Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Počitnice – Kos izkušnje

Počitnice – Kos izkušnje

Zdravo,

študiram kam bi šli na počitnice. Nagibam se Grčijo, dobila 1 ponudbo za Zakintos, ki je predraga. Imate izkušnje z otokom Kos oz kateri otrok svetujete?

Potujemo sredi julija, 2 odrasla 2 otroka (5, 7 let).

Hvala in lep večer, Nina

Meni Kos v primerjavi z drugimi grškimi otoki ni posebej všeč. Za pogledat je Asklepion (verjetno sem napisala narobe) in pa otok Nissiros (greš v vulkan), drugega pa ni preveč lepega. Tudi samo okolje mene ni ravno očaralo, sploh v primerjavi s kako Kreto ne. Na Zakintosu še nisem bila. Tako da, priporočam Kreto, še bolj pa Santorini, ki je moj daleč najljubši otok.

Kos je sedaj poln beguncev…jaz vem da tja ne bi hodila. Meni sta bila lepaLefkas in Karpatos…slploh če imate namen najeti avto..

Izbiraj raje med jonskimi otoki: leflas je meni daallec najlepsi, kefalonija sledi, zakintos pa tudi ne razocara. V primerjavi z omenjenimi je kos ‘siva miška’. Gledano s stalisca plaz in morja, domnevam da vas zgodovina pri tako majhnih otrocih ne zanima.

Meni je bil pa Kos zelo všeč.
Res pa je, da sem po Grških otokih potovala, ko še nisem imela otroka in praviloma sva najela skuter, da lahko dostopas do plaž po celem otoku, če si malo bolj avanturistične sorte.

Krasen je tudi Rodos, Lezbos… Če so otroci večji ni problem, najames avto.

Vsak od grških otokov ima nekaj, kar je neizmerno atraktivno, in kaj, kar morda komu ni všeč. Kos morda na prvo niti ni tako poseben, a se vseeno najde marsikaj, ker je velik otok in nudi dosti.

Begunci morda so, ampak praviloma jih ne boste srečali, sploh če boste izven obal, ki so direktno pri Turčiji. Krajev na Kosu je več, plaže so različne. Odločiti bi se morali, kaj sploh želite od počitnic.

Greste v času največje sezone in seveda so cene temu primerno višje. Poglej nekatere druge otoke, ki imajo že sami po sebi nižjo ceno. Lefkas ima res nekaj prečudovitih plaž, a je do njih praviloma treba z avtom in julija bo tam absolutno nabito.

Jaz bi na vašem mestu pogledala Karpatos in Kreto, s tem da sta južneje in zna biti vroče, pa glejte takšne kraje, ki vam bodo ustrezali v vseh pogledih, da npr. ne boste rabili do plaže avta ali 10 minut hoje v hrib po tisti vročini in gužvi. Rodos ima tudi nekaj dobrih možnosti, je prav tako zelo velik otok in ponuja marsikaj, če bi se odločili za raziskovanje otoka. Od cenejših so bili vsaj lansko sezono Lezbos, Samos, Hios (Chios), vendar zna biti tam kar vetrovno in hladnejše morje.

Če mislite biti samo na plaži, pač glejte, katera vam najbolj ustreza in hotel ob njej. V bistvu je težko priporočiti, če gledaš samo ceno, pač glej samo ceno, če te zanima peščena in turkizna plaža, boš gledala druge otoke (Lefkas, Zakintos, Krf, Karpatos) kot če te zanima raziskovanje otokov (Kreta, Rodos, Krf).

Krf je toliko visoko, da je vreme lahko enako nestabilno kot na celini.

Kos je bil nam zelo všeč, šli smo sicer samo v glavno mesto.

Kreta ….ne in ne z malim otrokom. Ves čas piha in nosi pesek naokrog. Morje ni mirno ampak valovito. Ni šans,da ležiš na plaži in se z ozrokom igraš na sicer idilični peščeni plaži.

Pojdite na Rdeče morje.

Bili tam točno s tako starima otrokoma. ALL. Načofotala sta se tako v bazenu kot morju, malo smo se potopali po otoku. Super dopust. Kosu nič ne manjka. Mogoče ne bi šla tja za 14 dni, en teden bo pa super. Beguncev je bistveno manj kot prejšnja leta in niso moteči.

Otok je Lefkada,Lefkas je glavno mesto

To pa seveda ne drži. Lefkas je kar lepo otok.

Kos pa ni velik otok, majhen precej, …

Gugl pravi takole

Vaš link

Na Kosu sem bil pred 10 leti in otok mi je bil zelo všeč. V glavnem mestu in okolici so plaže v glavnem mivkaste in lepo urejene. Poleg kopanja ponuja otok številne znamenitosti, ki so vredne ogleda: Hipokratova platana, križarski grad, ostanki iz antike, vključno s čudovito obnovljenim gledališčem, in seveda zdravilišče Asklepion, kamor iz glavnega mesta vsako uro vozi turistični vlakec (podobno kot v LJ na grad). Priporočam vam tuid enodnevni izlet na sosednji vulkanski otok Nisyros (nisy = otok, ros = rdeč) in sprehod po kraterju, pri čemer se za izlet raje pozanimajte pri lokalnih agencijah, saj so cene praviloma ugodnejše kot pa pri Kompasu/Palmi/Intelekti.

Jaz sem tudi že dopustovala na Kosu in je bilo res super! Grčijo na sploh priporočam, je res nekaj posebnega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close