Počitnice s tujo agencijo-vprašanja
Evo, čez prvomajske praznike gremo prvič na počitnice z ETI turistično agencijo. Let imamo iz Dunaja.
Ker pa je za nas to prvo potovanje s tujo agencijo, imam kar malo treme. Ne vem točno, kako potekajo stvari. Ali mi lahko pomagate?
Danes smo prejeli napotnico. Zdaj pa me zanima:
1. Ko pridemo na letališče, ali bo tam predstavnik te agencije ali se moramo sami znajti, poiskati številko leta itd?
2. Glede parkiranja: ali ti da agencija kako potrdilo, da je parkiranje na letališču ceneje? Kje ga dobimo?
3. Ali nas bo na letališču v Sharmu pričakal predstavnik te agencije in nas pospremil do hotela?
4.Let nazaj imamo ob zelo čudni uri, in sicer ob pol petih zjutraj. Ali bomo lahko do odhoda na letališče v hotelu in ga zapustili sredi noči? Ali pa bomo morali že zunaj kje čakati?
5. Ali ti predstavniki nemški turističnih agencij govorijo angleško? Se da sporazumevati?
Imam že precejšen reisefiber in sem zaskrbljena. Upam, da bo kdo tako prijazen in mi odgovoril na kako vprašanje. Berem, da je nekaterim potovanje s tujimi agencijami že rutina. Res hvala za pomoč.
glede parkirisca vprasaj na agenciji kjer si vplacala svoje pocitnice.. ce ta organizator(eti) nudi kaj takega ti ga bodo dali. vecina predstavnikov govori vsaj malo anglesko, tako da ni skrbi, z malo dobre volje se boste ze sporazumeli. veckrat sem ze potoval z nemskimi in avstrijskimi agencijami (pac je bilo ceneje, kot z nasimi) in se vsakic so me pricakali na letaliscu (na destinaciji) al njihovi predstavniki ali pa predstavnik lokalne partnerske agencije in me peljali do hotela. Je pa res da sem (lani), ko sem letel iz Gradca v Turcijo v Gradcu iskal ko mona salter od ene agencije, pa se je na koncu izkazalo, da ta agencija sploh nima svojega salterja, ampak da ena druga opravlja se njene zadozitve..
jaz zadnja leta potujem samo preko tujih agencij in nimam nobenih pripomb. letim iz graza in na tem letališču niti ne iščem predtavnika agencije, ker je jih niti ne potrebuješ. točno vidiš na katerem okencu se morš čekirat… so me pa zmeraj pričakali v letališču, kamor sem pripotovala. tam imajo agencije svoje “štante”, tam se javiš in ti dajo nadaljna navodila (na kateri avtobus oz. kombi moraš iti, da te pripelje do tvojega hotela). V hotelu imajo vse agencije fascikle, ker imajo napisane osnovne informacije o državi kamor potuješ, kdaj bo predstavnik agencije v hotelu…
glede parkiranja ti ne morem odgovorit, ker me zmeraj kdo pelje do letališča, da nimam še stroškov glede pakiranja.
glede jezika, ko sem potovala preko Alltoursa v Turčijo, je znal vodič samo nemško, vendar je v Turčiji drugače kot po mojem v Egiptu. tam je bolj razširjena angleščina. Lani sem prav takko potovala v Turčijo preko 1-2-Fly in je vodič govoril malo angleško. preko preko nemškuh agencij ni za pričakovati, da bodo vodiči govorili perfektno angleško, osnove pa znajo.
Glede zgodnjih letov, pa je najbolje da se tudi pozanimaš na agenciji. Lani sem potovala nazaj ob 5 zjutraj, v hotel so me prišli iskat sredi noči (2 uri pred odhodom letala), tako da ni straha, da bi moral kje zunaj čakati na letalo:-)
Forum je zaprt za komentiranje.