Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Počitnice Lošinj

Počitnice Lošinj

Zdravo!
Letos se odločamo za počitnice na Lošinju, ker ima naš 1,5 letnik probleme z dihali. Gledamo po prospektih, pa ne najdemo nič pametnega ali pa je premalo informacij. Mislimo iti v drugi polovici junija. Prosim za pomoč!!!!!

Ali ve kdo za kakšen apartma za 2 do 3 osebe, blizu morja. Najraje bi šli v mesto Mali lošinj ali Veli lošinj. Spodaj sem videla, da hvalite tudi Bučanje, pa ne najdem nikjer nobenega apartmaja.
V Malem lošinju smo videli neke apartmaje v enem naselju na Z… (če prideš iz Cresa na levi strani). Ali kdo ve, kako je tam, kakšna je plaža…
Kako so pa hoteli??

Prosim za kakšen naslov ali telefon.

Živjo, soimenjakinja.

Uf, tudi jaz bi šla v apartmaje, pa jih v Malem lošinju ni, oz. so samo v mestu, potem moraš pa kar kakih 20 minut hodit na plažo v avtokamp Čikat.
Mi smo tako vedno kampirali tam, narava je čudovita, si v borovem gozdičku, zrak fantastičen, kamp pa zanemarjen. Jaz sem tja hodila še s starši, sedaj hodim že s svojimi otroki, pa v 20 letih niso nič spremenili na boljše. OK, so renovirali en WC, naredili v kampu en privat kamp (izgleda lepše urejen, ampak čisto brez sence).
Če ima kdo kakšne druge informacije, naj nama svetuje, ampak mislim, da nama slabo kaže. Zame idealen je Čikat (glede na vaše težave z dihali), sem pa ravno včeraj zvečer tuhtala, da bi bilo fino tam postaviti apartmaje.

Edino ena varianta je še, da greš v depandanse hotela … (sorry, sramota, ampak ne spomnim se imena – povprašaj na kakno agencijo). To je pa čisto zraven Čikata, v zalivu z mivko, sprehajaš se lahko dolge kilometre ob obali in vohaš ta čudovit zrak…

Živjo,

lani smo bili mi konec poletja še enkrat na dopustu na LOšinju – živeli smo v app. v Malem Lošinju (centru, v smeri Čikata – to je na koncu M.Lošinja, ne ko prihajaš iz Cresa). Za malčke je primerna plaža (mivka) v Čikatu pred hotelom Helios in Bellvi (ne vem, če sem prav napisala). Mis mo imeli do Čikata cca. 5 min z avtom, parkiraš pa v senci za hoteloma in ni problema ali pa peš cca. 20 min – lepo urejena pešpot. Sicer je bil že september, tako, da tudi peš ni bil problem, poleti pa je verjetno prevroče.
App. smo najeli preko interneta preko agencije iz Lošinja (ne spomnim se imena agencije, če pa daš pod mali lošinj, se ti bo pokazala – imajo lepo stran, app. so predstavljeni vsak zase in lahko rezerviraš že točno določen app.). Glede na to, da kar poznamo Lošinj ti priporočam, da izbereš app. v smeri Čikata – (poleg tega so tudi cca. 100 m od strogega centra mesta za večerne sprehode, nakupe, ribarnico…..).
Glede hotelov pa: Helios in Bellvi sta v Čikatu. Helios je slabši, Bellvi pa je OK. Poleg tega sta še dva v zalivu sunčana uvala (kamenčki na plaži, vendar zelo majhna plaža!!!), oba sta baje OK.

Drugače je pa Lošinj zame super, povsod urejene sprehajalne poti, lepo mestece, skratka mi gremo zagotovo še tja!

