreme primerno v marcu, aprilu….. praktično celo leto.

Jaz ti svetujem križarjenje….
Za otroke bi bila ladja neko posebno in najbrž novo doživetje……
Na ladjah je za otroke itak super poskrbljeno, tako da bi tudi vidva z možekom lahko uživala…..

ne vem če vam bi bila Djerba “sanjska” v primerjavi z drugimi “sanjskimi destinacijami ,je pa od navedenih variant cenovno najbolj ugodna, za otroke je lepo poskrbljeno vsi hoteli imajo organizirano animacijo, pa kakšen izlet , polet z letalom je najkrajši, ponudba športnih dejavnosti ob morju pestra , enodnevni izlet na rob puščave bi bil lahko tudi zanimiv, ogled krokodilje farme, hrana je ok

saj časa imate še dovolj , gotovo boste našli kaj lepega..

Od zgoraj omenjenih destinacij je “sanjski” kvečjemu Bali – pa tudi vsestranski je lahko: poležavanje, snorkljanje, potapljanje, izleti (od riževih polj do templjev),…., nenazadnje tudi nakupovanje :))
Življenje v Indoneziji je zelo poceni, kar se pa ne da reči za letalske karte.

Žal se bo verjetno treba odločiti za manj denarja in manj “sanjarjenja” ali pa več € in več…..

Aja – pa če želite “zapravljati” čas v hotelskih kompleksih je več ali manj vseeno ali bo to v Sharmu, na Djerbi ali na Kanarskih :((

Jaz bi šla pa mimo naštetih destinacij in sicer na mauritius. Sanjski otok, na katerega se da priti dosti poceni, z letalskimi kartami vred (glede na to, da ste štirje se pri kartah kar pozna). Karte dobiš po nekje 500 eur/os preko odklopa, odvisno kdaj bi šli, tudi po 400, če se odločite za pot ko je pri nas poletje tam pa “zima”. Tudi pozimi so temperature tam ugodne. Tam najamete bungalove ali kako vilo, najem le te pa ne stane dosti več, kot recimo app pri nas. Cene hrane tam pa so nekje na našem nivoju.
V poštev pridejo tudi druge azijske dežele, kot npr tajska, bali,…. Karte za bali so v primerjavi s tajsko še 1x dražje, življenje tam pa zelo poceni. Sezona na baliju je isto kot pri nas in cene julija, avgusta precej zrastejo, last minute opcij praktično ni in lahko računate na ceno karte po osebi ca 1000 eur.
Odvisno spet kaj bi radi. Moje cene temeljijo na ne-hotelski ponudbi..

se strinjam .. kako pa je z namestitvijo na Baliju pa za otroško zabavo je poskrbljeno?
poležavaš lahko tudi na Djerbi , Sharmu, Kanarskih na izlet tudi lahko greš, nakupuješ tudi lahko .. v čem razen kulturi se Bali tako razlikuje da mu rečemo sanjski .. info iz lastnih izkušenj zaželjena .. hvala

Oj,

šele zdajle sem videla koliko odgovorov sem dobila. Hvala vam. Časa za odločitev imamo se dovolj, vendar v moji glavi za sedaj nekako prevladujejo Teneriffi. Najpomembnejše nam je poležavanje na plaži in morje, morje, morje in še enkrat morje. Ogledali bi si tudi kakšne znamenitosti in odšli tudi na kakšne krajše izlete (zjutraj in zvečer, nikakor pa ne celodnevne).

Skrbi pa me po vsem brskanju za informacijami, da voda ni dovolj topla ( nekakšno večno pomladno vreme). Če se odločimo, kateri čas je najprimernejši (marec, april ali oktober) in kaj naj izberemo (polpenzion ali allinclusive)??
Je potrebni potni list ali zadostuje osebna izkaznica.

Se opravičujem za toliko vprašanj, ampak odhajamo prvič.

Hvala lepa za vaš trud

Če je najpomembnejše morje, se bojim, da to ni ravno najboljša izbira. Sicer nisem bila tam( bila pa sredi poletja v Maroku in Atlantik je mrzel in valovit), vendar sem slišala, da je tam morje hladno, pa še valovi so, tako, da ni ravno primerno za plavanje, igranje otrok v vodi…
Za to je pač najbolj primerna Djerba, topla voda, primerno za otroke…Sicer je bilo pa o Djerbi že veliko napisanega.Vsekakor pa jaz kamorkoli grem, če nameravam bolj poležavati in delati kratke izlete vzamem All inclusive. Je cenejše kot vsako pijačo posebej kupiti, pa tudi otroci so verjetno lačni za kosilo?! LP!

bila na teneriffah…in morje ter njihove plaže me niso najbolj prepričale, kot je ena že dejala voda res zeloo mrzla ( dost lepše na djerbi in na celini ter v egiptu – vsaj zame). je pa enkraten dopust za raziskovanje, za izlete. Najameš avto in prevoziš cel otok. Zelo veliko je zoo-jev (od najbolj poznanega LOro Parque, Las agilas…do zelo majhnih), najvišji vrh Pico del Teide, in še in še…ampak glede na to da greste prvič malce dlje bo povsod lepo…ko pa že nekaj daš skozi…postaneš malce bolj izbirčen:)..ampak povsod je po svoje lepo…karkoli pač nekomu na dopustu največ pomeni..

Tudi jaz bi ti v tem času (konec marca) priporočala Mauritius ali pa morda še Dominikansko republiko, če želiš si lahko nekaj fotk ogledate na ten naslovu:

http://album.slikomat.com/album.php?u_id=680Y1P1Y

Čudovit je seveda tudi Bali ali pa morda manj skomercializiran Puket, Na Kanarskih otokih pa menda piha, temperature pa tudi niso tako zelo visoke in tiste bolj zmrzlive zna kar zebsti.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close