počitnice Madžarska
No, jaz sem bila s svojima sončkoma (možem in sinom) že ob Blatnem jezeru. Prijetno, sploh za male otroke: peščene in travnate plaže, plitka a čista voda ki je prijetno topla tudi za daljša otroška kopanja. Tudi ob večerih se v večjih krajih kaj dogaja. Mogoče mal slabo poznano a se splača.
Sem pogledala tam ko si napisal ponudbo. Očitno precej nova spletna stran, a imajo kar nekaj za vsakogar.
Bila sem na Blatnem jezeru za 1. maja. Glede hrane je zelo poceni, nastanitev pa tudi. Malo poglej na http://www.booking.com, izberi kraj ob Blatnem jezeru ter rezerviraj. Je 100% zanesljivo, vendar ponujajo bolj kot ne le nočitev z zajtrkom (kar pa je še vseeno ugodno, saj je hrana poceni in se splača jesti zunaj). Na SZ strani jezera imajo tobogane pa tudi za otroke imajo igrala ipd. Je tudi kar nekaj lokacij za večerne izlete, npr. Balatonfured, Heviz, Siofok. Se splača narediti cel krog okoli jezera ali pa v Tihany-ju na trajekt pa čez jezero (ker je SV del jezera nezanimiv in se ne splača voziti čisto naokoli).
Na Madžarskem smo bili že velikokrat tako za vikend. Zelo lepo je v Hevizu -edinstveno
termalno jezero v Evropi, 6 km je oddaljeno Blatno jezero v kraju Kesthely z urejeno
plažo in igrišči za najmljaše ,zanimivo je tudi v termah Zalakaros. Povsod so hoteli s 3 ali
4 zvezdicami odvisno pač od želja , zelo dobra in poceni hrana v Čardah. če imate več časa
se zapeljite do polotoka tihany to je od Heviza ob Blatnem jezeru cca 40 km , na obrežju je
tudi odličen hotel in ogleda vreda etno vasica.
Lep dopust vam želim
Ne vem, zakaj sploh bi plačevali z evri pa sproti preračunavali, pač greš na prvi bankomat in dvigneš forinte (če si jih že v Sloveniji ne utegneš nabavit). Se mi zdi to bolj simpl varianta. Poleg tega so mene v enem lokalu še pri forintih hotli mal okoli prinest.
Aja, če pa jemljejo evre, pa ne vem, ker sem, kot rečeno, plačevala s forinti ali pa s kartco Mastercard.
Forum je zaprt za komentiranje.