Meni je najlepše, najboljše in skratka vse naj (razen lasntnik, ampak če si ok, je tud on ok), v avtokampu Bijar (zadnji kamp na Cresu-tik pred mostom na Lošinj! :-))

Jaz hodim tja že 23 let, oz toliko kolikor sem stara! :-))

Misliš Aurora?
Od tistih zalivov naprej sovražim mivko:)) Za najmlajše pa bajka. Na tisti pešpoti pa itak platfus fašeš:))
Lansko leto so začeli graditi v Srebrni uvali??(če se ne motim) en hud manjši hotelski objekt (vila, depandansa). Izgledalo je hudo fensi in po moje tudi cena temu primerna.
Je pa na Lošinju zanimivo naslednje:na severni strani (Nerezine) je lahko toča, burja, sneg:), na jugu (Čikat, Veli Lošinj) pa v uvalah brezvetrje in sončna pripeka. Mi smo se dostikrat vozili kopat v Čikat, ko je bilo “gor” nemogoče vreme.
Eh, dobri, stari Lošinj:))

Lp

V Bučanjah je doma sindikalni turizem. Kar pa ne pomeni, da je ceneje. Krka npr. ima ogromno stanovanj, Občina Krško…
Gre povprašati, če dajejo tudi zunanjim.

Lp

Krka zdravilišča ali farmacija?

Mene pa zanima kako prideš s trajektom do Lošinja – od kje pelje ( Reka, Pula?) in koliko časa se pelješ z njim.

Je ceneje, vsaj pri nas v Mercatorju. Mi imamo tam bungalove in je neprimerno ceneje kot pa , če bi šla preko agencije. Firme dajejo na razpolago tudi zunanjim, ampak je že v sami firmi tako povpraševanje, da že sami zaposleni ne pridejo na vrsto, kaj šele zunanji. Vsaj pri nas je tako.
Jaz imam letos srečo, saj že 5 let nisem bila preko firme na morju.

mi smo bili 2 leti nazaj v Čikatu – kamp (ful radi kampiramo) in tam je idealno .. šotor imaš praktično na plaži v senci borovcev in neskončni mir … plaže niti ne rabiš .. sabo smo imeli kolesa in šibali po lošinju … res super.

na Lošinj se pride iz Brestova na cres .. vožnja traja cca. pol urce .. trajekti pa praktično vozijo non stop .. cene se ne spomnim … potem pa čez cel Cres pa čez most v Osorju do Lošinja …

nam je bilo lepo … B.

Meni so svetovali, da naj grem preko Krka na Cres in potem na Lošinj.

lep pozdrav!
če greš čez krk na cres je malo bojša cesta, ker je iz brestova čez cres precej ozka pa še mimo kao prepada se pelješ ki je slabo ograjeno.

midva sva hodila in letos gremo z našo eno leto staro pikico v lopar blizu nerezin, pred leti sva šla za prvi maj malo pogledat in sva šla na recepcijo loparja vprašat in so imeli prosto, tako da zdaj kar za leto naprej rezervirava.

pred lansko sezono so cesto čez cres (sicer ne še v celoti, kake 3/4) popolnoma obnovili. tudi mi smo bili v čikatu… ne bi mogla reči, da je kamp zanemarjen. avtomobila praktično ne rabiš, do malega lošinja se da peš, alipa s kolesom. klima pa je fantastična.

Sam kamp ni zanemarjen, so pa WC-ji obupni. Glede na to, da v 20 letih niso nič naredili, samo eno stranišče so obnovili… žal…mislim, da bi se morali vseeno malo bolj potruditi. Tako pa samo flikajo in krpajo… Mene sicer ni nič motilo, sem bila navajena, ko sem pa moža peljala tja, se je zgrozil (pa ni bil edini).
Obiska se jim ne manjka, imajo pač eno veliko prednost – krasno klimo.

Za farmacijo vem da ja, za zdravilišča pa nisem prepričana.

V Bučanjah oddajajo hiške tudi zunanjim, če je le prosto. Mi odhajamo jutri za 1 teden. Za 4 plačamo 8000 na dan, ker v bolnici, kjer delam, računajo tudi za male. Nič pa ne vem kako je v kampu. Baje je raj za otroke. Se pa na Lošinj vsekakor splača peljati preko Krka.

Več o Lošinju na spletni strani:
http://www.artmedias.hr/hr/dolazak/morem.asp

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close