Počitnice Egipt
Razmišljamo, da bi skočili septembra na počitnice v Egipt, Kakšne izkušnje? Našla sem zanimiv članek, pa se malo bojim tega: “Bakterije, na katere naše telo ni navajeno, najpogosteje povzročajo krče v trebuhu, napihnjenost in drisko”
link:
Dobre, bila sem v Hurgadi. Je pa treba pazit pri vodi, to se pravi samo ustekličeno vodo, tudi za pranje zob, nobene pijače z ledom, mi nismo jedli sladoleda, sadja in zelenjave oprane z njihovo vodo. Sicer pa kakšno bakterijo lahko dobiš tudi kje drugje, jaz sem jo fasala na Hrvaškem in to v dragem hotelu.
Meni so rekli, da (skoraj) vsi Evropejci fašejo te prebavne probleme, za katere tam obstaja neko zdravilo, morda celo antibiotik. Tega se da dobiti tam, morda je dobro, da se že prej kupi. Imena se zdaj ne spomnim, če boš pobrskala po spletu, boš našla. Menda te težave trajajo dan, dva. Najbrž pa ni dobro, če si ravno takrat kje v puščavi;)
Če imate namen iti, nesite s sabo neko žganje za vsak dan za razkužilo, nekaj tolaetnega papirja in te tablete. Predvsem pazite pri vodi, umivanju zob, ledu, sveži zelenjavi in sadju, mehko kuhanih jajcih, ipd. Vse, kjer se laže pride do okužbe, čeprav to nikakor ni garancija, da driske ne boste dobili.
Mi smo bili 2x,v hotelu smo vse jedli in pili,pa nihče ni imel nobenih težav,otrok je bil star manj kot 2 leti. Istočasno so bili prijatelji v sharmu v hotelu z bazenom in toboganom,so pa driskal,srecali smo se na letalu nazaj in so rekli,da so se dricali po toboganu in po nesreči pogoltnili nekaj vode iz bazena.
Midva s fantom greva naslednji teden v hurgado. Prvic bova letela z letalom. Zanima me koliko je dovoljena teza prtljage? Kolegica nama je svetovala, da si kovcek ze doma ovijema v prozorno folijo, ker na letaliscu grdo delajo u njimi in da se nebi poskodoval ali odprl. A lahko imam v kovcku vodko ali jagermaister? Kaj pa tablete. Fant jemlje tablete za alergijo pred soncem. Znajo komplicirat?
Bila sem ze veckrat v Hurgadi in Sharmu in nikoli nismo imeli problemov s prebavo, pa vse jemo solate, sadje, jajca, meso, ribe,..Hrana je zelo okusna, vendar smo vedno v hotelu s 5*. Vedno na letaliscu kupimo zgano pijaco, ki jo konzumiramo pred obroki. Pazimo, da ne pijemo premrzlih pijac, ker si pregret in si lahko prehladis zelodec. Vedno smo se imeli v Egiptu super.
Ponavadi imas lahko prtljage 20 kg na osebo. Sama imam ponavadi poln kovcek in se nikoli nisem imela vec kot 10 kg in vedni vzamem prevec s sabo. Zgano pijaco in vodo si rajsi kupi v Free’shopu na letaliscu odhoda ali pa v Egiptu na letaliscu, ce imas odhod zjutraj, ko zganja ne smes kupiti. S folijo pa nikoli se nisem ovijala kovcka, pa imam kovcek za 20 eur kupljen pred 10 leti in sem bila z njim vsako leto veckrat na letalu, pa je se cel.
Forum je zaprt za komentiranje.