poceni leti v london ?
Vse se da, samo zelo aktiven je treba biti pri planiranju vnaprej in iskanju.
Mi sedaj pogosto najraje letimo z Dunaja z easyYetom ali Aer Lingusom ( škotski nizkocenovni letalski prevoznik).
Pred 14 dnevi smo leteli z EasyJetom: 51 EUR po osebi z vključenim Speedy Boardingom; ga ponavadi vedno kupimo ( cca 15 EUR doplačila po osebi), pa greš med prvimi na avion in lahko izbiraš sedeže, pa še prej si gor in dol z aviona.
Je pa res, da kdor “prej pride prej melje” in zato lahko kupi karte zelo ugodno. Mi jih kupimo vsaj 2-3 mesece prej. Kar je včasih težko pri planiranju, ampak tako to pri njih funkcionira. Omenjena letalska prevoznika že sedaj prodajata vozovnice že za leto 2010 po zelo ugodnih cenah.
Še linki:
Mi sploh ne letimo več z Adrio in se najraje zapeljemo komot do Dunaja, ker prvič so karte zelo predrage, urniki so nemogoči, tako da npr. čez vikend alipa med tednom zelo težko “skočiš” v London po ugodni ceni, pa še vedno letalo prileti in odleti na Gatwick na najbolj oddaljen Gate, da traja in traja…. Da ne omenjam, če je let npr.dopoldan ob 11h, se check-in odpre zelo pozno v primerjavi z easyJetom ali Aerlingusom, pa nenormalno traja potem pa stojiš v vrsti za pregled približno 1,5 ure nato pa moraš dobesedno tečt za bording…..
Če imaš kupljen speedy boarding pri obeh omenjenih letalskih družbah, se čekiraš pri posebnem okencu ( tako kot npr. pri Adrii v primeru, če imaš karto za Busssiness class) in gre vse še hitreje.
In če sesteješ stroške za gorivo, parkirnino na Dunaju in vse ostalo, te še vedno pride ceneje, kot če letiš iz Ljubljane z Adrio.
O seveda se da najti. Samo vztrajen moraš bit, pa čas si moraš vzeti.
Jaz sem za 4 lete plačala 218€. Letim iz Celovca v London in nato naprej.
Je pa res, da sem ves mesec čekirala ryanairovo ponudbo in iskala akcije.
Pa tudi to je res, da sem rezervirala karte 4 mesece pred odhodom (še nisem nikamor šla).
Forum je zaprt za komentiranje.