Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice poceni turistične storitve

poceni turistične storitve

Seveda bi radi počitnikovali doma, samo kaj, če pa so cene pri sosedih občutno nižje in sprejemljive za naše žepe, ljubi moji, zakaj se naša turistična zveza nič ne zalaga za doborobit našega turizma?
Smučanje je pri sosedih A in I ceneje kot pri nas, znajo pa sedaj jokati, kako da ni turistov? zakaj pa ne spustijo cen?
tudi kampe gledam, pa so spet sosedje hrvati cenej, nič, potem pa gremo spet tja, madona me ptujske stanejo celo premoženje, pa če bi bilo ugodno, bi postavila prikolo tja za celi mesec, aja, pa sem preračunala, ne na morje, istra je cenejša….in tako bo spet domača turistična ponudba ob svoj kos kruha ;(
pa še to: da imajo tuje turistične agencije cenejšo ponudbo za naše hotele, kot pa naše agencije, torej net, preveri ceno in gremo …. ven

Hahah tudi jas nisem vedela ali naj se smejem ali jočem, ko sem prebrala danes, kako krivijo enotne počitnice, da ni folka na naših smučiščih. Ja normalno da ga ni, pa ne zaradi enotnih počitnic, ampak zato, ker za isto ceno v tujini dobijo 100 km več prog, kot pa pri nas. Da o nastanitvi ne govorim.

Čas je, da se nehajo sprenevedati.

Kanin te bo prišel manj kot msučanje v Dolomitih,je slovensko, bližje in pravtako viskogorsko msučišče. res pa veliko manjše.

Recimo, če imajo otroci v MB kartico športna zima lahko smučajo le za 10 EUR na dan, tega v tujini za naše otroke nimaš, pa BOOM počitnice na Kopah, Rogli,

verjemi, če želiš smučat v SLO se najdejo tudi lepe in poceni variante.

Je pa res, da so Italjanska, avstrijska in francoska smučišča zelo elpa in hkrati dobro porihtana.

Aja, ti pa se kar malo poigraj na netu. Boš videla kakšne poceni počitnice si lahko na svojo pest narediš. Samo malo truda je treba vložiti in ne zaviti v prvo turistično agencijo pri nas.

Ryanair in easyjet imata zelo ugodne letalske karte, preko neta lahko rezerviraš hotele, hostle, penzione, kar ti srce poželi, po zelo ugodnih cenah.

Če pa niste toliko samozavestni in bi raje imeli organiziran dopust, pa pojdite s kako tujo turistično agencijo (avstrijsko, nemško), letala vozijo tudi iz Dunaja in Graza, kar je dokaj blizu. Pozna se tudi do 50 % ceneje, napram našim agencijam.

Hrvaški kampi so poceni?????
Od kdaj pa to?

Lunca22 to je vse res, ampak govorimo o primerjavi med slo turizmom in tujim.

Ja za en dan se res ne splača toliko hoditi v tujino na smučanje. To se strinjam. Pravim bolj za tiste, ki si privoščijo tedenske počitnice.

Kaj pa potem praviš na cene slo kampov (Lucija, Ankaran..), če ti je že Hr draga?

Ptuj:
na osebo- 17
elektrika – 4
taksa – 0,60
skupaj: 21,60

istra
na osebo-6,30
parcela (z elektriko in vodo) 17
taksa 0,10
skupaj : 23,40
na to dajo popust za več kot 30 dni in članstvo _ 20%

torej?

AMpak nekateri najdejo res ugodne variante tudi v slo- recimo kakšne koče na koPah, Trije kralji,Ribniška koča, Logarska dolina… manjša smučišča, ki so primerna za otroke in slabše smučarje.

Hočem le povedat, da ni res, da je pri nas vsepovsod drago in slabo.

Kot pa je že rekla Lunca22 ljudem manjka iznajdljivosti, poguma in idej in to je pa zelo drago:))) Zakaj plačevat turističnim agencijam, če lahko prišparate ogromno d enarja in ga drugače porabite?

Ptuj:
na osebo- 17
elektrika – 4
taksa – 0,60

istra
na osebo-6,30
taksa 0,10

torej?[/quote]

ankaran:

cena oa osebo : 13,50
taksa: 0,51
elekt. : 4,00
dopl. elek. za 16A:4,50
skupaj: 22.51

Tudi sama bi večkrat počitnikovala v Sloveniji, ampak kaj ko vedno dobim več v tujini za isti denar. (govorim za poletne počitnice na morju). Meni se zdi, da je slovenski turizem predrag, glede na to kaj ima ponudit.

iščemčip, Ptujske so res med dražjimi, poglej še za Čatežke, ali pa kake manj znane.

Lunca – iščem lokacijo iz katere se lahko vozimo tudi v službo, otroci pa ta čas uživajo v vodi (bazen ali morje). Tako se pa med vikendi vozimo v istro , otroci pa so lahko celo poletje na morju. pri meni je važna logistika, hvala pa kljub temu.
hotela sem povedati, da je naša turistična ponudba uboga, revna, žalostna. tudi če pokukamo na splet STA je žalost, brez idej, programov. ko sem hodila po tujini, sejmih itd, so znali tržiti veliko več kot mi, pa pol toliko ne premorejo, nihče se nič ne zmiga, vsi samo čakajo, samo ne vedo na kaj!

