Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice počitnice Bolgarija vs Tunizija ???

počitnice Bolgarija vs Tunizija ???

Letos smo nameravali na dopust v Tunizijo.Ker pa so tam nemiri nam ta destinacija prav nič ne diši.Zato me zanima kako je kaj v Bolgariji.Temp., vreme poleti.Je tam kaj za videti, doživeti ali je potem vseeno, če gremo na “naš” Jadran.Grčija, Turčija odpade….smo že bili.

Nam je bilo v Bolgariji bolj všeč kot v Tuniziji.

Bolgarija je meni osebno bla zakon. Finoča, da dol padeš….
Hrana in pijača smešno poceni-tako je blo leta 2003, zdaj ne vem kako je s tem.
Najbolj smešno pa je blo to, da se je dalo vse tudi po hrvaško zmenit.

Sigurno bomo kdaj še šli v Bolgarijo, zdaj mora otrok še malo zrast.

Torej, priporočam!

Ojla,

Mi smo bili že dvakrat v Bolgariji – leta 2009 na Sončni obali, lani pa na Zlati obali obakrat z dvema majhnima otrokoma, ki sta zelo, zelo uživala, saj je ponudba zelo pestra, pa veliko je lunaparkov, mini-golf-ov, imaš tudi aquaparke, seveda tudi diskoteke, hrana in pijača sta cenovno zelo ugodni. Tako da Bolgarijo lahko le priporočim. Če ste bolj aktivni in za žur priporočam Sončno obalo, ki je večja in nudi več dogajanja (v bližini je tudi lepo staro mestece Nessebar); če pa iščete bolj umirjen dopust pa bo Zlata obala tudi čisto super.

Lp,
B

absolutno Bolgarija!

Sicer se ne spomnim čist dobr; je že kar dolgo, a mi je bilo zanimivo, najbolj delfinarij in izlet z gusarsko ladjo. Ne vem, kako je zdaj, a takrat je bila velika razlika med novimi, fajn urejenimi turističnimi središči in revno okolico. Morje je bilo bolj hladno (Zlatni Pjasci), drugač pa res velik dogajanja za vse. Vsekakor se splača it, ampak Tunizija mi je bolj všeč.

Meni pa Bolgarija ni ne vem kakšna destinacija. Vsekakor se skrije pred Tunizijo.

Tunizija??? Kje pa živite??

V Sloveniji, ljubica. Tunizija je primerna destinacija, seveda pa ne sedaj, ko ima revolucijo. Kje pa ti živiš??????

Mi smo bili v Bolgariji in Tuniziji.

V Bolgariji smo bili v Zlatih peskih, ki jih definitivno priporočam. Sončna obala je sam beton.

Ker nam paše raziskovat smo že v štartu najeli taksi in se pustili voziti okoli.

VARNA – delfinarij, akvarij, , planetarij , katedrala, , muzeji in tudi nakupovanje.

BALCHIK – botanični vrt z dvorcem, v bistvu rezidenca romunske kraljice. Zelo lepo

KALIAKRA – Zgodovinske izkopanine z manjšim muzejem. Lahko opazuješ tudi delfine. Fascinantna pečina z svojo legendo…..

NESEBAR – krasno staro mesto na otočku, povezano z nasipom – to smo šli z agencijo ker je kar daleč za taksi

Taksist nas je peljal tudi k prijatelju na podeželje na domače kosilo. Zelo super zadeva. Če te zanima lahko posredujem tudi njegovo tel. številko, ker je bil res super vodič in.

No za otroke je pa nepogrešljiv boj z “piratskimi” ladjami. Ni za prav male – smo pa uživali tudi odrasli. Ponudijo pa tudi ribico, ki je bila nekaj izjemnega.

Tunizijo smo si tudi “priredili” po svoje.

Zopet smo najeli taksi, ki ima fiksno ceno. Raziskali smo otok Djerbo. (najvišji vrh, muzej, đamija) Peljal nas je k nekemu “prijatelju” z prodajo keramike. Sem kupila nekaj kosov in kasneje ugotovila da je bila cena kar ugodna na ponudbo v trgovinah z fiksnimi cenami – lepota izdelkov pa je neponovljiva.

Naš taksist, ki takoj postane tvoj tutor nam je uredil tudi izlet z piratsko ladjo po ugodni ceni, ki pa je bil pač drugačna avantura od bolgarske.

Prav tako smo z taksijem obiskali tržnico, ki pa me je razočarala. Me je pa navdušila menjalnica vsa v mozaiku. Fantastično.

Seveda smo obiskali krokodiljo farmo in muzej na prostem

Na tridnevni safari v puščavo smo šli pa z agencijo. To je pa itak doživetje zase.

Zdravo 11511!

s fantom se čez 3 tedne odpravljava na dopust v Bolgarijo – sicer greva na Zlato obalo – in me zanima, če bi mi lahko posredoval telefonsko številko taksista

glede na to, da se ne nameravama samo peči kot dva čevapčiča, bi si z veseljem ogledala kakšno zanimivost

pa samo okvirno, kje približno ležijo Zlati peski – da vidim ali se nama sploh splača iti s taksijem in kakašna je cena taksija

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close