Ptuj:
na osebo- 17
elektrika – 4
taksa – 0,60

istra
na osebo-6,30
taksa 0,10

torej?[/quote]

ankaran:

cena oa osebo : 13,50
taksa: 0,51
elekt. : 4,00
dopl. elek. za 16A:4,50
skupaj: 22.51[/quote]

22 € za eno osebo na dan se meni zdi zelo drago za kamp. Pa naj bo to Slo ali pa Hr. Istra je znana po tem da je dražja. Kvarner, Dalmacija, Hr otoki, dosti ceneje in dosti lepše.

Sama sem do sedaj kampirala na Hr otokih, Korzika, Sardinija. Povsod sem dala do 25 € za 2 osebi na dan.

Niso vsi kampi dragi. Malo je treba cene sčekirat predet greste, ne pa zaviti v prvega na poti. Cene so res zelo različne, lahko najdete tudi kakega super poceni.

Zadetek v polno.
Ponudba je tista, ki je pri nas zelo skopa, brez animacij, brez vzdušja, brez…..
Smo se letos na polno lotili dodatne animacije, programov, ki bi navdušili in privabili goste. Kaj naj rečem? Niti hoteli niso zainteresirani….na žalost. Veliko gostov bi še več kot samo spanje, hrana in kakšen bazen…ostalo pa znajdi se sam..
Mi smo ekipa, polni elana, polni idej, ponujenih programov….samo sestanki in prazno mlatenje slame…..gosti pa odhajao. Morda jih drugo leto ne bo več, bodo odšli drugam…
In imajo prav…na žalost.

Niti ne šteje zdovoljstvo kakšnih večjih skupin iz tujine…ki so bili nadpovprečno zadovoljni z našim programom.

Turizem pri nas…..katastrofa

se strinjam, lahko si bogu za hrbtom, pa se bodo vsi čudili, da imaš vse polno in si brez reklame, dober glas, seže v deveto vas- to ne znamo, animacij nimamo, premalo družinskih hotelov. natišijo te v minimalno sobo, otrok pa dobi dodatno ležišče, ko pa gledaš slike sob, pa tako velike in prostorne, samo jih ne dajo?! hotel 4**** – ponuja pri večerji gnilo sadje!?
pred kratkim doživeto na svoji koži 🙁

Kaj pa potem praviš na cene slo kampov (Lucija, Ankaran..), če ti je že Hr draga?[/quote]

V Ankaran tud zastonj ne grem niti slučajno – v tisto žlobudro od morja …

Sem pa že marsikje drugje po Evropi (ker na dopust se da it tud drugam kot na Hrvaško) doživela cenejše in lepše kampe kot so hrvaški – tistih par, kar sem jih videla, v glavnem Istra. V Sloveniji pa še nisem kampirala, Ankaran poznam z enodnevnih izletov za par urc.

Sam res, kako mi grejo že na živce ti žičničarji, da so enotedenske počitnice katastrofa za njih.
Samo eno jamranje, pa jokanje. Naj kaj naredijo, da bodo pritegnili ljudi h njim. Valjda se pa z njimi neda zmenit za neko ugodno ponudbo za šole. Ampak naši otroci hodijo v tujino.
Zdaj bodo za njihovo izgubo krive enotne počitnice. Imam jih na sumu, da bodo pa sedaj kot kmetje zahtevali subvencije od države. Če je pa njihova uspešnost odvisna od enega tedna je pa dost žalostno. Znajo odlično jamrat, ko pa je treba delat jih pa seveda ni nikjer.
Tisti, ki je priden, iznajdljiv mu tudi sedaj uspe in teh ni po televiziji, ampak delajo.

pa še jaz, letos smo plačali za šolo v naravi – smučanje – 190 eur – skoraj me je kap, ampak nihče od staršev ni rekel nič okoli cene, meni je drago, drugi pa so tiho!!

Ja, to so normalne cene slovenskih smučišč. Potem pa krivijo enotne počitnice.

Nič drugega ne more biti krivega ne? Kaj pa..?

– da folk nima denarja. Da je smučanje postako že bolj luksuz kot pa šport za enega navadnega Slovenčka, ki iz dneva v dan životari.
-da so slovenska smučišča predraga, glede na to kaj imajo za ponuditi (malo snega, kratke proge, drage karte, slabo prilagojeni za otroke, redko se da dobiti družinska karta)
-tisti, ki si smučanje lahko privoščijo, pa grejo tja, kjer je ponudba boljša.

4-članska družina ne pride izpod 150 € za en dan, če slučajno še kaj poje pa popije tam.

Naj se malo nad sabo zamislijo, ne pa da iščejo vzroke drugje.

enotne karte za vsa slovenska smučišča-kupiš v predprodaji in smučaš kje te je volja, ali pa kupiš “pike” in smučaš na pike kot v starih zg. časih. za otroke in družine popuste, akcije

Kaj pa potem praviš na cene slo kampov (Lucija, Ankaran..), če ti je že Hr draga?[/quote]

Jaz sem kampirala v SLO samo v Moravcih, Termah Ptuj in parih kampih ob Soči. Da bi šla v Ankaran mi ne pade na pamet, ker me v tisto smrdlivo mlakužo ne spraviš.
Glede kampov v toplicah pa takole. Če odšteješ od plačila za bivanje / dan dnevno karto za bazene, je sam kamp praktično zastonj. Je pa res, da ne poznam cen pavšalov.
Tudi kampi ob Soči in v Trenti niso dragi.
Na Hrvaškem so pa kampi dražji kot apartmaji, sploh pa v primerjavi s tujino zelo dragi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close